izvješće uopće nije razočaravajuće. rekao bih da je očekivano.kakva im je ponuda takav je i rezultat.ne može se raditi tri mjeseca u godini srpanj.kolovoz -rujan i dobivati plaća za dvanaest mjeseci. ti hoteli su obična rupa. tko još noći u hotelima sa tri zvjezdice i odsjeda više dana. traži se luksuzni smještaj i usluga ili pak hostel. danas je fluktuacija turista višestruko veća.posebice što su troškovi prijevoza postali gotovo zanemarivi.gost dođe, bude dan-dva , vidi što ga zanima i ide dalje. tome se moraju prilagoditi hoteli u dubrovniku. masu sam puta bio u dubrovniku, ali uvijek na par dana. imaju i lošeg direktora.i ovu godinu mogu max. izvući sa milijun-dva neto dobiti. jadno i mršavo.
[/quote]
slažem se…moj komentar je bio na tragu vašega, samo je bio štur.
činjenica je da se moraju privatizirati pod hitno jer gubitkom vremena dodatno gube značaj i imovinu.
no tamo je ionako puno previše problema.
Ništa loše niti iznenađujuće, čisto životarenje koje traje već godinama. Država vlasnik pa svi sretni čim nisu u minusu
Ništa loše niti iznenađujuće, čisto životarenje koje traje već godinama. Država vlasnik pa svi sretni čim nisu u minusu
Nije životarenje, nego se poslovanje kontinuirano poboljšava.
Pogledajte novčani tijek – direktna metoda i napraviti usporedbu.
Problem su obveze prema povezanim poduzetnicima, čini mi se nekakav dug prema država (slobodno me netko ispravi ako zna više). Pa da se država više brine mogli bi sami podignuti hotele na viši nivo.
Ali evo, ovako ide sporije…
Koga zanima fi drzavne firme.
I ovakva kakva je da je u privatnom vlasnistvu bi imala 20 mil neto dobiti
@ Mr. Pong: postoji dug prema DAB-u (i suluda jamstva za druge tvrtke gdje je Država vlasnik), ali godinama se to ne plaća tako da tu nema nikakvih rashoda.
Ne znam gdje je tu baš napredak dok su prihodi i dobit jedno te isti, a drugima u Dubrovniku rastu u prosjeku dvoznamenkasto već godinama.
@ Mr. Pong: postoji dug prema DAB-u (i suluda jamstva za druge tvrtke gdje je Država vlasnik), ali godinama se to ne plaća tako da tu nema nikakvih rashoda.
Ne znam gdje je tu baš napredak dok su prihodi i dobit jedno te isti, a drugima u Dubrovniku rastu u prosjeku dvoznamenkasto već godinama.
Kolega, slažem se u potpunosti s vama da je moguće bolje poslovanje, a to samo govori da hoteli i više vrijede pošto mogu značajno poboljšati poslovanje.
Dalje pogledajte bilancu;
1. Obveze prema povezanim poduzetnicima 084 48.150.910 47.379.555
Znači nešto se ovdje otplaćuje – ako je ovdje dug prema DAB-u.
Ima napretka; isitna je da je spor ali postoji. Hoteli su pod-investirani, a evo nešto se događa:
1. Novčani izdaci za kupnju dugotrajne materijalne i nematerijalne imovine 2015 326.888kn
2016 1.668.921kn
Nemojte shvatiti da ja ovdje branim nekoga, zalažem se za privatizaciju i to čim prije.
I moje mišljenje je da ovi hoteli vrijede daleko više od 309,xx kuna koliko traži cerp. To je Dubrovnik, to je lokacija, a za nju se plaća premija. Naravno treba investirati, ali sve će se to višestruko vratiti.
Očigledno i ovde se riješava situacija, tako da če hmst moči biti prodati… Ali za razliku od himr ovde očekujem više kupaca.
kolege,
neupitno će se ovdje situacija rasplesti po već viđenoj matrici, ali očekivao sam kulminaciju kupnje dan uoči datuma za podnošenje.
A kada ono dotični kolega počeo finiširati mjesec dana ranije…
Mislim da je to prilično indikativno, zar ne?
Repriza HIMR (Valamar), Rusi ili netko još spretniji ?
Treba pričekati 09.09.2016. poslijepodne.
Ozbiljna lokacija za turizam.
neko je lijepo pocistio.. ne pratim bas sto se dogadja jel nesto procurilo ili insajderi odradjuju posao?
Kupio sam nedavno kao outsider.
Zašto čekati s kupnjom do pred sam kraj natječaja kad je sada cijena povoljna a do kraja natječaja može biti i puno skuplja.Ako je ikada bilo pravo vrijeme za prodaju turističkih objekata onda je to svakako ova godina gdje smo postali turistička zemlja u kojoj je poželjno ljetovati.Zakon ponude i potražnje je na našoj strani..i radi za nas.