Valamar je jedini do sada izjavio da je otkupio ponudbenu dokumentaciju, clanak na seebiz. Ali ocito je da nitko u ovom trenutku nije bio spreman ponuditi ni najnizu cijenu koja se trazila. Samo se nadam da ce podaci za drugi kvartal biti znacajno bolji od prosle godine, pa da netko dati obvezujucu ponudu.
To da niko nije bio spreman ponuditi ni najnižu cijenu je čista špekulacija bez ikakve osnove u nekoj izjavi ili članku. Čisto nagadjanje, kao da bi ja napisao, da je željela Avenue grua ponuditi 600 kn po dionici ali nisu pogodan kupac jer su Rusi.
Mogao bi se složiti sa Slovencem1 da pored Kupara nitko ne želi da Rusi preuzmu i Maestrale.
U slučaju još neke akvizicije Dubrovnik bi se pretvorio u Soči.
Ne znam kako je na Lošinju,jel ima neuobičajeno puno Rusa?
..čini mi se da ovdje nitko ne razumije poantu…prodajom HIMR po 40% većoj cijeni od one na burzi postavlja se sasvim novi kriterij za vrednovanje naših turista pogledajte malo što se dešava sa turistima na ZSE…počela je pozitivna korekcija cijena..po mojoj procijeni barem 20%…. bilo ovdje ponude ili ne realno ovdje je granica iznad 300 kuna…koliko iznad vidjet ćemo u 9 mjesecu..više puta sam pisao da očekujem ponudu između 330-350 kuna..bude li sezona extremno dobra …moglo bi to potegnuti i do 400 kn bez obzira na ulaganja..pogledajte samo ekipu koja je u igri a kako mi se čini Rus je odlučio otvoriti novčanik pa su se domaći igrači uspaničili i zatražili time out ne bi li ga prešišali s ponudom…
“Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) produljio je rok za dostavu obvezujućih ponuda za kupnju 68,26 posto državnih dionica u dubrovačkim Hotelima Maestral za 60 dana, odnosno do 9. rujna. Kako kažu u CERP-u, dulji rok tražili su potencijalni ponuditelji.
Ne navode zašto se rok produljuje, a neslužbeno se doznaje da se radi o neriješenim pravnim odnosima, konkretno hipoteci na hotelu Splendid temeljem osiguranja otplate kredita danog Solani Ston. Investitorima je s obzirom na to visoka i cijena od 109 milijuna kuna za 68,26 posto udjela. Među onima koji su otkupili ponudbenu dokumentaciju za obvezujuće ponude je Valamar Riviera koja je prije dva dana predala ponudu za kupnju udjela u Imperialu Rab, no za sad nije poznato hoće li se javiti i na natječaj u dubrovačkim hotelima. ”
Bit ce tako cim doticna novinarka ima dobre informacije..kao i sto je imala za Imperial
Pozdrav
"Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) produljio je rok za dostavu obvezujućih ponuda za kupnju 68,26 posto državnih dionica u dubrovačkim Hotelima Maestral za 60 dana, odnosno do 9. rujna. Kako kažu u CERP-u, dulji rok tražili su potencijalni ponuditelji.
Ne navode zašto se rok produljuje, a neslužbeno se doznaje da se radi o neriješenim pravnim odnosima, konkretno hipoteci na hotelu Splendid temeljem osiguranja otplate kredita danog Solani Ston. Investitorima je s obzirom na to visoka i cijena od 109 milijuna kuna za 68,26 posto udjela. Među onima koji su otkupili ponudbenu dokumentaciju za obvezujuće ponude je Valamar Riviera koja je prije dva dana predala ponudu za kupnju udjela u Imperialu Rab, no za sad nije poznato hoće li se javiti i na natječaj u dubrovačkim hotelima. "
Bit ce tako cim doticna novinarka ima dobre informacije..kao i sto je imala za Imperial
Pozdrav
Naravno za Imperial je odmah napisala, da je visoka cijena put u novi propali natječaj:-)))))))))
Ako je istina za hipoteku i drzava je ne prebaci u meduvremenu na nesto drugo , spusili smo.
Solana nema ni za tekuce poslovanje a kamoli za vracanje kredita.
Slicno je Hep nedavno garatirao za Borovo i ko zna koliko toga ima u drzavici
Bas gledam na Poslovnoj poslovanje te Solane.
Pet godina za redom prihodi po 1,5 mil godisnje ali u u 2015 13 mil i neto dobit 8,5 mil tj 1 mil po zaposlenom..
Nesto se prodalo od imovine pa evo prilike da pokriju dugovanja
Pozdrav
Naravno za Imperial je odmah napisala, da je visoka cijena put u novi propali natječaj:-)))))))))
[/quote]
izgleda da je odlučila biti dosljedna i nastaviti crnjačiti u skladu sa svojim prezimenom.
što je ona crnila prosula u zadnje2-3 godine na himr i hmst toga se nebi ni hobotnica od 10 kg posramila.
svatko ima svoje veselje pa što nam drugo ostaje nego prihvatiti to kao …
ona je postala jedan značajan orjentir za donošenje investicijskih odluka
samo ga treba pravilno protumačiti i iskoristiti.
ako se mene pita neka samo nastavi i predlažem da je ne spominjemo
da nebi počela pisati suprotno od svog razmišljanja
kad ju je već tako “podarilo”
🙂
Ne znam zašto ste toliko svi šokirani i zašto je tako čudno da netko ne želi ući u ovakvu priču. Ta solana je jedan problem i to sigurno ni jedan kupac neće uzeti, dug prema DAB-u koji stoji kao glavnica godinama i na koji se kamate nalaze u bilješkama ali ne i u bilanci je drugi problem, a treće tko zna što još sve ima… A mi o tim stvarima ne znamo ništa detaljno, nego svatko gleda kako mu paše. Tko nema dionice po njemu je to veliki problem, tko ima on to ignorira i sl.
Bio je jedan okrugli stol na kojem je Čižmek (Valamar) naveo te stvari kao probleme (dok se Pejnović fino zacrvenio jer očito nije očekivao to u javnosti), a ne cijenu koja je tada čak bila i puno viša. Treba biti realan, a toga ovdje ponekada fali. HIMR ima priču koja funkcionira i tu nema ni blizu posla koliko kod Maestrala, prvenstveno mislim na zahvate potrebne da se napravi 5 zvijezdica ili u najgorem slučaju 4 jer to je jedino što u Dubrovniku proalzi. Sve to traje i košta a obje stvari produljuju povrat.
Prodati će se i ovo ali tek kada Država riješi te stvari i kada će investitor imati čistu sliku. Jer da je cijena i 200 kuna teško će netko kupiti ako ne može napraviti ono što je neophodno za povrat investicije. I nema veze što je to Dubrovnik, jedan jedini, neponovoljivi i sl….
Ne znam zašto ste toliko svi šokirani i zašto je tako čudno da netko ne želi ući u ovakvu priču. Ta solana je jedan problem i to sigurno ni jedan kupac neće uzeti, dug prema DAB-u koji stoji kao glavnica godinama i na koji se kamate nalaze u bilješkama ali ne i u bilanci je drugi problem, a treće tko zna što još sve ima… A mi o tim stvarima ne znamo ništa detaljno, nego svatko gleda kako mu paše. Tko nema dionice po njemu je to veliki problem, tko ima on to ignorira i sl.
Bio je jedan okrugli stol na kojem je Čižmek (Valamar) naveo te stvari kao probleme (dok se Pejnović fino zacrvenio jer očito nije očekivao to u javnosti), a ne cijenu koja je tada čak bila i puno viša. Treba biti realan, a toga ovdje ponekada fali. HIMR ima priču koja funkcionira i tu nema ni blizu posla koliko kod Maestrala, prvenstveno mislim na zahvate potrebne da se napravi 5 zvijezdica ili u najgorem slučaju 4 jer to je jedino što u Dubrovniku proalzi. Sve to traje i košta a obje stvari produljuju povrat.
Prodati će se i ovo ali tek kada Država riješi te stvari i kada će investitor imati čistu sliku. Jer da je cijena i 200 kuna teško će netko kupiti ako ne može napraviti ono što je neophodno za povrat investicije. I nema veze što je to Dubrovnik, jedan jedini, neponovoljivi i sl….
A to što su su neki lokalni šerifi oglašavali i kod HIMR, da niko od kupaca nema pojma šta je sve neriješeno oko zemljiških pitanja? Da istina je ne znamo ništa, zato mislim, da o tome može pisati samo neko, ko stvarno ima upogled.