lučano. meni se čeka 5%. to je ogromna lova. prodati pod svaku cijenu da bi se ušlo u himr po meni je naivno. pogotovo što mi je pola portfelja već u himr, a druga u hmst. prelaziti iz jedne u kojoj je prodaja gotova stvar u drugu ,za koju i nisam toliko siguran može lako polučiti još jedno loše iskustvo.
To je kolega osobni odabir bilo kod od nas..moj je komenatr bio na kolegu SeRija i njegovo nazivanje takvih “”pacijenti”.
Ja takodjer imam i jedne i druge i sigurno mi je draze kako je prosao Imperijal nego Maestrali…ali na to smo upozoravali. Ova “luda”‘ drzavna uprava se vise niceg ne pridrzava..procijene..prvi krug..nista nisu uvazili i samo oni znaju razlog zbog kojeg su smanjili cijenu..Zasto su ?..isto kao sto kazemo i za psa..Zato jer mogu…a na nama je da zbog tih njihovih odluka plivamo kako znamo.
Analogno opravdanju za cijenu Maestrala onda CERP ima ponudu i za Imperijale cim je stavio toliku cijenu ?
Pozdrav
lako može biti da se radi o pogodovanju iza koje se krije obilata nagrada za uspješnu suradnju.
slovenac1. koristiš termin nadmetanje. to ti u ovoj prodaji ne postoji. ovo se prodaje po načelu tko ponudi više. samo jednom nudiš.
Ova "luda"' drzavna uprava se vise niceg ne pridrzava..procijene..prvi krug..nista nisu uvazili i samo oni znaju razlog zbog kojeg su smanjili cijenu..Zasto su ?
Možda zato jer tako tržište diktira… Niko nije nudio cijenu iz procjene, možda je procjena kriva? Ili ste vi u pravu, a svi potencijalni kupci “ludi”? Uostalom, ovo vam je početna cijena…. Svatko ko misli da vrijedi više, može ponuditi više…
Ova početna cijena je garancija da će natječaj proći,ja osobno kao dioničar nebi volija da je početna ostala ista jer onda bi upitan bio prolaz natječaja ovako osobno sumnjam da će ponuditelji ostati na početnoj cijeni.Iskreno očekujem svih 15 firmi da se odazovu na natječaj pa ko da više a 310 imamo zagarantirano!Sad i prije godinu dana nije maestral u istoj poziciji a općenito i turizam je u velikoj ekspanziji.
“”Dodao je i očekuje da bi se prvi ugovori o već započetim privatizacijama, s obzirom na zakonske rokove, mogli potpisati za dva i pol ili tri mjeseca. Upitan je li realno da se u tom roku realiziraju najave premijera Tihomira Oreškovića o prihodima od privatizacije kojima bi se umanjio javni dug, Boban je odgovorio: “Mi to moramo napraviti.””
Pozdrav
Zanimljivo postavljene početne cijene za Maestrale i Imperial iako kad pogledamo prošli krug u njemu je samo Valamar napravio due dilligence za Imperial tako da mislim da CERP igra na tu kartu te bolji financijski rezultati kod Imperiala u odnosu na Maestrale. E sad il vrabac(maestral) u ruci ili golub(Imperial) na grani.. 🙂
u zadnjim pokušajima rok za podnošenje obvezujućih ponuda bio je 45 dana od pokretanja drugog kruga…
A što sam vam ja govorio čitavo vrijeme o cijeni HMST?
To da če cijena biti 200, a o tome možeš samo sanjati.
lako može biti da se radi o pogodovanju iza koje se krije obilata nagrada za uspješnu suradnju.
slovenac1. koristiš termin nadmetanje. to ti u ovoj prodaji ne postoji. ovo se prodaje po načelu tko ponudi više. samo jednom nudiš.
Da naravno, hoču samo reči, da to što verovatno imaju ponudu na stolu za 310 kn od nekoga ne znači, da je to i posljednja cijena.