Ako misliš na onog nekog lokalnog načelnika općine s kojim je nedavno bio čalanak takve likove uopće ne uzimam za ozbiljno. Ako Vlahušić (koliko god da je smiješan) ne može istjerati pravdu zašto bi itko ovog uzimao za ozbiljno, pa neće on pokvariti državi nešto a sam je uhljeb.
Ako uspoređujemo ajmo iste stvari uspoređivati. Zna svaki kupac jako dobro što je riješeno a što nije, radi se dubinsko snimanje pri čemu su prisutni stručnjaci za razno razna područja, ni je to kupovanje rabljenog auta na sajmu.
Vidjeli smo i na HIMR da i veća cijena može biti ok ako su se riješili neki problemi koji smanjuju neizvjesnost. Pogledajte kojom se brzinom razvija privatni turizam a kojom državna poduzeća (hmst, himr, aci su još odlični), jasno je da nitko ne želi ući u priču gdje se ne mogu odmah raditi koraci naprijed.
Sve je to jasno. Ali ja mislim, da su produžili rok za dva mijeseca, da se reše neki od problema, pa da onda hmst može biti prodan. Ako su problemi neriješljivi, nema smisla produžavati rok, vjerovatno se slažemo?
ValueWalk…indikativno je barem meni koji uvijek gledam stvari prvo sa psihološkog aspekta da je natječaj produžen za 60 dana tj.do pred izbore odnosno razmišljajući na način “ajmo rješiti papirologiju unutar tog roka smatrajući da na stolu imam 2-3 potencijalna kupca pa dogovoriti sa najozbiljnijim strategiju tj.skidanje hipoteke i plan ulaganja jer nemojmo zaboraviti da je početna cijena korigirana 35%(Valamar je javno kritizirao previsoku početnu cijenu u prošlom natječaju) dok su sada otkupili dokumentaciju, pa izračunajte koliko je to milijuna i što se sa tim “ušparanim” novcem može zauzvrat sve renovirati…Po meni je ovdje kompromis na djelu…
Više nemam ovo ali bi svejedno htio da ste obojica u pravu i da je stvarno tih 60 dana ne za rješavanje nečega nego samo da se pričeka neki papir čije je rješavanje već u tijeku, pa da se i ovo proda. Kao i sve ostalo gdje država ima udjele jer država se s 99% stvari gdje je pristuna nema razloga baviti.
ValueWalk…indikativno je barem meni koji uvijek gledam stvari prvo sa psihološkog aspekta da je natječaj produžen za 60 dana tj.do pred izbore odnosno razmišljajući na način "ajmo rješiti papirologiju unutar tog roka smatrajući da na stolu imam 2-3 potencijalna kupca pa dogovoriti sa najozbiljnijim strategiju tj.skidanje hipoteke i plan ulaganja jer nemojmo zaboraviti da je početna cijena korigirana 35%(Valamar je javno kritizirao previsoku početnu cijenu u prošlom natječaju) dok su sada otkupili dokumentaciju, pa izračunajte koliko je to milijuna i što se sa tim "ušparanim" novcem može zauzvrat sve renovirati…Po meni je ovdje kompromis na djelu…
Odlicno napisano, to je to
Ako je istina za hipoteku i drzava je ne prebaci u meduvremenu na nesto drugo , spusili smo.
Solana nema ni za tekuce poslovanje a kamoli za vracanje kredita.
Slicno je Hep nedavno garatirao za Borovo i ko zna koliko toga ima u drzavici
istina je za hipoteku. upisana je na nekretninama obitelji pejić, vili miciki i hotelu splendid.
sve dok postoji založno pravo na hotelu splendid kupac isti ne može srušiti i na njegovu mjestu sagraditi novi.da bi to mogao učiniti mora isplatiti vjerovnika.usporedbom tražene cijene po dionici neuspjele prodaje i sad tražene može se uočiti da smanjena cijena za oko 35% predstavlja vrijednost hipoteke.mislim da se previše zamaramo tom hipotekom.
Autolik1…”kompromis na djelu”..za Valamar, međutim kao što sam bio napomenuo prije, sada na početnoj od cc.310kn Valamar je dobio što je htio međutim ovoliko puno “srezana” početna cijena je mamac i za druga dva potencijalna kupca koji su financijski bolje “potkovani” od Valamara i sada po meni dolazimo do
zanimljive situacije….
Moram priznat ne sviđa mi se što se ovdje dešava. Ako je istina za tu hipoteku teško da se to može riješiti u 2 mjeseca. Ako padne natječaj znači da ćemo opet morati čekati novu Vladu, pa šefa Duudija, pa novi natječaj. A na novom natječaju cijena sigurno ne može biti viša, bit će jednaka ili niža.
Moram priznat da mislim da si u krivu. Ako je istina za tu hipoteku to je razlog toliko niže cijene. Ako padne natječaj znači da ćemo opet morati čekati novu Vladu, pa šefa Duudija, pa novi natječaj. A na novom natječaju cijena će sigurno biti viša. Živi bili pa vidjeli
Moram priznat ne sviđa mi se što se ovdje dešava. Ako je istina za tu hipoteku teško da se to može riješiti u 2 mjeseca. Ako padne natječaj znači da ćemo opet morati čekati novu Vladu, pa šefa Duudija, pa novi natječaj. A na novom natječaju cijena sigurno ne može biti viša, bit će jednaka ili niža.
Niža, već sada je cijena niska, čak i preniska. Tvrtka posluje pozitivno te poboljšava poslovanje. Kad tada će sama moći iznijeti obnovu hotela na više kategorije. I ovo je Dubrovnik, a to nosi premiju…
Prodali ste jucer dionice? Nekako slicno pisanje kao na himr posle prodaje vasih dionica. Ako je ista tezko promijeniti za dva mijeseca zasto produzivati rok? Ako niko ne zeli kupiti zasto produzivati rok? Ocigledno uzeli su si dva mijeseca da nesto promijene.