Kad bi neko znao napraviti analizu koliko stvarno vrijedi soba u Dubrovniku, analizu novčanih tokova i ako se sruši cijeli HMST i postavi nov hotel sa pet zvijezdica, analizu imovinsko pravnih pitanja, građevinskih dozvola, investicijskih planova na takvoj lokaciji za nekoga, ko želi investirati za slijedečih 50 godina, e onda bi mogli pisati sa argumentima….Bez toga sve je lapanje u vjetar…
Par podataka iz članka u SD i stanje HMST na Moje dionice (prvih 5 su mali hoteli po Dalmaciji):
H. President Solin 175.000 €/sobi
H. Lux Split 185.000 €/sobi
H.Pucić P.Dubrovnik 185.000 €/sobi
H.Bastion Zadar 100.000 €/sobi (bez kupnje zgrade!)
H. Vestibul P. Split 120.000 €/sobi
Hoteli Maestral (za 481 smj.jedinicu i cijenu od 309 kn/dionici) 44.200 €/sobi (zaokruženo)
Zanimljivo, zar ne!?
Autolik, istina izaziva mi osjećaj sreće, jer moj izračun za fer cijenu za Maestrale mi daje minimalnu cijenu od 500kn.. 🙂
evo i mene sa mora.
veseli vidjeti zavidnu količinu pesimizma pogotovo i od onih koji su himr prodavali na 3xx.
nekako im ne vjerujem da su baš toliki pesimisti jer cijena raste značajno iznad početne.
možda slučajnost a možda su neki naučili lekciju na himr.
ne tvrdim ništa ali sam ovdje još veći optimista nego na himr.
naravno nije garancija ničega.
u svakom potencijanom novom natječaju očekujem da će biti još teže kupiti,biće skuplje pa..
imamo ovdje nekoliko predstavnika iz kategorije ozbiljan novac koji nebi bio ozbiljan da…
potencijalnog rizika ima za one koji nisu progledali ili one koji se nisu dali “nagovoriti” od optimista još tamo od 200 ili niže nakon pada prošlog natječaja ali ni potencijalna dobit nije za baciti.
potencijani novi natječaj bi privukao još više igrača iz kategorije ozbiljan novac tako da očekujem da rusi,vlmr,česi i ostali se neće kockati sa još jednim natječajem.
vlmr kockanje sa odgodom kupnje himr nije se isplatilo pa…
imam vremena,uskoro će biti i prilično casha za slučaj da nitko ne kupi,ne vidim bolje prilike sa istim ili manjim rizikom pa ću čekati
“jedan je dubrovnik ” toliko puta izrečeno,ponovljeno pa da vidimo dali je to netko spreman i platiti ili će trebati još čekati.
strpljivi i optmisti su se zadnjih godina na turizmu debelo naplatili
svemu dođe kraj ali držim da je tek zaplet započeo jer najkrupnije ribe još plivaju u mora pa…
možda i griješim,nebi bilo…
Singapurski anđeo ulaže 10 milijuna dolara u hrvatske startupe, pregovara i s Matom Rimcem
Kad bi se još ovaj umiješao u priču o Maestralima bilo bi zanimljivo.
Par podataka iz članka u SD i stanje HMST na Moje dionice (prvih 5 su mali hoteli po Dalmaciji):
H. President Solin 175.000 €/sobi
H. Lux Split 185.000 €/sobi
H.Pucić P.Dubrovnik 185.000 €/sobi
H.Bastion Zadar 100.000 €/sobi (bez kupnje zgrade!)
H. Vestibul P. Split 120.000 €/sobi
Hoteli Maestral (za 481 smj.jedinicu i cijenu od 309 kn/dionici) 44.200 €/sobi (zaokruženo)
Zanimljivo, zar ne!?
vi uspoređujete kruške i jabuke.
derutan hotel sa tip top sređenim hotelima.
Ipak nam ta usporedba može pokazati koliko može vrijedeti soba HMST kad se sredi hotel, naravno to če novi kupac i uraditi i to sa svojim financiranjem po kamatnim stopama od 1%.
sigruno.
a prije toga je potrebno srušiti hotel i izgraditi nove, i u međuvremenu vratiti dug.
a kolko dođe izgradnja novog hotela, provjerite kod Valamarovih i Maistrinih.
prije će biti, da kao i kod Badela, natječaj se prolongira.
Invest..kod badela je potpuno drugačija situacija i vrlo “škakljiva” za donositi odluke prije izbora dok je kod maestrala natječaj otvoren i odobren i od sdp-a i hdz-a tako da je prodaja neupitna…stvar je percepcije kupaca koliko su spremni platiti…