HMST (Hoteli Maestral d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HMST (Hoteli Maestral d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Bili smo već diskutirali o možebitnom i poželjnom smanjenju početne cijene i CERP je napokon odlučio logično i razumno spustivši cijenu na “sklizak teritorij” gdje je veća mogućnost da više kupaca iskaže interes a samim time gdje je konkurencija veća ostaje i mogućnost “premije” na cijenu.

A što sam vam ja govorio čitavo vrijeme o cijeni HMST?

To da če cijena biti 200, a o tome možeš samo sanjati.
[/quote]

haha…svejedno je bliže 200 nego 500 koliko ste vi zazivali..

Realno, da je cijena ostala 478 ovo bi vjerojatno bio jos jedan propali natjecaj. Ovako sam gotovo siguran da ce se prodati, i prilicno sam siguran da imaju neku ponudu po 310, makar i usmenu informaciju da bi po toj cijeni bili voljni kupiti. Nemojmo zaboravit da je premijer osobno bio u Dubrovniku i sastao se s Upavom Maestrala. Nakon toga je dao onu izjavu kako drzava ne smije biti vlasnik hotela i da se Maestrali moraju prodati cim prije. A tih 100 milijuna ce premijeru sjesti u proracun ko naruceno…

vrlo kvalitetna i realna rasprava na ovoj temi u zadnjja 24 h tako da za dodati nema se bitno.
s obzirom na količinu napisanog s moje strane na ovoj temi osjećam se dužan napisati kratki komentar.
način na koje su početne cijene formirane sugeriraju da je prodaja gotova stvar za obje što je bilo i za očekivati s obzirom da je situacija da se mora i to hitno prodati.
za hmst sam očekivao početnu min 350.
držim da je ovo dobar scenarij jer će povući još veći broj dubinskih snimanja od očekivanog.
držim i da je ovo rusima poklon i da se neće kockati sa početnom već da će ponuditi >350.
brzo će i ovo proći,neusporedivo u odnosu na do sada isčekano pa…

lako može biti da se radi o pogodovanju iza koje se krije obilata nagrada za uspješnu suradnju…

da ,navlači sumnju ali
mogli su staviti i početnu 1 kn,nebi to “nazovi kupcima” ništa pomoglo.
zar im je pomoglo na kuparima?
i tamo je bilo i ima čudo”problema”ali se ozbiljan novac nije dao “omesti”,”zaplašiti” zar ne?
uvala lapad je osjetno atraktivnija lokacija od kupara pa…
zadnju riječ će imati kategorija “ozbiljan novac”
možda griješim,nebi bilo…

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Niti ovdje niti na HIMR nitko ne spominje popratne uvjete već samo cijenu, moram priznati da mi ovdje nije sve baš jasno kao kod prethodnih natječaja, a valjda su se i oni malo pogubili kod promjene vlasti.

Čini se da svi zaboravljaju da su uvjeti bili ti koji su bili problem a ne cijena (Čižmek iz Valamara je to javno rekao), a sada o tome nema ni riječi. Jamstva za druge tvrtke, dug prema državi koji se ne otplaćuje, nerješena zemljišta.. Previše toga da bi netko uzeo pa makar i po ovoj dosta niskoj cijeni.

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

U proslom natjecaju problem su bili i uvjeti i cijena, jer ipak svih hoce cim jeftinije…. u ovom natjecaju uvjeti su maknuti, pa to je receno vec – onaj najvazniji – obveza ulaganja vlastitih sredstava.
A s obzirom da je i cijena sad srusena za nevjerojatnih 35% ovo je manje-vise gotova stvar. Mislim da je ocito vec postignut neki dogovor, a moguce je da bude i visih ponuda… ovaj put prodaja je izvjesna.

“kosturi” ako i kada postoje su za plašenje strašjivih
imamo mi svježih primjera “ozbiljnog novca” koji se neda “zaplašiti”
slučajno taj isti po medijima izjavljuje da želi hmst
dali je moguće da pri toj izjavi nisu bili svjesni mogućih “kostura”
iskustva sa hr kosturima već imaju pa im je to veliki +
nije garancija ali nebi ni bila neka senzacija da ugrabe i hmst zar ne?
na prodaju je trenutno najatraktivnija lokacija na hr jadranu a i šire
e sad da nema kostura + da je i “badava” + što još?
muzička želja u live izvedbi malih zelenih?
ok,može se i to tražiti ali znamo kako najčešće završe oni koji traže kruha preko pogače zar ne?
nebi im bio u koži alli….
možda griješim,nebi bilo…

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Ajmo onda konkretno na samo dvije stavke, što mislite o dugu prema DAB-u koji godinama stoji i u knjigama se vodi kao da nema kamata ili o jamstvima za preživljavanje solane i sličnih stvari kojih niti nema u knjigama?

Država to sve svodi na nulu i u biti prodaje hotele u tom prekrasnom Dubrovniku za 6-7 milijuna eura? Ili to ostaje u cijeni a imamo kupca koji nije baš pri zdravoj pameti i preuzima dug koji bi s kamatama mogao poduplati cijenu transakcije?

Po deseti put ponavljam, to je JAVNO rekao i Čižmek koji je član uprave za okruglim stolom dok je Pejnović sjedio za tim istim stolom. I naravno da nije bilo suvislog odgovora… Dakle, legitimna pitanja za raspravu prije nego se netko odluči za kupnju, ne radi se o utjecaju na cijelu transakciju u iznosu 2-3 posto.

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

kolege,

apropos određene početne cijene za prodaju udjela u Hotelima Maestral I rapskom Imperijalu, u prvom krugu je pristiglo je 25 neobvezujućih ponuda, a u međuvremenu su interese iskazali još neki ulagači.

Izvor: Večernji list, 3.svibnja 2016.,str16

…Po deseti put ponavljam, to je JAVNO rekao i Čižmek koji je član uprave za okruglim stolom dok je Pejnović sjedio za tim istim stolom. I naravno da nije bilo suvislog odgovora… Dakle, legitimna pitanja za raspravu prije nego se netko odluči za kupnju, ne radi se o utjecaju na cijelu transakciju u iznosu 2-3 posto.

legitimno je i pravo da si svatko tko želi u uvali lapad graditi pokuša kupiti građevinsko zemljište.
koštat će ga min 600 eur m2.
kupnjom hmst netreba ga kupovati postoje i hoteli kakvi god da jesu nisu bezvrijedni ako ništa drugo tada imaju vrijednost s aspeta doprinosa,dozvola,priključaka…
lokacija je money making mashine a dali hmst želi taj ozbiljan novac koji je dovoljno moćan da zaradi hrpu love znat ćemo uskoro.
držim da je hr jadran postao dovoljno ineresantan da ga imamo.
vidim ga prije svega u rusima koji su kupili koncesiju kupara.
sada kada su na kuparima svi ostali izvisili izmišljajući “utege”i radi stvarnih utega.
realno je za očekivati da će na hmst manje izmišljati utege a i postojeće utege gledati kroz realnije “naočale” jer će izgledno ponoviti istu grešku dvaput u” par” mjeseci.
na zadnjoj konferenciju AHF u zagrebu su i ameri poslali najjači sastav,valjda su vidjeli da je vrag odnio šalu i da će baćuške sve pokupovati po promotivnim cijenama.
a budite uvjereni da ameri neće od baćuški kupovati po promotivnim cijenama pa je za očekivati da i ameri nešto poduzmu.
ima ih još masu drugih iz kategorije ozbiljan novac a što govore oni koji su se obogatili i otkupljujući od izbjeglica koje nisu imale za kruh papire i kojima bi hmst bio preskup i za 2 kn zadnja je stvar na svijetu koja me interesira,brine…
ako neće braća grofovi neka uzmu braća rusi a ako neće ni oni već će netko a kada nekim slučajem nebi nitko ne vidim problem jer
očekujem da će od 2016 biti okrenuta nova stranica u poslovnim rezultatima
u zadnja dva FI vide se jasne naznake ako ih netko želi vidjeti.
koga zanima neka čita temu unazad i naći će.
možda griješim nebi bilo…

Nemogu se oteti dojmu da se jako zainteresiranim kupcima zeljelo ustedjeti 50 m kn.
Zicer za omastiti brk ili vratiti nekom dugove.
Dapace svim ozbiljnim kupcima naglasis da su oni tvoji favoriti .
Spustis cijenu i svi oni su tvoji duznici.
Mozda subjektivno ali ovakve stvari se ne prepustaju slucaju ni u ozbiljnijim drzavama

Pa svi zainteresirani kupci verovatno če morati ponuditi više od 310 kn po dionici, a dobiti če samo jedan. E sad koliko platiti, to če morati kupci, da razmisle.

New Report

Close