HMST (Hoteli Maestral d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HMST (Hoteli Maestral d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sve je to istina, no ipak je čudno, jer na himr se jošdan pre kraja natjačaja moglo kupiti po 560 kn. Možda če nešto procuriti ili pak kupuju insajderi. Ali ako kupuju na 300 kn, onda ne kupuju zato da bi prodali na 310 kn:-))))))

Ništa posebno.

Netko s viškom casha pokusava naci sigurno utočište u idućih mjesec dana.

Mislim da ovo ipak nije pravi izbor.
HIMR je bolja varijanta, gdje ipak postoji odredjena sigurnost ponude.

Logično…ukoliko ima više zainteresiranih kupaca početna cijena od 310kn je ujedno i minimalna a maximalma zavisi od apetita kupaca.

Ekipa koja je izasla iz Himra trazi utociste.
I mogli bi opet zaraditi

Svima nama je jasno, da sve ovisi o tome koliko če biti obavezujučih ponuda i kakva če biti želja po kupovini najbolje lokacije u Dubrovniku. Ja sam siguran da če biti više obavezujučih ponuda, no bit če zanimljivo videti koliko če iči iznad minimalne cijene.

Amerikanec moj, zašto čekati ? Otkuda lova za sve!

Htio htio sam kupiti Maestrale prošlo ljeto po 220 kn cca, ali sam konstantno kupovao
samo HIMR preko svake mjere iz razloga što im je poslovanje bilo relativno posloženo
u odnosu na HMST.
Odustao sam potpuno od HMST, ali kad je država produžila ova 2 mjeseca, uložio sam
5 do 12 (opet neumjereno) kada mi se HIMR praktički pretvorio u gotovinu.
Kao voda u vino…

Ništa posebno.

Netko s viškom casha pokusava naci sigurno utočište u idućih mjesec dana.

Mislim da ovo ipak nije pravi izbor.
HIMR je bolja varijanta, gdje ipak postoji odredjena sigurnost ponude.

Ako govorimo samo o minimalnoj cijeni 310 kn, onda je naravno HIMR bolja opcija ali ovde je očigledno neko namirisao nadmetanje u cijeni višoj od minimalne. Što je opet logično ako če biti više kupaca, e sad koliko ponuditi, da bi bio najbolji, to je ključno pitanje…

Interesantna mi je psihologija trgovanja i čekanje na BIDu ovdje,
u zadnje vrijeme uzaludno, možda na kraju pokupe vrhnje….
Majstor je stavio 281 kn, ali skriveni nalog (profesionalac).
Moje osobno mišljenje je da cijena neće ići do tih razina, a
ako nekim čudom ide da to mogu biti zanemarive količine.

Očekujem fjakastu trgovinu HMST na neefikasnoj burzi.
Vidim i druge ozbiljne prilike (ne samo u turistima iako i u njima)
ali cash je odnio golub na granu, pa mogu mirno na g.o.
LP svima

Valamar, Kostić, Rusi, Ameri svi žele top lokaciju i poznaju Dubrovnik, ko če ponuditi najviše, to se pitaju i oni:-)))))

…Ozbiljna lokacija za turizam…

ozibiljna lokacija?
ima li bolja trenutno a de se prodaje na jadranu a i šire??
kada će ponovo biti???
koja će biti tada cijena????
koliki će biti gubitak propuštanjem kupnje ove premium prilike?
usudio bi se ustvrditi da se odmah u startu radi o desecima mil kn kako će godine prolaziti pretvoriti će se to u stotine mil kn.tome svemu treba pridodati i propuštenu zaradu iz poslovanja.
iz najizglednijih odgovora na gornja pitanja izvlačim da domaći igrači a posebno vlmr koji je kupnjom himr pokazao zrelost,mudrost…i kvalificirao se u kategoriju “ozbiljan novac” neće bez borbe propustiti ovo premium “serviranu većeru” po akcijskoj cijeni.
rusi koji su nakon kupnje kupara odmah “stavili šapu” i na hmst jaki su im konkurent i očekujem i njihovu ponudu.
slovaci i česi su jako zagrizli za hr jadran a dubrovnik je kategorija za sebe uz dužno poštovanje ostalima.
položajna renta svakim danom sve vrijednija a početna cijena manja.
dugoročno neodrživo,očekujem rasplet uskoro.
vlmr je u maloj prednosti jer je najbolje upučen.
himr su kupili sa mirovincima,stječem dojam da su “šparali” cash imajući u vidu i hmst
možda i griješim,nebi bilo…

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

… Možda če nešto procuriti ili pak kupuju insajderi. Ali ako kupuju na 300 kn, onda ne kupuju zato da bi prodali na 310 kn:-))))))

nizglednije da nećemo nikad saznati a jedna od mogućnosti je i da kupuju onaj(oni) kome vrijedi
min 309 koliko je početna i koliko min i sam misli ponuditi.
možda će to biti i 4xx,zar bi to bila senzacija??
ako je RAST napravio procjenu plata a on je prodan za 15% više pa je napravio procjenu himr koji je prodan za 5% više koliko je izgledno da će hmst biti prodan za 35% manje od njihove procjene???
ako su snimili sve kosture na platu,himr-u koliko je izgledno da nisu na hmst???
vjerujem da jesu i da su uračunati u njihovu procjenu 470.
ključ svega je u valuaciji lokacije jer ona po nekima vrijedi 500 eur m2 a po nekima 1000eur m2.
jedno je sigurno da ona vrijedi danas bitno više nego prije par godina i da će vrijediti bitno više od današnje za koju godinu.
svatko tumači po svojoj želji jedni pesimistično drugi optimistično ali jedino je bitno kako to tumače ozbiljno zainteresirani kupci.
oni od njih koji propuste ovu priliku imati će razloga za “plakanje” a i načekat će se nove prilike,naravno o ovoj cijeni neće niti sanjati.
s obzirom da je situacija ozbiljna i da je prisutno više igrača iz kategorije “ozbiljan novac” očekujem i ozbiljne ponude a to bi bilo min bliže 4xx nego 3xx.

što može sa jučerašnjom kupnjom po 300 izgubiti netko tko(ako) je već donio odluku o svojoj obvezujućoj ponudi?ništa
a dobiti može manje ili više ovisno o razlici po kojoj kupuje i cijene koju će sam ponuditi.
koji je za njega loš scenarij nakon te kupnje po 300???
da će netko dati veću ponude od one koju on misli dati.
na jučer kupljenim dionicama zaradit će još i više,naravno nije to njihov primarni cilj ali
u slučaju da netko da veću ponudu “bol” za propuštenom prilikom će biti nešto manja.
a možda neće niti htjeti otpustiti dionice u ponudi?
još donedavno večina se čudila što omf ulazi u himr na 500,ok ja sam se godinama čudio što ne ulaze na 200 ali …
danas znamo da su ulazili da nebi prodali već kupili.
zar bi bila senzacija da se isti scenarij ponovi i na hmst?
daleko od toga ako se mene pita a
možda i griješim,nebi bilo…

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Tačno tako, bistveno je, da imamo više kupaca, kojima nije problem kupiti središnju lokaciju u Dubrovniku, no niko od njih ne zna šta če uraditi neko drugi. Hoče li biti dovoljno 310, možda 350, a možda iznad 400 kn, kako bi si neko osigurao sigurnu kupovinu iznad ostalih kupaca. Kupari, Plat, HIMR su dokaz, da više nema šale sa kupovinom.

New Report

Close