HMST (Hoteli Maestral d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HMST (Hoteli Maestral d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Rizo u napucavanju iako je rizik gnjusno ogroman jer se ne zna po koliko ide početna koja može eventualno i biti sitno viša od trenutne na burzi ali vjerojatnije mnogo niža dok u HMST I HIMR znamo koja je bila cijena i ukoliko slučajno i bude smanjivana ona sigurno neće biti ispod 350 kn… smijeh

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Tko se jednom opece i na hladno puse. Oni koji vjeruju u pozitivan ishod i vecu cijenu vec su se nakupovali…oni koji radje cekaju konkretne brojke i ponude..jos imaju vremena.

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Rizo u napucavanju iako je rizik gnjusno ogroman jer se ne zna po koliko ide početna koja može eventualno i biti sitno viša od trenutne na burzi ali vjerojatnije mnogo niža dok u HMST I HIMR znamo koja je bila cijena i ukoliko slučajno i bude smanjivana ona sigurno neće biti ispod 350 kn… smijeh

na rizo je danas klasična sindikalna igra tko zadnji magarac. no vidiš i sam da “mudri” investitori izbjegavaju zicere. npr himr malo po malo i eto ga na 600 a kupaca nigdje.

who dares, wins

Tko je kupio, kupio je. Taj ceka rasplet i kad je ovoliko cekao sad sigurno nema smisla prodavat ispod 300. A oni sto pusu na hladno, oni ce igrat najbzi prst u cetvrtak kad se objavi cijena 🙂

Tipičan psihološki obrazac na burzi…Kad bi početnu cijenu smanjili sa procijenjenih 478kn po dionici na trenutnu burzovnu 286kn iako jako teško za vjerovati da se ide sa tako velikim diskontom, prije bih vjerovao da prvo ide 20% smanjenje. Zar mislite da će kupoprodajna transakcija ići po minimalnoj od 286kn? Ukoliko kupac bude jedan možda a ukoliko bude više kupaca? Ostaje mogućnost i da ne bude kupaca a u tom slučaju mislim da će i vlada pasti do ljeta jer ako ne prodaju Maestrale i Imperijale ne vidim drugu mogućnost u kratkom roku kako naš premijer i ministar financija očekuju za smanjenje rashodovne strane….

Kolega bit ce dobro ako samo neuspjeh prodaje bude tome razlog. Fiskalna i politicka stabilnost je preduvjet da se investitori uopce jave.
Ako se ovo dvoje i stabilizira ( osobne ne vjerujem) svi znamo koliko drzavi gori za prodat..to znaju i kupci..a onda cijenu ne odredjuje prodavatelj vec ponuda na stolu.

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Ostaje mogućnost i da ne bude kupaca a u tom slučaju mislim da će i vlada pasti do ljeta jer ako ne prodaju Maestrale i Imperijale ne vidim drugu mogućnost u kratkom roku kako naš premijer i ministar financija očekuju za smanjenje rashodovne strane….

ništa se neće vladi dogoditi ako ne prodaju HMST i HIMR jer ta lova od prodaje je kap u moru ogromnih dugova koje imamo. jedina podaja ostatka INA-e, PODR, KOEI ili nešto slično može te dugove bar donekle smanjiti

IGH, THNK, JDPL, ULPL, ATPL, INGR, IPKK, MGMA - najveći baloni na ZSE!!!! čuvajte svoje pare!!!!

strah je prevelik. do zadnjeg dana podnošenja obvezujuće ponude trgovanje dionicom bit će kilavo. s rastom broja pokušaja prodaje dostignuta cijena na burzi je sve manja. prvi put je dostignuta cijena od 437,96 kuna.drugi put 354,00 kuna. svaki neuspješan pokušaj vuče za sobom dugoročan pad cijene. poručujem svima koji objavom odluke očekuju snažan rast cijene da taj film neće gledati.pod pretpostavkom da početna cijena određena odlukom bude na razini 370-380 (trebala bi biti još jedanput 478,xy) i samim time poveća mogućnost prodaje mogli bi očekivati osjetni rast.tržište do sada nije bilo spremno prihvatiti početnu cijenu od 478,xy. ne preostaje nam ništa nego čekati. nadamo se i želimo da bude.

Cinjenica je da se Maestali moraju prodati ove godine, to je cinjenica. To je izjavio i premijer nedavno (vidi vezane clanke)

E sad po kojoj cijeni, to je pitanje. Ali ja sam misljenja da ce u ovom krugu ostati 478kn a ako to ne prodje onda ce (vjerojatno u dogovoru s investorima) odmah raspisati iduci krug po nesto smanjenoj pocetnoj. I onda mislim da ide 100%. A koliko ce biti ta smanjena, ne znam, ali nema sanse da bude ispod 300, jer onda ispada da bi prodali po 40% nize od procjene.

U svakom slucaju mislim da za imatelje ne moze lose zavrsit, iako razumijem i one koji su vec imali posla sa drzavnim firmama ap sad pusu na hladno.

Ostaje mogućnost i da ne bude kupaca a u tom slučaju mislim da će i vlada pasti do ljeta jer ako ne prodaju Maestrale i Imperijale ne vidim drugu mogućnost u kratkom roku kako naš premijer i ministar financija očekuju za smanjenje rashodovne strane….

ništa se neće vladi dogoditi ako ne prodaju HMST i HIMR jer ta lova od prodaje je kap u moru ogromnih dugova koje imamo. jedina podaja ostatka INA-e, PODR, KOEI ili nešto slično može te dugove bar donekle smanjiti
[/quote]

Inu ne smiju prodat jer ce ih narod pregazit…ali ona bi znacajno smanjila dug…ali problem je sto im ne mozes vjerovat da ce se prestat zaduzivat

hoteli će se prodati kad se donese zakon o turističkom zemljištu

@plavi01
pa zakon o turist. zemljištu je odavno donesen, sad najavljuju samo izmjene, no to nema neke bitne veze s privatizacijom HMST

Ignore: KressoM, delux

New Report

Close