HMST (Hoteli Maestral d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HMST (Hoteli Maestral d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

mlati ministar praznu slamu.nas interesiraju brojke. realizacija.i grčić je stalno govorio u futuru. marić je možda otišao korak naprijed jer u hrvatskom jeziku postoji i futurski prezent. sramota. 7 listopada je objavljen poziv i šest mjeseci nema pomaka.nadam se da su neki progledali koliko su učinkoviti novi vlastodršci.gomila neradnika. uvijek može biti gore.
lučano je u pravu.srediti postojeće stanje i staviti u funkciju, pa tek onda dalje.

Kad je kolega veca potraznja nego ponuda onda dizete cijenu….ne proizvodite vise . Neka hotwli dignu cijene..neka dolazak u hrvatsku kosta 50% vise pa da vidite kako ce se profit povecat. Rusi kao i svi drugi ako zele doc neka plate vise..ako ne neka uzivaju u turskoj..grckoj..egiptu..otd.
Nije to ograniceno misljenje vec samo drugacije razmisljanje kako dignut kvalitetu ponude i vise zaradit a ne unistit ono po cemu smo jedinstveni.
Imate resorte u puno zemalja i to im se nije previse isplatilo..je da mozda tom investitoru..ali ne drustvu..a nas interes prvenstveno treba bit zajednicki jer ako unistimo ovu obalu…iscementiramo svaku uvalu…postacemo isti kao drugi..izgubit identitet..i onda je gostu svejedno dali je u all inclusive resortu u spanjolskoj..grckoj..turskoj..ili hr.

Pozdrav

svi smo mi Crobex

kolega ne mislite valjda da će vrhunski hotelski lanci zidati neke kasarne na obali i tamo smještati goste kojima će naplaćivati minimum 200€ za noć? ako je tko uništio i betonizirao obalu onda smo to mi sami napravili što u socijalizmu sa slamovima raznih vikendica ili u post ratnom periodu apartmanizacijom sa 2 zvjezdice. po čemu smo mi to tako jedinstveni? suncu i moru? pa to manje više ima svaka zemlja na moru. za to rusu ne možeš naplatiti željeni iznos. ja ne kažem da sad na briunima treba napraviti masovni turizam ali onaj koji ulaže svoje milijarde ima razne timove stručnjaka koji to promišljaju na jednom višem nivou nego što mi sami to možemo. dovoljno je samo pogledati koliko austrija ulaže u svoj turizam da bi nadomjestila nedostatak snijega

who dares, wins

Kolega jedinstveni smo..i toga nasi ljudi nisu svjesni. Hrvatski dio Jadrana je jedno od najljepsih mora na svijetu. Nasi otoci su neusporedivi s bilo cim na Sredozemlju….Oboje se slazemo da treba investirat u nas turizam..da moraju doc “veliki” igraci…ali se razlikujemo u tome da se ja zalazen najprije za obnovu postojecih i izgradnju unistenih pa tek onda kad se sve obnovi podigne kvaliteta i cijena onda izgradnju novih.
Pogledajte primjer Jadranke na Losinju. Meni se osobno sam stil uredjenja ne svidja ali hoteli koji su bili prosjecni obnovljeni su na nivo 5 *. Kvaliteta gostiju sigurno nece bit ista a neznam dali je i jedno stablo posjeceno…Koliko takvih hotela jos ima po otocima..koliko na obali..koliko vojnih objekata ima koje se moraju stavit u turisticke svrhe..itd..itd…
Nazalost ni vas a ni moj nacin ocito ne funkcionira jer ovi koji donose odluke sve znaju samo ne donijet odluku.

Pozdrav

svi smo mi Crobex

pa ne znam da li smo nešto puno ljepši od grčke koja leži na tri mora. no sve je to individualna procijena. u glavnom turisti uživaju u ljepoti prvi dan,dva i onda se traže neke druge stvari. no vratimo se postojećim ne obnovljenim kapacitetima. imamo ih jako malo. npr. belvadere dubrovnik. već dokazani kupac to želi obnoviti ali ima milijardu problema kojih ne bi trebao imati. vojni objekti? tu se i te kako treba graditi. nemoš turiste smjestiti u magacine, vojne spavaonice ili podzemne bunkere. dovoljno je samo malo pogledati situaciju na visu i lastovu da bi se to shvatilo. na tolikoj količini obale i otoka ima mjesta za sve vidove turizma. stare su to floskule o betonizacijii devastaciji obale od strane stranaca. mi smo ti kojima je pukla kanalizacija na plitvičkim jezerima. mi smo ti koji u kornate ulaze sa brodovima koji imaju direktan ispust kanalizacije u more. neće to švabo napraviti ni kod sebe pa ni kod nas. njemu to smeta više nego nama.

who dares, wins

:-).-)

…gdje će vlada naći bez privatizacije 3,5 mlrd kn koje su već potrošene?
bez kojih pada proračun a s njime vjerojatno i sama vlada.
ne vidim alternativu privatizaciji.
možda i griješim,nebi bilo…
ako ne griješim imat ćemo nastavak natječaja mjereno u danima.
istiće vrijeme za uigravanje vrijeme je za posao gospodo iz vlade.
ozbiljan novac je “nabrijan”nazovi kupci koji nebi maestrale”ni štapom” sanjaju mokre snove a i mali ulagači sa zse čekaju raslet.
da vidimo dali je hmst dobra prilika ili ima i boljih prilika?
“idemo delat”gospodo iz vlade

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Kupari pozitivno završena priča, idemo dalje…
http://dubrovniknet.hr/novost.php?id=44252#.Vv-qSfmLSM9

U 14.50 sati, predsjednik Vlade sastat će se s predstavnicima Uprave Hotela Maestral d.d. u hotelu Uvala (Masarykov put 6). Po završetku sastanka predsjednik Vlade obići će kompleks Hotela Mestral.

who dares, wins

U 14.50 sati, predsjednik Vlade sastat će se s predstavnicima Uprave Hotela Maestral d.d. u hotelu Uvala (Masarykov put 6). Po završetku sastanka predsjednik Vlade obići će kompleks Hotela Mestral.

niste paste-ali i idući odlomak:

Na kraju svog posjeta Dubrovniku predsjednik Vlade obići će, u 16:15 sati, novi dio Zračne luke Dubrovnik u izgradnji.

Znači u manje od sat i pol će održati sastanak, obići kompleks od pet hotela i stići do aerodroma. Moraš biti ironičan i zkaljučiti da nas uz takvu efikasnot očekuje rast BDP-a od 73 posto i crobex na cca 5.000

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

to on onako po skrivećki mjerkao hotele da se investitori na zse ne uzbude pa skrše ask. još samo da se cerp i ddui prilagode na novu brzinu premijera.

who dares, wins

‘DRŽAVA SE NE SMIJE BAVITI HOTELIJERSTVOM’ Premijer najavio novu prodaju Maestrala
4.4.2016 @ 18:00Zvonimir Pandža
Predsjednik Vlade Tim Orešković sastao se popodne s predstavnicima Upravom Hotela Maestral na čelu s predsjednikom Mihom Balijom. Po završetku sastanka premijer je obišao kompleks Hotela Maestral, još uvijek neprivatizirane hotelske tvrtke u Dubrovniku.

– Ovdje vidimo prekrasnu destinaciju, ali prva poruka je da se država ne smije baviti hoteljerstvom već drugim investicijama, a za ove hotele ćemo naći prave investitore. Ovdje na plaži su nažalost sve hoteli s dvije ili tri zvjezdice, a lokacijom to mogu biti hoteli s četiri, pa čak možda i pet zvjezdica s dobrim investitorom – rekao je Orešković u obilasku Maestrala.

– Sutra ćemo vidjeti na koji način možemo što prije ove investicije pokrenuti. A ja želim malo bolje saznati na koji način i kako ova procedura funkcionira kako bi dobili najkvalitetnije ponude ne samo iz Hrvatske nego iz cijele Europe, pa čak i kvalitetne svjetske hotelijere – rekao je Orešković.
Za potencijalnog investitora kaže da još uvijek ne zna, i da će se zbog toga sutra sastati sa šefom DUUDI-ja Tomislavom Bobanom.

‘DRŽAVA SE NE SMIJE BAVITI HOTELIJERSTVOM’ Premijer najavio novu prodaju Maestrala

When wealth is lost, nothing is lost; when health is lost, something is lost; when character is lost, all is lost. ~Billy Graham

Mislim da mora biti sada svima jasno gde ide proces privatizacije, u zaključnu fazu…Ono što nije bilo jasno mnogima na ovom forumu, jasno je premijeru, svaka čast, i mi bi trebali takvog…

New Report

Close