Kolega migra natjecaj je bio raspisan i nitko se nije javio…Ni rusi..ni toda..ni amerikanci…Sacekajte uvjete novog pa da vidimo tko i po koliko ce nudit. Ne tako davno cijena dionice je bila ispod 100 kn..sta se od onda promjenilo ?..cijena zemljista ?..atraktivnost lokacije ?…i onda i danas su manje vise jednaki…
Pozdrav
Evo još jedan kome nije jasno što se promijenilo od posljednjeg natječaja…
te hotele maestral treba prodati pojedinacno.dobilo bi se vise novaca,jacala bi se konkurencija medju manjim hotelijerima a ionako je u dubrovniki defakto monopol valamara i lukšića.
Kolega migra natjecaj je bio raspisan i nitko se nije javio…Ni rusi..ni toda..ni amerikanci…Sacekajte uvjete novog pa da vidimo tko i po koliko ce nudit. Ne tako davno cijena dionice je bila ispod 100 kn..sta se od onda promjenilo ?..cijena zemljista ?..atraktivnost lokacije ?…i onda i danas su manje vise jednaki…
Pozdrav
deseci mil turista su ostali bez nama konkurentih odredišta i to ne za ovu sezonu već za više godina unaprijed
booking za jadran je +20%
vidim veliki preokret i očekujem posljedice u skladu sa njim,veliki interes “ozbiljnog novca” za serviranim večerama po promotivnim cijenama
i to bez obzira na stvarne ili izmišljene “utege”(dokaz kupari)
nazovi kupci su dobili lekciju na kuparima idemo dalje,da vidimo evolucija ili nestanak trećeg puta nema.da ponavljam već više puta ponovljene argumente nema smisla.
ako nekog zanima neka čita temu unazad ,neće mu trebati više od 15 min,sve je u par strana napisano.
možda i griješim,nebi bilo…
neću imati ništa protiv da me netko počasti opet po 260(ili niže) kao nedavno.
do novih mat. činjenica,očekujem da će to biti nastavak natječaja
sretno svima na bid-u i ask-u
U RH-a je kolega turizam izrazito sezonskog turizma..Bez obzira na sve nevolje u drugim zemljama turisti ce kod nas bit od 01.06 do 15.09..i to je to. Puno vise profitiraju spanjolci portugalci talijani itd..Da ne elaboriramo sad o turizmu i toj vrsti industrije.
Osobno sam vrlo “izlozen” u tim dionicama i bio bi presretan da se hmst proda i za 500 kn po dionici ali budite spremni i za 200…kao i da se nitko ne javi. Uvjeravanjem sebe u nesto moze dovest do veselja ali i do puno veceg razocarenja
Pozdrav
U RH-a je kolega turizam izrazito sezonskog turizma..Bez obzira na sve nevolje u drugim zemljama turisti ce kod nas bit od 01.06 do 15.09..i to je to. Puno vise profitiraju spanjolci portugalci talijani itd..Da ne elaboriramo sad o turizmu i toj vrsti industrije.
Osobno sam vrlo "izlozen" u tim dionicama i bio bi presretan da se hmst proda i za 500 kn po dionici ali budite spremni i za 200…kao i da se nitko ne javi. Uvjeravanjem sebe u nesto moze dovest do veselja ali i do puno veceg razocarenja
Pozdrav
u debelom ste promašaju što se tiće trajanja sezone dubrovnika sigurno a i svi ostali iz godine u godinu napreduju.dubrovnik je kategorija za sebe.
netreba za to dokaz tražiti u fundamentma hmst već ostalih dubrovačkih hotelijera.
tkogod je analizu u turizmu tražio od postojećeg stanja i realiziranog potencijala taj je propustio puno i još više će propustiti.
dolazi ozbiljan novac koji će ljestvicu iskorištavanja potencijala dići na dosad neviđene razine.
pri valuaciji treba uzimati više u obzir buduće fundamente a ne one iz prošlosti.
zato držim da su hmst i himr servirane večere po promotivnim cijenama za ozbiljan novac a nazovi kupci su kupili što su kupili na hr jadranu sad sljedi proces okrupnjavanje i preuzimanja svega od strane ozbiljnog novca.
velika riba uvijek jede malu ribu a ne obrnuto.
nije to ništa loše za one koju su prepoznali,koji prepoznaju,koji će prepoznati prije nego prođe baba s kolačima.
možda i griješim,nebi bilo…
nastavak rasprave moguć na privat da ne “privatiziram”temu
odjavio sam se do novih mat činjenica pa nema smisla
možemo i na himr…
migra
fascinira me tvoja strast kako pišeš na topicima dionica koje posjeduješ i koliko si im posvećen i najvažnije, koliko vjeruješ u njihov potitivan rasplet. mene zanima koja bi cijena tebe zadovoljila ovdje i na imperijalu (naravno, pod uvjetom da natječaji prođu) u preuzimanju, pa da prodaš papire. zašto to pitam? jer sam stekao dojam da te procjenjene cijene tebe ne zadovoljavaju.
U danasnjem jutarnjem ” Dosadasnje privatizaciej nerijetko su zapinjale i ostale neobavljene na cijeni koja se na trzistu pokazala previsokom. Privatizacija drzavnih udjela opterecena je visokom cijenom…U potrazi smo za nacinom na koji bismo drzavne udjele mogli ponudit po nizim cijenama ..Tomislav Boban , novi upravitelj DUUDI-a ”
O tome smo govorili kolega..Ova ekipa je dosla da rasproda ono malo vrijednoga sto je jos ostalo i nece se libit postupaka samo da se docepa i dvije kune. Kupci znaju u kakvoj je situaciji prodavatelj i sigurno racunaju na niske cijene…Posle cemo opet pricat o kriminalu u privatizaciji i slicnim temama…
Pozdrav
kolega ovdje ni je problem cijena. ona se vrlo lako može usporediti sa sličnim objektima na mediteranu ili na mjesecu. čak što se tiče cijene aktuelni događaji na mediteranu nam idu u prilog. valuacija je rađena prije 2g. i više kad ti momenti nisu postojali. za dvije godine firma je nešto zaradila i adaptirala i td. i td. po meni problem su dodatni uvjeti koji se nameću budućem vlasniku. tipa da to mora biti vlastiti novac a ne kredit banke ??? pa uvjetovanja takvog i takvog daljnjeg ulaganja u tom i tom vremenskom roku i iznosu. i td. i td. to je kao da vi prodate nekome svoj automobil ali kupac mora predočiti dokaz da su novci njegovi a ne recimo od bogate mu bake. i još onako iz zahebancije u ugovor stavite da ga mora prati bar jednom tjedno u toj i toj auto praonici. kako za prodaju nisu angažirane renomirane svjetske tvrtke koje se time bave (primjer privatne lrh) domaći žmukleri koji su navikli da im se sve poklanja vidjeli su svoju priliku za dodatno spuštanje cijene. no na kuparima se je desila prekretnica koja će ozbiljno utjecati na sve ostale ponude u turizmu. ne kažem da država negdje ne pretjeruje sa cijenom no to se ne odnosi na imperial.
op. zabunio sam se. mislio sam da je tema imperijal. no sve isto važi i za maestral. manje više.
U danasnjem jutarnjem " Dosadasnje privatizaciej nerijetko su zapinjale i ostale neobavljene na cijeni koja se na trzistu pokazala previsokom. Privatizacija drzavnih udjela opterecena je visokom cijenom…U potrazi smo za nacinom na koji bismo drzavne udjele mogli ponudit po nizim cijenama ..Tomislav Boban , novi upravitelj DUUDI-a "
O tome smo govorili kolega..Ova ekipa je dosla da rasproda ono malo vrijednoga sto je jos ostalo i nece se libit postupaka samo da se docepa i dvije kune. Kupci znaju u kakvoj je situaciji prodavatelj i sigurno racunaju na niske cijene…Posle cemo opet pricat o kriminalu u privatizaciji i slicnim temama…
Pozdrav
Pa neka smanje cijenu, to je dobro, samo se povećavaju šanse za prodaju. DUUDI ionako ne određuje prodajnu cijenu nego minimalnu. Prodajnu određuje tržište. Čak i da DUUDI značajno snizi cijenu iz prošlog natječaja, to je nebitno, jer ponude će biti odlučujuće.
Što se mene tiče nek slobodno stave cijenu 200kn, ponude će ionako biti iznad toga. Osobno, očekujem da DUUDI odredi minimalnu cijenu na razini 360-380 kn po dionici.
migra
fascinira me tvoja strast kako pišeš na topicima dionica koje posjeduješ i koliko si im posvećen i najvažnije, koliko vjeruješ u njihov potitivan rasplet. mene zanima koja bi cijena tebe zadovoljila ovdje i na imperijalu (naravno, pod uvjetom da natječaji prođu) u preuzimanju, pa da prodaš papire. zašto to pitam? jer sam stekao dojam da te procjenjene cijene tebe ne zadovoljavaju.
odgovor na temi himr jer obuhvaća obje dionici + ne pišem na ovoj temi do novih mat. činjenica.
U danasnjem jutarnjem " Dosadasnje privatizaciej nerijetko su zapinjale i ostale neobavljene na cijeni koja se na trzistu pokazala previsokom. Privatizacija drzavnih udjela opterecena je visokom cijenom…U potrazi smo za nacinom na koji bismo drzavne udjele mogli ponudit po nizim cijenama ..Tomislav Boban , novi upravitelj DUUDI-a "
Pozdrav
Nema rasprodaje kod javnog natječaja gde ima 15 kupaca. Mogu oni dati početnu cijenu i 1kn ali to nema nikakve veze. Kupari su dokaz da ide HMST bar po procijenjenoj vrijednosti…