HMST (Hoteli Maestral d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HMST (Hoteli Maestral d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nije nitko dao nikakve ponude, samo su iskazali interes. A poznato je da svi ti interesi nisu pravni niti ozbiljni. Tako da je bolje da malo smanjimo sanjarenje i ubacimo više realnosti.

Dok god ne znamo uvjete i što će biti sa kosturima iz ormara (kojih kod HMST-a ima puno više nego kod HIMR-a) ne znamo niti da li će ova snižena cijena biti dovoljan diskont potencijalnim kupcima.

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Nije nitko dao nikakve ponude, samo su iskazali interes. A poznato je da svi ti interesi nisu pravni niti ozbiljni. Tako da je bolje da malo smanjimo sanjarenje i ubacimo više realnosti.

Dok god ne znamo uvjete i što će biti sa kosturima iz ormara (kojih kod HMST-a ima puno više nego kod HIMR-a) ne znamo niti da li će ova snižena cijena biti dovoljan diskont potencijalnim kupcima.

Naravno, a možemo i razmišljati, da ništa zapravo ni ne znamo o životu i da nas sutra može pregaziti avto zar ne? Ama baš o svakom trenutku u našem životu možemo se pitati sa skepsom, šta ako, da li bi i slično…. Možemo razmišljati negativno u smislu, niko neče kupiti ili pozitivno, biče više njih kojima ovo nešto znači, svako sam za sebe razmišlja šta je verovatnije…

Ajmo malo mucnuti glavom
Na proslom natjecaju cijena je bila 478kn i unatoc toj cijeni, interes na ponovnom natjecaju je iskazalo 15 investitora! I nitko od njih nije mogao znati koja ce biti nova cijena, SDP je jos bio na vlasti, Pejnovic u DUUDIJU, znaci stvarno nitko nije mogao znati.

I sad ovi sruse cijenu za 35% ! Zar stvarno mislite da nitko nece dati ponudu? A znamo sto se u medjuvremenu sve desavalo, sto je premijer izjavio, navodno ima i novih kupaca…

Tako je. Boje se novih kupaca, pa sad mudruju kako što jeftinije proći.
Na žalost, kod nas se sve može dogovoriti. Das ist Walter.
Ovo je cijena za naše.

[/quote]

Kod 15 kupaca pitanje je kako če proči cijena za naše. To je početna cijena, ko tim našima garantira, da neče Avenue grupa ponuditi napr. 450 kn i uzeti HMST?

http://www.seebiz.eu/hoteli-maestral-lanjskom-dobiti-pokrivaju-ranije-gubitke/ar-134946/
stvarno bi bilo vrijeme da bar ova trakavica završi

prekinutu sjednicu od 2 svibnja nastavit će 12. svibnja u 13.00 sati. valjda su odradili uvjete realizacije odluke na prekinutoj sjednici.

Leko(hupz)odnosno njegovi kalkulatori su odavno izračunali da je bolje sagraditi novi hotel(sheraton)i malo izvan Dubrovnika nego uči u posao sa maestralom(izvod iz Lekinih intervjua)Novi hotel znaš kad se otvori
i planirani gosti počinju donositi prihode a na starim hotelima uvijek imaš gradilište.
Leko nije htio maestrale.

katastrofalno loša odluka za sheraton 11 km od dubrovnika ako se mene pita.
hotel se ne gradi za 10 već za min 100 godina.
ušteda na jeftinijem zemljištu biti će “pojedena” već za 10 godina na propuštenoj zaradi.
dodatno sheraton je samo komad plastike i malo kablova koja dva radnik sa dizalicom premjeste na bilo koji drugi hotel u jednom danu,možda će to biti bš onaj u uvali lapad kada istekne ugovor sheraton-hupz.
meni to zvuči kao preozbiljan brand da bi bio tako daleko od “vatre”
vjerojatno trenutno nisu imali bolji izbor ali ne vjerujem da je ugovor na više od 10 godina prije da je na 5.
na investiciji od min 100 mil eur štedjeti 15 mil na lokaciji je ludost u biznisu gdje su prve 3 stvari
1.lokacija
2.lokacija
3.lokacija
vrijedi za cijeli svijet i pridržava ga se ozbiljan novac cijelog svijeta
oduvjek je domaća pamet bila pametnija,barem na papiru da vidimo što će praksa pokazati kroz koju godinu.
živi bili…
i zato očekujem veliki interes ozbiljnog novca za ovu premium lokaciju.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

premium lokacija” čijim gostima je stradun u pješačkoj zoni a gostima sheratona je stradun “auto destinacija”.
i to u gradu u kojem sam samo prvi puta došao sa autom i nikad više niti bi mi palo…
nebi nikome preporučio tu avanturu osim željnima adrenalina.
za mene je čudo da se jedan starwoods tako “bruka”
valjda smo na balkanu pa može za sada i to proći.
nema dvojbe da će u sheratonu biti svakavih akcija tipa 1+1gratis i masu besplatnih welness usluga da se privuće klijentela,besplatna autobusna linija za goste hotela do grada,tako sada i po zg svaki shoping centar koji je radi uštede na lokaciji a napravljen daleko od grada ima beslatan autobus.
dok ti gosti sheratona ne prošeću dubrovnikom i skuže da tamo ima masu hotela u gradu.
nema veza važno je dobiti gosta samo jednom,što će ti više od toga zar ne?.
akcije ,rasprodaje,popusti u “sheratonu,”navali narode još malo pa nestalo…
onaj tko štedi najskuplje plaća.
a možda će baš naša domaća pamet dokazati da je cijeli svijet nepametan,živi u zabludi,neznanju…
i da topla voda nije uvijek jednako topla pa je najbolje imati svoju vlastitu hr toplu vodu
dali to znači da je sheraton tada ispunio uvjete za akciju kupujmo hrvatsko?
🙂

.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Da nije ova Oksana sto se pise zadnjih dana o njoj snizila cijenu Maestrala.
Na nju sam posumljao isti tren kad je objavljeno.

no no gospon Migra opcenito je trend da se bogatija klijentela seli van centra grada mozda je to sad kod nas aktualno da su cijene u centru skuplje ali za 10 godina tko zna mozda bude obrnuto

Leko(hupz)odnosno njegovi kalkulatori su odavno izračunali da je bolje sagraditi novi hotel(sheraton)i malo izvan Dubrovnika nego uči u posao sa maestralom(izvod iz Lekinih intervjua)Novi hotel znaš kad se otvori
i planirani gosti počinju donositi prihode a na starim hotelima uvijek imaš gradilište.
Leko nije htio maestrale.

Naravno, i ne samo Leko..
To je poznato ekonomsko pravilo, bolje ući u nešto novo sa apsolutno poznatim inputom nego riskirati sa “kosturima u ormarima”..

O tome se ne može govoriti na pamet, nego sve zavisi od cijene i lokacije tako več postoječeg objekta kao kod gradnje novoga…

New Report

Close