http://www.vecernji.hr/zvijezde/u-dubrovniku-ce-se-snimati-nova-epizoda-ratova-zvijezda-1055321
filmski turizam je veliki svjetski fenomen.
turizam novog zelanda je doživio procvat nakon gospodara prstena i hobita
i ove godine su u dubrovnik došli turisti koji su bili potaknuti na dolazak igrama prijestolja.
http://www.vecernji.hr/tv/igra-prijestolja-apsolutni-je-pobjednik-ovogodisnje-dodjele-emmyja-1025972
zvjezdane staze kao jedan od nekoliko najpopularnijih filmova(serijala) u povijesti sigurno će dovesti još više novih turista.
takva se reklama plača u opasnim milionima a u ovom slučaju je gratis
i više od toga jer će samo snimanje donjeti veliku dodatnu zaradu dubrovniku.
gledao sam prošle godine neki dokumentarac u kojem me iznenadilo koliko grad new york plača da bi se filmovi snimali u njemu
baš radi filmskog turizma.
neće ovo biti zadnje snimanje dapače za očekivati je povečanje tog broja.
još jedan razlog zašto bi ozbiljan novac bez odgode trebao ugrabiti ovu priliku.
dubrovnik ima potencijal za cjelogodišnji turizam i to ne za “sirotinju” a to se mora platititi.
koliko?
ovisno o interesu ali sigurno da će kupac biti vrlo zadovoljan jer
čim kupi već vrijedi više i svakim danom sve više.
rusi su to dobro demonstrirali kako se mlrd zarađuju u crnoj gori.nisu oni ovdje slučajno ili zalutali
ako su u crnu goru uložili 2 mlrd eur hr jadran ima potencijal za min 3x toliko.
a za tu lovu (mogu)će kupiti “pola” jadrana što znači da “moraju” ugrabiti najatraktivnije lokacije koje su na prodaju.
ima li netko tko misli da to hmst nije?
p.s.
trgovanje ovom dionicom sve više liči na “iluziju”kakvih smo se nagledali u prošlosti,rekao bi da je ishod predvidljiv…
a možda i griješim…
🙂
Zvjezdane staze != Ratovi zvijezda
Proslo je skoro dva mjeseca od zavrsetka prvog kruga i mi jos ne znamo u kojoj je fazi drugi krug.
Proslo je skoro dva mjeseca od zavrsetka prvog kruga i mi jos ne znamo u kojoj je fazi drugi krug.
1.hvala na ispravci netočnog …
2.sada smo u fazi da bi mogao “svakog dana” biti objavljen nastavak natječaja.
moglo bi to potrajati i koji dan više,najvažnije je da će taj dan doći.
strpljivi(optimisti)uvjek naplate nestrpljivima(pesimistima) ili tako nekako…
za sada ima samo jedan ozbiljniji koji se iz pesimista želi prebaciti u optimiste.
baš mu i neide(usprkos nekim “iluzijama”),nema mu druge nego trenirati stpljivost(optimizam)
znamo kako mu je,svi smo bili u istoj situaciji,već će on naći način da položi ispit za optimistu.
dobrodošao u klub dioničara hmst,poklonika dubrovačkih starina,uvale lapad….
Pa pročitaj na linku, treba se sastavit novo upravno vijeće CERP-a pa ide dalje.
da,da ozbiljan novac(ovaj puta ne sa istoka već sa zapada) se ne šali ,vežite se moglo bi biti jakih turbulencija pri lansiranju:-)
što napisati osim “jesam vam rekao”?
“Razina ulaganja u hotelske nekretnine značajno je porasla u cijeloj Europi tijekom 2015. godine, a očekuje se da će se taj trend nastaviti i u 2016″
“Tržište hotela u Hrvatskoj u procesu je obnavljanja i ostvarilo je snažne poslovne rezultate u 2015. Mnogo je faktora koji tome doprinose, a koji bi zajedno trebali pružiti atraktivne investicijske prilike u idućim godinama.”
“Preferiramo preuzimanje postojećih hotela na kojima se može ostvariti rast renoviranjem i modernizacijom”
bilo je i za očekivati da “zapad” neće samo gledati kako rusi odnose najbolje “servirane večere”
pogotovo dok su još tako povoljne.
ono što rusi kupe to će zapad plačati po sasvim drugim cijenama od ovih današnjih “poklon” cijena a tako baš naivni nisu da će bez borbe prepustiti…
netko će se na našem jadranu počatiti sa milijardama a to je lova za kojom se svi okreću.
osim “večine” zsa investitora koji poslovično vide bolje prilike o kojima se naravno nesmije pričati 🙂
ne tvrdim da ne postoje i da nisam taj koji griješi,nebi bilo…
Približavamo se drugom krugu privatizacije…..
…koliko vidim ide to sa zamjenicima sve brže…
biti će svakim danom ii bolje rečeno satom “teže na kvadrat” ovdje biti psimista u zemlji i burzi zvanoj pesimizam.
to je bilo to što se tiče win-win-a a sad tko zna kada i na koliko opet?
možda u arbitraži tek?
da vidimo tko će doćekati kraj kao pukovnik a tko kao pokojnik ili tko na konju a tko pod njim?
danas nam završava AHF pa da vidio kako ozbiljan novac cijelog svijeta “diše”
ima li još živaca,hrabrosti odgađati kupnju serviranih večera po promotivnim cijenama?
optimističan sam a sad jel to zato što dolazi proljeće ili …
oho, ipak se krece…zbog izbora smo potratili cijela 2 mjeseca, uglavnom zahvaljujuci Mostu i njihovim predomisljanjima
Realno, ako je potvrdjen na Vladi, novi sef DUUDI-ja moze vec drugi tjedan preuzeti funkciju. Vec znamo da projekt nece biti stopiran, znaci treba samo sazvati Upravno vijece i donijeti odluku o cijeni. Mislim da je realni timeline pokretanja drugog kruga nekih 30 do max 45 dana.