Okolnosti su se promijenile poprilično prema pozitivnom raspletu privatizacija Maestrala i Imperijala utoliko što i premijer i ministar financija najavljuju kao prve korake prodaju državne imovine a znamo da su natječaji za oba hotela “servirani na pladnju” a logika mi nalaže da se budućem kupcu prvo prodaje ono što je spremno za prodaju kao u ovom slučaju navedeni hoteli.G.Pejnović je natječaje pripremio i time sadašnjoj vladi uvelike olakšao prodaju.
Jesu da kolega..promjenile su se. Ministar financija je do sad bio izvrsni direktor u Agrokoru…Vuk sad ima direktan nadzor nad ovcicama i moze birat koga cei po koliko.
Pozdrav
Da stavio sam ja na papir i to znači, da po procijenjenoj vrijednosti očekuju za udio CERPa za HMST 150 mio kn (470 kn po dionici), a za HIMR 255 mio kn (770 kn po dionici). Sve ok, ide ovo u prodaju…
[/quote]
Pa što je onda potencijalne investitore spriječavalo da ze te iste novce to kupe prvi puta?
[/quote]
vec sam vise puta na ovom forumu u pet jasnih tocaka napisao sta se promijenilo u odnosu na prosle natjecaje, ne da mi se vise opet ponavljati se
Nek ovaj puta nekim čudom i smanje početnu cijenu na 350-300… opet fina dobit. Ja sam ponovno na bidu, upalo malo po 260…čekam rasplet.
Jesu da kolega..promjenile su se. Ministar financija je do sad bio izvrsni direktor u Agrokoru…Vuk sad ima direktan nadzor nad ovcicama i moze birat koga cei po koliko.
Pozdrav
ta su vremena prošla.
sada su vremena sastavljanja raznih “registara”
samo bi nepametan čovjek povlačio mačka za rep u takvoj situaciji.
inače kad smo već kod njega on se kvalificirao za kategoriju “ozbiljan novac”
prije dvije godine kupnjom koločepa po 75.000 eur za sobu 3*
sve isto kao i hmst(90.000eur ) koji je na boljoj lokaciji pa je i tražena cijena opravdano nešto viša.
od tada su se dogodila”čuda” koji neki namjerno ili nenamjerno ne žele vidjeti.
najvažnije je da je ozbiljan novac stigao i da među njegovim redovima vlada nestrpljenje,napetost,nervoza…
prije da će cijena iznad nego isod početne.
možda i griješim,nebi bilo…
a koliko bi to moglo biti ispod ako bi bilo ispod i u kojoj je to vezi sa današnjom cijenom neka svatko za sebe računa.
uskoro će rasplet pa ćemo vidjeti tko je bolji matematičar,analitičar,prognozer…
tko nije ili je vidio bolje prilike i kako je tko prošao.
evo i današnji prodavač je omogučio da briga njegova pređe na drugoga(i mene)
win-win svi sretni i zadovoljni a do kada?
Pejnovic jos dize letvicu.
Neki dan mu ovo u prodaji vrijedilo 800 mil a veceras na telki 1 mld.
Sto je najbolje,cini se i da je u pravu jer su ovo zadnji biseri na jadranu koji idu u prodaju(plus lrh).
Na zalost kupaca vise se nece imati sto kupiti jer su se svi pozicionirali
Gledajte ljudi moji….pored zdravih očiju…vremena su se promijenila i zapuhali su neki novi vjetrovi poput “maestrala”…nakon završene privatizacije zbrajat ćemo dobre i loše procjene, uostalom kao i uvijek…i na kraju ćemo prokomentirati i službenu mjerodavnu vrijednost od 478kn koja je postavljena kao minimalna cijena po kojoj se prodaju hoteli Maestral…kolega Migra ,Slovenac i moja malenkost smo kao “tri mušketira” naspram ostale većine neistomišljenika a pješčani sat samo što nije iscurio…živjeli za nevjerojatne i neponovljive kauboje!
Evo potvrda sa sjednice vlade,po riječima novog ministra velika je zainteresiranost za HMST i HIMR. Očekuje se najmanje 400 miliona kuna od privatizacije ova dva društva a mogla bi se postići i veća cijena zbog velikog interesa, čeka se imenovanje novog upravnog vijeća da se donese odluka o početku drugog kruga. Uglavnom ide se u što bržu privatizaciju svih turistčkih kapaciteta a očekuje se prihod od oko 6 milijardi kuna…znači još malo strpljivosti!
Pogledati govor ministra turizma od 1.20 -1.25.
tako je to sa win-win,sve super,idila,”cvjeta sto cvjetova” …
ali kratko traje…
Cijenu ‘Maestrala’ čeka 15 investitora
Cijenu 'Maestrala' čeka 15 investitora
svašta se danas investitor zove,neki od njih bi vjerojatno ponudili i manje od mene:-)
od tih 15 oko 10 je iz kategorrije”nazovi kopci”,nazovi investitori…
a oko 5 je iz kategorije”ozbiljan novac”
po meni više nego dovoljno da netko od njih ponudi barem početnu 470.
samo će jedan kupiti svi ostali su gubitnici koji će prije ili kasnije postati toga svijesni.
neki već u prvim sekundama nakon objave odluke o novom vlasniku.
isto onako kako je to bilo i na kuparima.
kome će koliko trebati da nauče lekciju?
mislim prije svega na lekciju iz valuacije potencijala.
jer pričati ovdje o uzorku na posteljini,širini fuge na pločicama ,koliko otisaka gebisa ima na bešteku i sličnim parametrima nema smisla za raspravljati.
ovo je lokacija za dovezi bager odvezi sve na deponij i napravi nešto neviđeno do sada u hr ai šire.
nisu svi dovoljno sposobni,močni da iskoriste lokaciju uvala lapad.
isto kao i lokaciju kupari zar ne?
kada samo povućemo paralelu koliku je lovu ulupao hupz u sheraton(11 km od dubrovnika) a da bi uštedio 100-njak mil kn na lokaciju u biznisu u kojem se prve tri stvari:lokacija,lokacija lokacija…
ako oni tamo mogu zaraditi pa šta tek može napraviti budući vlasnik hmst u uvali lapad?.
mislim da je bitno nesposobniji može zaraditi više.
kada vidim koliku je lovu avenue grupa uložila samo u pripremu natječaja za kupare a nisu svrstavani u favorite i još više kako ga je pripremila meni je to dovoljno da sam uvjeren da su vrlo sposobni .
da imaju veliku lovu,velike veze u turističkom biznisu i da imaju ekipu ljudi koja želi nametati nove standarde u turizmu neviđene na ovim prostorima.
sve što im treba je top lokacija,nemaju je još ali će uskoro dobiti priliku.
prilično sam uvjeren da će iskoristiti prvu meč loptu (i to bez obzira na stvarne i izmišljene utege) koja će doći jako brzo ,isto kao što su iskoristili i na kuparima.
možda i griješim,nebi bilo…