Evo ide sjednica upravnog vijeća…..
Vijećem predsjeda šef DUUDI-ja Tomislav Boban, dok su, uz predstavnike sindikata Mladena Novosela i poslodavaca Davora Majetića, u članstvu i zamjenici ministara gospodarstva Leo Prelec, turizma Robert Pauletić, prometa Miro Škrgatić, poljoprivrede Tugomir Majdak i branitelja Ivan Vukić, a nedostaje još zamjenik ministra financija, čije je mjesto još nepopunjeno.
Dnevni red za prvu sjednicu u CERP-u se, kako doznajemo, još priprema, no očekuje se poveći broj točki zbog velikog broja procesa koji su ostali otvoreni, od raspisivanja drugog kruga prodaje dubrovačkih Hotela Maestral i rapskog Imperiala, te Lipovice i Agroduhana do rješavanja problematičnih slučajeva poput 3. maj TIBO-a, ali i zbog najava Vlade da maksimalno stavi u funkciju državnu imovinu.
Dakle ovaj tjedan najvjerojatnije počinje drugi krug, osobno bih volio da spuste početnu na 370-380 pa da imamo fajt za Maestrale ali mislim da im to zakon ne dopušta….
clanak od subote
http://www.vecernji.hr/hrvatska/prodaja-pocinje-s-udjelima-u-hotelima-maestral-i-imperial-1076385
“Sljedeći tjedan, potvrđeno nam je u Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom, raspisat će se natječaj za predaju obvezujućih ponuda za dubrovački Maestral i rapski Imperial.”
Drugi tjedan..”Nakon gotovo pola godine idući tjedan konačno će se sastati Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP), ključno tijelo za odlučivanje o dijelu portfelja koji državi ne predstavlja strateški interes. ”
Drugi tjedan..moze bit i petak..dok se objavi..moguce i onaj iza.bit ce super ako sve obave za manje od 15 dana od danas…a to je pocetak svibnja..Koliko je to ?..6 mjeseci od prvog kruga…Super
Pozdrav
Drugi tjedan.."Nakon gotovo pola godine idući tjedan konačno će se sastati Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP), ključno tijelo za odlučivanje o dijelu portfelja koji državi ne predstavlja strateški interes. "
Drugi tjedan..moze bit i petak..dok se objavi..moguce i onaj iza.bit ce super ako sve obave za manje od 15 dana od danas…a to je pocetak svibnja..Koliko je to ?..6 mjeseci od prvog kruga…Super
Pozdrav
slažem sa da je previše ali velikim dijelom i radi objektivnih okolnosti(izbora)
da ih nije bilo bio bi drugi krug gotov prije 3 mjeseca ovako…
no svako zlo za neko dobro zar ne?
ima li netko tko misli da ta položajna renta vrijedi danas manje nego prije 6 mjeseci i da neće u budućnosti svakim danom vrijediti više?
vrijeme radi za optimiste i strpljive tako da…
bilo mi mi puno teže pratiti ovaj rasplet da sam pesimista .
možda i griješim,nebi bilo…
🙂
Ovdje je sve jasno. 5 mjeseci smo izgubili zbog izbora. Sad je CERP formiran i konacno ide prikupljanje obvezujucih ponuda. Pocetna cijena se vjerojatno nece smanjivati, a ako se i smanji to je nebitno, jer trziste ce dati kupovnu cijenu.
Za HMST je bilo 15 iskaza interesa, cak i ako pretpostavimo da ih je u najgorem slucaju 4-5 u medjuvremenu odustalo, ja svejedno ocekujem 2-3 dubinska snimanja. S obzirom da su iz natjecaja maknute sve obaveze zbog kojih su prethodni propali, ovaj put ocekujem prodaju.
A trgovanje na burzi nema smisla komentirat, ionako su mizerni iznosi.
Mislim da su sjednice inace bile cetvrtkom.
Kako rekose..jos nedostaje zamjenik ministra financija..Neka njega vlada imenuje sutra/prekosutra i onda valjda mogu dalje.
Pozdrav
….A trgovanje na burzi nema smisla komentirat, ionako su mizerni iznosi.
na takvom prometu su i iluzije svakog tipa moguće.
nebi bilo iznenađenje da se ponove ovdje milijunski prometi opet i to uskoro…
5 do 12 za preobračenje,progledavanje,reagiranje ili što već ako se misli…
sljedi ovdje sada vrlo izgledno nekoliko u nizu vrlo pozitivnih vijesti prije konačne odluke pa bi bilo mudro uzeti u razmatranje…
dobra potencijalna prilika za podizanje avg godišnjeg prinosa na portfelju.
i od dobre ima potencijalno bolja pa…
izgledno vrlo burovito trgovanje sljedećih 2-3 mjeseca ovom dionicom
raj za trejdere ,nažalost izumrle vrste na zse.
dali su razlozi za to porez,gubici,nedostatak motiva ili dobrih-boljih prillika ili nešto peto…
p.s.
ima ovdje i rizika za kratkoročne investitore,poželjno dobro sve sam proučiti ,odvagnuti,odlučiti.
Izgleda da je danas nekima konacno doslo iz guzice u glavu, da ce slijedeci tjedan biti raspisan natjecaj za prodaju po 478kn za firmu cija dionica trguje po 300….
I kojoj je lani porasla dobit 62%….
I za koju ima deklarirano 15 zainteresiranih…..
I da su iz natjecaja ovaj put maknute sve obveze ulaganja vlastitih sredstava…..
I da je Oreskovic izjavio da u najkracem roku Maestrale treba prodati……
Kockice su ovaj put savrseno poslozene. Naravno rizik uvijek postoji, moze pasti vlada ili sl. treba svako sam procjenit.