@Invest
Kad kazes za covjeka da je druker,to je optuzba.Kupi jutarnji list i procitaj clanak.Ja sam samo citirao doticnog novinara.
KressoM se nasmijao izjavom nesluzbenog izvora iz DUUDI-ja,a ne sa menom,jer nisam ja pisao clanak.
@Invest
Kad kazes za covjeka da je druker,to je optuzba.Kupi jutarnji list i procitaj clanak.Ja sam samo citirao doticnog novinara.
KressoM se nasmijao izjavom nesluzbenog izvora iz DUUDI-ja,a ne sa menom,jer nisam ja pisao clanak.
kolega, članak sam pročitao. Kontekst je ponešto drugačiji jer niste sve prenijeli. Ali zaista nije ni bitno!
…No odgađanjem se samo dodatno gubi i smanjuje vrijednost onoga što se prodaje.
No i dalje je ključan problem prevelik broj zaposlenika i radnički sindikat, gdje 90% njih ima stalni ugovor pa im ne možeš ništa, a treba izgubit par sezona da bi se krenulo zarađivati.
Zemljište do dana današnjeg još uvijek nije riješeno.
A bi li vi kupili nekretninu čije zemljište nije čist, odnosno vlasništvo istog.
1.
uvala lapad vrijedi danas više nego prije 2015,2014…
vrijedit će više 2017,2018…
2.
broj radnika se počeo smanjivati i to ne zanemarivo tako da…
3.
nebi mi kupili jer nemamamo dovoljno novaca ali nije niti na kuparima bilo čisto pa rusi ulažu 100 mil eur.kažu da žele hmst a nisu jedini.
lista čekanja je poduža a i nervoza na njoj svakim danom (doslovno) sve veća.
ovo što se događa na hr jdranu je već na granici da se okarektirizira kao”grabež”
biće da je sve jeftino,samo malim zse ulagačima skupo.
poslovično mali ulagači sa zse u krdu koje ide prema provaliji
bolje biti u krivu i u velikom krdu nego u pravu i u malom krdu
važno je biti dio nečeg “velikog” zar ne? 🙂
trenutno je hmst najatraktivnija lokacija na prodaju na jadranu a i šire a veliko jato morskih pasa (ozbiljnog novca)iz cijelog svijeta se parkiralo ispred uvale lapad.
a vi se silno trudite biti pesimista,nebi vam bio u koži
nebi bilo prvi put da griješim
odgovor nećemo dugo čekati,dani se broje.
premijer je nešto pominjao 100 000 metara kvadratnih. puta odokativnih 100€. hotele i ostalo ne treba ni računati. naravno da je ovih 100€ minimum minimuma. što se tiče malih ulagača već sam prije konstatirao da su propali i sad bi voljeli vidjeti da i ostatak ekipe propadne pa da se s tim utješe. jedino što se u domaćoj kinematografiji taj film neće prikazivati skorih dana.
premijer je nešto pominjao 100 000 metara kvadratnih. puta odokativnih 100€. hotele i ostalo ne treba ni računati. naravno da je ovih 100€ minimum minimuma. što se tiče malih ulagača već sam prije konstatirao da su propali i sad bi voljeli vidjeti da i ostatak ekipe propadne pa da se s tim utješe. jedino što se u domaćoj kinematografiji taj film neće prikazivati skorih dana.
u uvali lapad za građevinsko zemljište treba vaših 100 eur (iz 1996 i to možda) danas u 2016 pomnožiti sa koef. >5
svoje sam kvadrate plačao po 300 a uvala lapad je za moju lokaciju(iako prvi red)”svemirski brod”
tako da ne treba puno mudrosti za zaključak…
ako je netko “propao” sam si je kriv.
nekad se treba zadovoljiti i sa dobrom prilikom,prije svega sa malim rizikom.
turizam je i danas podcjenjen,donedavno bitno više.
ima i drugih sektora gdje je situacija kao u turizmu prije 5 godina.
vječna potraga za boljom prilikom može čovjeka zasljepiti da zanemari rizike.
najbolja je prilika ona gdje je rizik najmanji a ne ona gdje je potencijalna dobit najveća.
i na hmst(himr) postoje rizici,,prije svega :smak svijeta,vanzemaljci,tsunami,globalno zatoljene,terorizam,3. svjetski rat,gašenje sunca za 5 mlrd godina ….
sebi osobno neću predbacivati ako su ostvari neki od tih malo izglednih scenarija(barem u bliskoj budućnosti)
ostavljam pesimistima da se nadaju da će vrijeme pokazati da su bili u pravu.
samo da se ne zaborave veseliti ako bi im se prognoze ostvarile.
to su mogući dogoročni scenariji,meni je zanimvljivije što će se dogoditi ovdje u “danima”koji su pred nama.
premijer je nešto pominjao 100 000 metara kvadratnih. puta odokativnih 100€.
To ce bit 100 evra ako se prodaje poljoprivredno zemljiste na Lapadu.
sva priča oko privatizacije je trla baba lan.konkretno bi bilo:odluka o početnoj cijeni i provedbi postupka prikupljanja obvezujućih ponuda za kupnju dionica društva…….još vijeće nije kompletno. odnija đava prišu.
Veceras u htv dnevniku zamjenik ministra o privatizaciji hmst, himr… Vidio sam dio
I jos na to maloprije vidim da se i Valamar prosli tjedan pokazao na poziciji 5.
Tu vam je link pa poslusajte…
http://vijesti.hrt.hr/330153/planovi-drzave-s-turistickom-imovinom-sto-ide-u-privatizaciju
Pozdrav
I jos na to maloprije vidim da se i Valamar prosli tjedan pokazao na poziciji 5.
ništa čudno da se “pokazao” – vidi prilog