HMST (Hoteli Maestral d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HMST (Hoteli Maestral d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Turci ili Rusi sad je pitanje

CERP na programu skorašnje sjednice o prodaji udjela u HT-u, Končaru…

u oba slučaja pranje novca.

Sjednica odgođena
http://www.cerp.hr/default.aspx?id=4413

Whatever you're up to, I hope it's profitable!

ovo je stvarno smjesno i onda cemo kao naprijed ovakvim stopama nikad

Stvarno nisu normalni više s tim odgađanjima. Ovo više nije “incompetence”, ovo je “gross negligence”. Mislim da su u pitanju političke igre, koje nisu vezane za HMST i HIMR nego za neke druge točke na dnevnom redu.

Turski predsjednik dolazi sa velikim gospodarskim izaslanstvom i puno ministara među kojima i ministar turizma. Kakve su šanse da prodaju hmst upravo njima?

Hmst je na otvorenom natjecaju, ko ce platiti vise, taj ce kupiti
[/quote]

Samo ako su iskazali interes u prvom krugu..kolega nije na otvorenom natjecaju vec se ponuda salje jedino njima. CERP nikad nije objavio tko su oni a nase zelje i nagadjanja su samo to ..zelje i nagadjanja.

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Turski predsjednik dolazi sa velikim gospodarskim izaslanstvom i puno ministara među kojima i ministar turizma. Kakve su šanse da prodaju hmst upravo njima?

Hmst je na otvorenom natjecaju, ko ce platiti vise, taj ce kupiti
[/quote]

Samo ako su iskazali interes u prvom krugu..kolega nije na otvorenom natjecaju vec se ponuda salje jedino njima. CERP nikad nije objavio tko su oni a nase zelje i nagadjanja su samo to ..zelje i nagadjanja.

Pozdrav
[/quote]

Naravno da važi samo za one, koji su izkazali interes u prvom krugu. To je jasno.

Sjednica odgođena
http://www.cerp.hr/default.aspx?id=4413

I onda se kolege cude kako to da trziste ne reagira ?.. Kako to da cijene maestrala nisu vec na 350 a imperijala na 600..Trziste reagira bas onako kao treba..Vise se ne vjeruje u price i obecanja. Dok netko ne stavi novac na stol i neda obvezujucu ponudu sve drugo je prodavanje magle.

Pozdrav

svi smo mi Crobex

radi se preko neke stvari.ovu odgodu djelom smatram opravdanom.naime 16 travnja napisan je javni natječaj za savjetnika na poslovima procjene državne imovine vrijedan 800.000,00 kn. natječaj traje do 3 svibnja. savjetnik će biti angažiran na poslovima analize državnog portfelja namijenjenog prodaji. natječaj nije zaključen.analiza i procjena nisu napravljeni, a ekipa se sastaje kako bi odlučivala o prodaji. za hmst, himr se moglo odraditi,ali za veći dio firmi sa liste ne. Tako da je i sastanak za 2 svibanj po meni nepripremljen. što reći. samo pokude na račun predstojnika bobana. on je predsjednik upravnog vijeća cerpa i time najodgovornija osoba. to su njegovi propusti. a možda je kriva čistačica.

I onda se kolege cude kako to da trziste ne reagira ?.. Kako to da cijene maestrala nisu vec na 350 a imperijala na 600..Trziste reagira bas onako kao treba..Vise se ne vjeruje u price i obecanja. Dok netko ne stavi novac na stol i neda obvezujucu ponudu sve drugo je prodavanje magle.

Pozdrav

to i ja na ove dvije teme pišem godinama.(na hmst bitno kraće)
na himr sam još dok je bio na 200 pesimistima poručivao da pričekaju arbitražu jer će im tada rizik biti najmanji ali i dobit u skladu sa rizikom.
ako su me poslušali još im se smješi zarada zar ne?samo strpljivo.
uvijek je bilo i biti će “boljih prilika”.
pa sada i ovdje kažem da bi svi oni koji “ne vjeruju u priče i obećanja” najbolje da ne kupuju hmst sada po 300 već da pričekaju arbitražu pa će kako sada stvari stoje najvjerojatnije kupovati sa manjim rizikom po 455.
može to biti i manje ali ni više nebi bila senzacija.
onima koji će čekati arbitražu to ionako ne igra ulogu jer njihovih je sigurnih 2-3% zar ne?
postoji uzrečica:”pazi što si želiš u životu…”
mnogima su se želje ostvarile ali su bili razočarani,tužni,jalni…

p.s.
rizici postoje kao i u svemu u životu.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Ma dobro baš je neki problem što je sjednica posle praznika, naravno da su svi na odmoru:-)))

New Report

Close