ništa čudno da se "pokazao" – vidi prilog
[/quote]
ne mogu virovat da neki ulagači tako malo prate stvari, pa se čude da se sad pojavio Valamar, a on tu stoji od kad je kupio Bašku.
A njihovo stajalište oko HMST je poznato, nedavno u Osijeku po stoti put ponovljeno od strane člana Uprave..
Invest…nešto te često imamo prilike vidjeti na ovoj temi od kad su se zaredale vijesti o privatizaciji maestrala…a nemaš dionice ove firme….malo mi je neshvatljivo. Gledaj da se ne natežemo oko Valamara jer nisi sigurno bolje upoznat od mene…kratko i jasno, Valamaru je ova cijena od 478kn precijenjena međutim ukoliko se cijena korigira 20-25% postat će interesantno i zanimljivo…a uostalom tržišna cijena dionice će biti pokazatelj po kojoj cijeni će se maestrali prodati.
ništa čudno da se "pokazao" – vidi prilog
[/quote]
Vidim da ima krivih zakljucaka, neki ocito misle da ne znam da je Valamar preuzeo Basku. Vrlo dobro znam kad i po kojoj cijeni ih je preuzeo. Ono sto sam htio reci je, da su se tek sada nakon toliko vremena pokazali na poziciji 5 pod imenom Valamar. A i vrlo dobro znam za Valamarove izjave da im je cijena koju drzava trazi previsoka, iako su vjerojatno opet iskazali interes.
Naravno da će Valamar svoju procjenu vrijednosti HMST temeljiti na upola manjoj vrijednosti od cijene koju država stavlja kao početnu…osobno biću zadovoljan ukoliko se prodaja realizira na “pola puta” oko 350kn s obzirom da mi je najveći dio portfelja u RIVP, međutim ne treba smetnuti sa uma da je Valamar samo jedan od mogućih budućih kupaca i da među potencijalnim kupcima ima zvučnijih i financijski jačih kompanija od Valamara što u konačnici daje i veću postignutu cijenu. E sad da još vidimo hoće li DUDI korigirat početnu cijenu što ne bi bilo loše ukoliko imaju na stolu tri-četiri renomirane kompanije pa nek se međusobno “potuku” za “mladu.” ;-))
Ključno pitanje ovde je, zašto ne krene drugi krug privatizacije. Ili jednostavno zato jer još nije bilo nove sednice DUUDIja jer su spori ili zbog toga da se u medjuvremenu reše neka imovinsko pravna pitanja (možda i sa nekim novim zakonom kao što je bio slučaj kod Kupara) ili zato jer su se javili još novi renomirani kupci, pa sad razmišljaju kako jih uključiti u drugi krug.
I nije mi jasno kako nije nijedan novinar sposoban to pitati ili premijera kad je govorio o Maestralima ili ministra turizma, da je lijepo da samo govore o privatizaciji, kako to treba ubrzati i slično ali zašto se onda čeka sa drugim krugom.
bas me interesira kako buduci kupci valoariziraju HMST pa da kad daju ponudu mogu otprilike vrednovati hotele na Dubrovackom podrucju jer posjedujem HUPZ pa me cisto interesira cijena po sobi ali ne ova trzisna nego ova koju ponuditelji za HMST budu dali samo molim da se to malo ubrza ova trakavica traje predugo
Pretpostavljam da namjeravaju pogodovati nekome ali se stvorio problem sto ima vise zainteresiranih.
Osobno sam spusio dvije nekretnine koje mi se svidaju jer sam se previse cjenkao.
100 000 i preko m2 na takvim lokacijama se ne prodaje svaki dan a bogme ni svake godine.
500 kn je puno ali to je ulaganje za stoljece i ako to ne prepoznaju nasi ima ko hoce
Plat vam je ociscen prodan pa usporedite. Ovih 100 000m2 ne vrijedi puno, jer je velik dio u zasticenoj sumi.
Tu vam je link pa poslusajte…
http://vijesti.hrt.hr/330153/planovi-drzave-s-turistickom-imovinom-sto-ide-u-privatizaciju
Pozdrav
aci je strateška firma za državu?! tu strategiju smo vidjeli u zadnjih 20.g. jedino ako ga sad ne pripoje ratnoj mornarici.
Plat je u Crnoj Gori
Ovdje pricamo o pjesackoj zani
Vidim da niste bas upuceni. Vecina zemljista hotela maestral je zasticena park suma.
A hoteli plat su u dubrovniku. http://www.poslovnipuls.com/2015/05/14/zavrsena-privatizacija-todoriceva-karisma-adriatic-preuzela-hotel-plat-kraj-dubrovnika/