HMST (Hoteli Maestral d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HMST (Hoteli Maestral d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Moze drzava očekivati što god hoće.

Uostalom, xx puta smo se uvjerili koliko su precizne i kvalitetne drzavno-procjenjene vrijednosti (hint – KSST po 7000kn/kom)

Možemo mi svi očekivati od privatizacije HMST šta god hočemo (ja mislim da ide prodaja po 480 kn, neko drugi da uopšte neče biti prodaje), samo ne možemo pisati neistine kao što je ta, da je več poznata početna cijena u drugom krugu 265 kn. To je jednostavno laž.

HAHAHAHAHAHA

Vidi nervoze, što ste se svi uspaničili? Uostalom, da ste kupovali po 1xx sada nebi bilo panike… A ne po 2xx – 3xx…

Nažalost, piše slijedeće:

Udjeli i procjena prema cijeni dionica (plan je prodaja iznad tržišne cijene):
Hoteli Maestral (Dubrovnik) – udjel države 77,72 posto, procjena vrijednosti 103 milijuna kuna…

Što daje minimalnu cijenu od 265kn… Znači, računajte kojih 300kn kao prodajnu cijenu…

Zdravi i veseli bili!

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

HAHAHAHAHAHA

Vidi nervoze, što ste se svi uspaničili? Uostalom, da ste kupovali po 1xx sada nebi bilo panike… A ne po 2xx – 3xx…

Nažalost, piše slijedeće:

Udjeli i procjena prema cijeni dionica (plan je prodaja iznad tržišne cijene):
Hoteli Maestral (Dubrovnik) – udjel države 77,72 posto, procjena vrijednosti 103 milijuna kuna…

Što daje minimalnu cijenu od 265kn… Znači, računajte kojih 300kn kao prodajnu cijenu…

Zdravi i veseli bili!

Na žalost to što ste napisali ne daje minimalne cijene, nego samo ocijenu koliko je vrijedan državni udio u HMST po tržišnoj cijeni. Uostalom pa jasno je, da novinari ne mogu znati početnu cijenu u drugom krugu kad uopšte nije bilo sastanka viječa CERPa zar ne?

Ma dobro Invest pa odakle vam informacija da je CERP uopšte pravio novu procijenjenu vrijednost?????? U članku je novainarka samo pomnožila državni udio sa cijenom na burzi. I još o kupcima kao da postoje samo Toda i Adris kao moguči kupci zar ne? Pa ima jih 15, a izmedju njih i Rusi koji su kupili Kupare i imaju veliku želju po top investicijama na području Dubrovnika.

živi bili pa vidili..

pa kolega, ne privatiziraju se Maestrali po prvi put..
duga je tu povijest privatizacije..

Sad je stvarno dosta sa tim lažima, nije bilo sastanka viječa CERPA zato ne postoji nikakva nova početna cijena niti je počeo drugi krug prodaje!!!

Ako ste se razljutili, iskalite svoj bijes po bidu……

U biti, siguran sam da netko hoce…..

Da, da, I Kupari se nisu kupili po prvi put, pa situacija se drastično promijenila u Sredozemlju od prošlog natječaja, živi bili pa vidjeli…

Aku u članku piše, da država očekuje prodaju HMST po višoj cijeni od tržišne, onda mogu i ja konstatirati po logici od kolege Investa, da su več dogovoreni sa Rusima čak po višoj cijeni od zvanično poznate procijenjene zbog velikog interesa par kupaca, zar ne?

prodaja hmst po 265 a zemljište bez hotela po meni vrijedi 400???
:-)))
kada će više taj ask na 265 ako već ne na 251 kao u petak:-))
vidim da su pesimisti skeptični,pesimistični čak,ne vjeruju u službene procjene imovine…
koločep prodan po procjeni odmah(75.000 eur soba),plat 15% više od procjene,kupari odmah…
zašto nisu hmst(90.000 eur soba) i himr?
pa nemože se fizički sve odjednom kupiti da i želiš i nije još bilo ozbiljnog novca u današnjim količinama i nije bio tako agresivan,nervozan,dobronamjeram,pun hvale za naše potencijale….
sve će on pokupiti kad-tad, himr i hmst su servirane večere po promotivnim cijenama
koliko god mi šutili o tome.
čekalo se mjereno u godinama a sada je nekima čekanje mjereno u danima neprihvatljivo.
sve što je ljepo brzo prođe ,zašto ne uživati u trenutku?
navikao je ozbiljan novac i puno više otvoriti kesu ali zašto bi ako nije morao.
stvari se zahuktavaju,uvod je prošao dolazimo do zapleta po pitanju preuzimanja hr turističkog biznisa.
sve će biti preuzeto samo se nezna kojim redosljedom i u kojem vremenskom okviru.
to je zakon prirode najjači od svih
velika riba jede manju,tako je to već milionima godina ali pesimisti odbijaju vjerovati u to.
biti će zabavno pratiti tu brzinsku transformaciju,evoluciju nazovi kupaca pa i malih ulagača pesimista.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Ako novinarka u clanku govori o trzisnoj cijeni onda sigurno misli na trenutnu cijenu na trzistu, tj na burzi. (a ne kao sto neki navode da je to nova pocetna cijena ili nova procjena) A ako drzava kaze da ocekuje prodaju po vecoj cijeni od trzisne (sto je i realno) onda je to valjda najjaci moguci indikator da dionicu treba kupiti na trzistu. Nekima izgleda fali malo elementarne logike.

New Report

Close