HMST (Hoteli Maestral d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HMST (Hoteli Maestral d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

… Kupari, Plat, HIMR su dokaz, da više nema šale sa kupovinom.

ruku na srce nema je više godina samo su se pesimisti silili držati oči zatvorene,to su i platili velikim propuštenim prilikama,vidjećemo dalje ali nebi im bio u koži.
2013 je agrokor sa svojim partnerima platio koločep oko 75.000 eur sobu 3* iste kakve ima hmst.
po RAST-ovoj početnoj 470 soba na hmst =90.000 eur i na boljoj lokaciji.
u te 3 godine turizam je značajno poskupio na jadranu a znamo i zašto.
znamo i da će i dalje poskupljivati,znaju i kupci pa će i to morati ubaciti u kalkulaciju ponude zar ne?
tako da mi se tih RAST-ovih 470 čini povoljno i realno,naravno zadnju će riječ imati kupci.
to je ono što nitko nemože znati koliko jako je neki kupac zagrizao da kupi baš hmst a to može utjecati na ponudu 50 kn gore dole.
prilično sam uvjeren da je hmst kupljen i da ostaje da vidim tko i po koliko.
svaka odgode kupnje će imati svoje posljedice(cijenu) kao i na himr.
ozbiljan novac nebi bio ozbiljan kada to nebi znao i u skladu s time odlučio,ponudio…
nećemo još dugo čekati odgovor,još 2-3 tjedna na more i kada se vratimo to će biti tu negdje 🙂

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

I think that everything is ready for us.

Obzirom da je cijena dostigla natječajnih 309 kn i puno rasla, prava je šteta da nema jačih
naloga na prodaji po toj cijeni. Ovo što je uistinu. vrlo mala količina.

Barikb@
šteta?
da drugi ne žele prodavati u većim količinama na 309?
:-))
kolega imate pa postavite nalog na ask po 309 ako imate hrabrosti i ja bi da imam.
hrabrosti naravno.
hrabri su se gurali na ask-u himr po 560 a znamo kako su završili.
neki prije njih još i na 3xx,4xx…
neki su bili jednostavno pesimistični,neki na”gablecu”,neki na wc-u neki…
ljepa školica je to bila
ovdje i dalje se puno više može izgubiti prodajom nego kupnjom što naravno ne garantira ishod ali…
ako neće biti ponude (jako malo izgledno) cijena će vrlo malo dole a potencijalni prostor za prema gore je
neusporedivo veći.
u dubrovniku rekordi padaju kao kruške,prošlogodišnji broj putnika zračne luke 10 dana ranije.
ako to nisu brutalno pozitivne vijesti???
mislim za destinaciju dubrovnik,vrijednost položajne rente hmst…
mislim da se kupci iz kategorije “ozbiljan novac” ozbiljno preznojavaju oko iznosa ponude.
sigurno nema ravnodušnih prema mogućnosti propuštanja ove premium i jedinstvene prilike kakva se ne pruža često,vjerojatno niti nikad više ovako povoljno.
tako atraktivno, a tako “sklisko” …
samo se jedan neće poskliznuti,tako okrutno a tako pravedno jer svi imaju priliku
nebi im bio u koži,radije ću na more još 20-tak dana.
🙂

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

konačno je na stranicama sudskog registra objavljeno revizorsko izvješće za 2015 godinu. koji je to nered u imovini. prezaduženi su. nisu sposobni servisirati obveze u rokovima.sami sebi duguju (DAB je većinski vlasnik). zato su i bila moguća raznorazna sr…nja kao hipoteka na splendidu za solanu ston. dat je i pregled svih katastraskih čestica i zabilježbi. npr.za hotel splendid nije priložena građevinska i uporabna dozvola……..za adriatic -nadogradnja nema uporabne dovole. dizani su krediti pod vrlo nepovoljnim uvjetima i klauzulama. npr. kredit u valutnoj klauzuli vezanih za eur, ali tečaj ne može biti niži od 7,55 kn. kamate od 5,5%. baliji i desnoj mu ruci u godini dana isplaćeno bruto 897 tisuća kuna. mjesečno bruto svakom 37.375,00 kn.
sve med i mlijeko. nema čest. zgrade i zemljišta da je stanje 1/1.

konačno je na stranicama sudskog registra objavljeno revizorsko izvješće za 2015 godinu. koji je to nered u imovini. prezaduženi su. nisu sposobni servisirati obveze u rokovima.sami sebi duguju (DAB je većinski vlasnik). zato su i bila moguća raznorazna sr…nja kao hipoteka na splendidu za solanu ston. dat je i pregled svih katastraskih čestica i zabilježbi. npr.za hotel splendid nije priložena građevinska i uporabna dozvola……..za adriatic -nadogradnja nema uporabne dovole. dizani su krediti pod vrlo nepovoljnim uvjetima i klauzulama. npr. kredit u valutnoj klauzuli vezanih za eur, ali tečaj ne može biti niži od 7,55 kn. kamate od 5,5%. baliji i desnoj mu ruci u godini dana isplaćeno bruto 897 tisuća kuna. mjesečno bruto svakom 37.375,00 kn.
sve med i mlijeko. nema čest. zgrade i zemljišta da je stanje 1/1.

Za gradzevinske dozvole ne znam, ali postojeci krediti nisu nikakav problem jer ce svaki novi kupac isplatiti stare nepovoljne kredite i uzeti svoje nove povoljnije. Recimo kod nas smo godinu dana pre preuzimanja laskog slusali kako imaju nepovoljne kredite, no kad jih je kupio heineken u mjesec dana je vratio sve kredite slovenackim bankama i uzeo svoje kreditiranje po 1%.

autolik1@

koga zanima poslovanje na lokaciji”svemirski brod”?
tu se kupuje zemljište koje kako sam nedavno napisao po nekima vrijedi 500 eur a po nekima 1000 eur m2.
sve ostalo je trošak rušenja jer ovo je lokacija za napraviti nešto do sada neviđeno u hr.
ako je tako tada je početna 309 velika poklončina nekome,samo tu dolazimo do problema jer se je radi te poklončine skupilo sada jato “morskih pasa”.
samo onaj čiji novčanik najviše “zine” nosi svi ostali push.ng i to teški,puna vreća suza.
utezi,problemi,nerješeni papiri,dozvole,jamstva…sve je to drvo od kojeg se ne vidi šuma.
zar ne vidite da je “ozbiljan novac” uvidio da je vrag odnio šalu.
zar je na koločepu,kuparima,,himr…bilo ili je čisto.
tko će čekati čisto taj će se načekati a i naplačati jer biće papreno za koju godinu a ovo sad je kamilica i to 2x prokuhana.
možda i griješim,nebi bilo…

p.s.
pametni i oni sa iskustvom uzmu poklončinu a problemi se rješavaju u hodu
kada preuzme privatni vlasnik svi će biti s iste strane iz razno raznih razloga
ozbiljan novac to zna ,već je i u hr više puta dokazao

Ništa nema zvanično, ništa u medijima, a ipak neko kupuje čak iznad minimalne cijene mijesec dana pre roka za odaju obavazujučih ponuda. Očigledno neko zna, da se ovde priprema nešto vrlo lijepo:-)))))

gdje su stari igrači koji nisu dali ovo ni za 420kn? 😀

Ništa nema zvanično, ništa u medijima, a ipak neko kupuje čak iznad minimalne cijene mijesec dana pre roka za odaju obavazujučih ponuda. Očigledno neko zna, da se ovde priprema nešto vrlo lijepo:-)))))

Ili je netko jednostavno gl.up…

Što je ipak vjerojatnije…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Ne brzati sa zaključcima Ivane…špekulantima je ova cijena odlična za izlaz a ulagačima na srednji rok(taj sam) kao i dugoročnijima je ova cijena korektna za buy -hold strategiju. Samo jedno pitanje ću postaviti onima koji su skeptični za postojeću cijenu na burzi a to je: Da li vi smatrate da će nakon privatizacije hoteli poslovati bolje ili slabije?

Bolje pitanje je, koliko je vjerovatno, da uz takve renomirane kupce iz prvog kruga, koji imaju i novac i želju za hotelom na središnjoj lokaciji u Dubrovniku, da tu neče doči do ozbiljnog nadmetanja za kupovinu. Posle Kupara, HIMR,…, nema više tih lokacija koje se prodaju…

New Report

Close