Prema izvještaju, a i prijašnjim kvartalnim vidljivo je da poduzeće sve bolje posluje. I sada bi netko to htio za kikiriki :)))
Neče to niko kupiti za kikiriki, ako domači turistički investitori ala Valamar ne znaju vrijednost Dubrovnika (ionako samo za potrebe što niže cijene za kupnju) sad kad se sve promijenilo u Sredozemlju, kad niko više ne ide u Tunis, egipat, Tursku, Grčku pola manje, onda če sigurno znati strani investitori. Bez brige.
Dobit 62% veća.
a koliko je to dobit narasla (u kunama) u 1Q?
Koje igre… ide po 314 ali ovaj lupa po 290… čudo 🙂
Koje igre… ide po 314 ali ovaj lupa po 290… čudo 🙂
oduvijek su(ako su) iluzije po bid-u bile dobra najava za dioničare.
a bilo ih je prilično od razine 200,najveći dio njih i na temi spomenut.
pa neće valjda pasti kota 350 i bez nastavka natječaja.
a cijena je i ispod 300 kako bi rekao jedan naš kolega
“baš onako kako treba”
meni bi to(350) izgledalo kao još jedan dokaz da je zse neefikasno tržište ako bi dozvolilo tako nešto.
ali nema razloga da se najtvrdokorniji pesimisti uzbuđuju,samo strpljivo
prije ili kasnije uz sve pozitivne doći će i dan za jednu negativnu vijest
bio bi to veliki peh i nesreća da se to ne dogodi.
zanimljiva je trgovina… jedni kupuju preko 300 da im ne pobjegne na 350
a drugi iskrcavaju na 290 da im valjda ne padne na 250
Vidjet cemo u ponedjeljak nakon objave. Ja osobno mislim da je vjerojatnije da cemo na 350 drugi tjedan.
Ovdje ima malo previše euforije oko samog poslovanja mi se čini.
Pogledajte koliko zarađuju, ako ne dođe do prodaje ode cijene daleko od trenutne. Amortizacija u odnosu na imovinu ili prihode je smiješna, investicije/capex nula. A da ne pričamo da je dug prema državi zaleđen i da se ne otplaćuje odavno a status “kamata” i ostalih kostura iz ormara je svima nepoznat.
Mislim da niko realan ne pravi euforiju oko poslovanja, ovde se prodaje lokacija za nekoga koji želi investirati i od toga napraviti dugoročni super biznis zbog promijenjene situacije u Mediteranu. Slično kao što su primjer Kupari.
svi oni koji žele kupiti maestrale zadnja stvar na svijetu je koja ih interesira je poslovanje.
to je lokacija za napraviti nešto do sada neviđeno u hr(vjerojatno uključuje rušenje svega kroz neke faze) baš onako kako su to rusi koji su kupili koncesiju za kupare najavili da će tamo napraviti.
ako se mene pita uvala lapad je još veći potencijal za to.
možda griješim,nebi bilo…
e sad dali ti isti rusi zato i izjavljuju po medijima da žele i maestrale neznam ali nećemo dugo čekati odgovor.
očekujem i njihovo dubinsko snimanje,mjeseci nisu u pitanju prije tjedni uz malo sreće dani.
koliko su ozbljni?
mene su uvjerili da ne kažem impresionirali koliko su love i ljudi angažirali u pripremu za natječaj i kako su se pripremili za kupare a nitko ih nije svrstavao u favorite zar ne?
najizgledniji scenarij neka svatko za sebe izvuće.
nećemo dugo čekati da vidimo kako je tko “vidio”,”mudrovao”,”izvlačio”…
srezali su poprilično:
Odluka o početnoj cijeni i provedbi postupka javnog prikupljanja obvezujućih ponuda za kupnju dionica društva Hoteli Maestral d.d. Dubrovnik. Početna cijena prodaje iznosi 109.060.048,02 kuna, odnosno 309,82 kuna po dionici za 352.011 dionica (68,26 % temeljnog kapitala) koje su predmet prodaje;
http://www.cerp.hr/default.aspx?id=4414