Bas lijepo navodi 5-6 poduzeca, a nabrojao ih 7 🙂
http://www.jutarnji.hr/pet-premijerovih-tocaka-za-pokretanje-reformi-oreskovic-zeli-zaraditi-pola-milijarde-eura–udjeli-u-ovim-poduzecima-idu-u-prodaju-/1523061/
evo ono što sam vise puta ponavljao..Maestrali se neće prodati jer nisu još uvijek adekvatno spremni za prodaju. Prioritet su neke druge firme..Na žalost imatelja udjela i malih dioničara..Ali, ipak je ovo Hrvatska i ovo je bilo očekivano u jednu ruku!
Još jedanput tvoji komentari su pravo čudo i ako te sad još neko nije skužio onda ne znam kad če. Iz ovog članka ti si zaključio, da se mestrali neče prodati jer nisu spremni na prodaju???? Pa novinar je nabrojao samo dve firme izmedju ostalih koje če se prodati, gdje tu uopšte nešto piše o Maestralima??? Stvarno nevjerovatno…
Mislim da se radi o totalnoj neupućenosti novinara ili nekog iz vlade i da su pobrkali nazive.
živi bili pa vidjeli ostalo manje važno
Građanima smo obećali reforme, ponavlja Orešković te ističe pet glavnih točaka kroz koje će se one provesti. Prva je aktiviranje pola milijarde eura „mrtvog kapitala” u vlasništvu države kako bi se smanjio javni dug.
Pa zar stvarno netko misli da HMST nisu uzeti u obzir u ovih pola milijarde eura…ma sve ide u prodaju što se prodat može!
evo jos jedan clanak isto od danas, i tu su navedeni i Maestrali ako vam je lakse. sta odmah panicarite i donosite zakljucke
‘OMČA OKO VRATA’: Hoće li ovaj ‘pakleni plan’ Orešković morati realizirati?
Moguce kolega da se zabunio..a moguce i da nije. Ne zaboravite da su i hoteli Makarska takodjer u drzavnom vlasnistvu sa 70 % i ove godine ostvarili dobit od 10 ak mil kuna.
Privatizacija se dugo najavljivala ali nikad natjecaj nije bio objavljen.
http://www.hoteli-makarska.hr/hr/
Pozdrav
Cinjenica je da je ovaj novi DUDI derektor rekao da mu je cilj postaviti firmu na noge pa tek ih onda prodavati. A sa druge strane, drzava hoce pola milijarde eura od prodaje imovine. Sta spada u jednu, a sta u drugu skupinu, to cemo da vidimo
Blago kupcima dok ima drhtavih ruku…..
ja tu ne vidim ništa drhtavo baš suprotno isto onako kako sam to vidio i na 260 nedavno.
…trgovanje ovom dionicom sve više liči na “iluziju” kakvih smo se nagledali u prošlosti,rekao bi da je ishod predvidljiv…
a možda i griješim…
🙂
ohrabruje činjenica da na najmanji tračak nade za pesimiste kao odskočna mina se aktivira “iluzija”
čini mi se da ima ovdje bitno više interesa nego to površinski izgleda.
ima ovdje na hmst potencijala za preobraćenje pesimista iako izgleda da nije još poprimilo masovne razmjere.
možda i griješim,nebi bilo…
🙂
Maestrali se neće prodati jer uz svu silnu pripremu i natječaji oni iz mnogo razloga i dalje nisu spremni za prodaju. Neke druge komapnije su puno spremnije a posebno trgovačka društva čije udjele je najlakše prodati.
Oni će tih 500 mil. kn namiriti na taj jednostavniji način jer im je lova nasušno potrebna, a onda kad to namire mislim da neće ni pomisliti na privatizaciju Maestrala sve dok ne budu svi problemi riješeni!