HMST (Hoteli Maestral d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HMST (Hoteli Maestral d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jeste stavili vi to na papir prije nego što ste linkali? On misli dobiti za sve to skoro 800mil?

Znači opet se ništa neće prodati!

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Koliko znam covjek je dao ostavku. A za izmjenu ovih glupavih natjecaja ce se morati mojenjati zakon. Unazadio je proces prodaje za 100god. No bit ce mjesta za njega u agrokoru ili kod cermaka

Ali ako prodaju to je samo 800 mil. kuna. A govorilo se o cifri od 4 miljarde kuna da pi pokrpali proračun stim i smanjili deficit… Znači trebalo bi bit još dosta prodaje ostalih udjela u firmama.. Najmanje novaca mogu donijeti nekretnine i taj takozvani mrtvi kapital…

Jeste stavili vi to na papir prije nego što ste linkali? On misli dobiti za sve to skoro 800mil?

Da stavio sam ja na papir i to znači, da po procijenjenoj vrijednosti očekuju za udio CERPa za HMST 150 mio kn (470 kn po dionici), a za HIMR 255 mio kn (770 kn po dionici). Sve ok, ide ovo u prodaju…

@Slovenac1

Budite sretni ako HMST budu prodani po cijeni od 260 hrk/dionici!

Imao je 4 godine da nešto napravi ali zajedno sa Linićem uspio je samo ispoklanjati dio tvrtki u predstečajnim, pa oprostiti onda dugove novim vlasnicima. Dug države je za 4 godine vladavine ovih šmokljana narastao za 25%, a s obzirom na pad BDPa u istom periodu rast duga u odnosu na BDP je još veći i prešli smo 90%. Stvarno treba otvoriti taj veleizdajnički registar pa trpati ovakve unutra bez obzira na boju. Sankcija, zabrana bilo kakvog javnon djelovanja i obvljanja funkcija. Razmisliti i oduzimanju radne sposbnosti. Naravo pridružiti im i ekipu iz Sanaderovog vremena kojima se ne mogu osporiti rezultati ali u punjenju vlastitih džepova, pa njima samo zabraniti javno djelovanje, jer radnu sposobnost su dokazali 😉

Nemoj misliti na m2!

Ma u redu je Invest, mislim da je svima jasno, da su naša očekivanja sasvim suprotna i zato nema smisla, da nas dvoje jedan drugome pišemo…

Da, nema smisla. Ali pazite na svoje novce, većina je ovdje mog stajališta. Nemojte gubit novce na maestraliću..

invest@
“večini” su hmst (himr) bil preskupi na 90 (160)
tako da to što večina misli meni nije neki pokazatelj baš suprotno.
večina(pesimisti) mora biti u krivu da bi manjina(optimisti) zaradila.
večina u pravilu vidi “bolje prilike”,isto kao i vi.
e sad kada bi vi imali hrabrosti sa nama podjeliti koje su to?
slušam ja od boljim prilikama od hmst i himr već godinama ali pročitao nisam ništa + činjenice govore da ih je bilo vrlo malo.
prošlost ne garantira budućnost ali se je nemalo puta ponovila pa…
manje je bitno(ili nebitno) što misle mali ulagači sa zse dali hmst i himr vrijede, puno je važnije što kažu rusi i ostala ekipa iz kategorije” ozbiljan novac” koji “štrikaju” da im netko ne odnese “serviranu večeru” jer tko zna kada opet prilika (dubrovnik pješačka zona do starih zidina)i koliko će tada koštati???
zar vam nije dovoljno kada vidite ovo da shvatite što se događa???

“…Ove godine su na AHF prisutni predstavnici globalnih investicijskih kompanija, a također i svi vodeći svjetski hotelski operateri…”

“…Nitko od ovih imena ne dolazi zato što im je tu lijepo, nego time pokazuju da u Hrvatskoj vide isplative projekte…”
http://www.poslovni.hr/hrvatska/fond-tezak-44-mlrd-dolara-zanima-hrvatski-turizam-307500 [poslovni.hr]

sve dok imovina iznosi 470 neme potrebe da se vi bojite za naš novac,bilo bi vam mudrije da….

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Da stavio sam ja na papir i to znači, da po procijenjenoj vrijednosti očekuju za udio CERPa za HMST 150 mio kn (470 kn po dionici), a za HIMR 255 mio kn (770 kn po dionici). Sve ok, ide ovo u prodaju…
[/quote]

Pa što je onda potencijalne investitore spriječavalo da ze te iste novce to kupe prvi puta?

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Pa što je onda potencijalne investitore spriječavalo da ze te iste novce to kupe prvi puta?

nije bilo pitanje za mene ali kad sam već kod tipkovnice 🙂
“potencijalni investitori”??
to je jedan izraz pod što se da svašta provući.
evo npr i ja bi kupio hmst ako bi moglo za 5 milk kn.
dali mi to daje za pravo da se nazivam potencijalnim investitorom???
ako se mene pita odgovor je NE.
svi oni koji nisu spremni dati ponudu i iznosu od min 75% vrijednosti imovine za mene nisu
potencijalni investitori već”nazovi kupci” da ne upotrijebim neke teže kvalifikacije.
a postoji i potencijalni investitori iz kategorije “ozbiljan novac”
kao što smo vidjeli na primjeru kupara svi tkz zainteresirani investitori iz kategorije nazovi kupci koji su godinama najavljivali svoje ponude nisu istu predali.
radi stvarnih i još više izmišljenih”utega”
prevelika pohlepa je njihov najveći problem a proizlazi iz dugogodišnjih velikih poklona koje su navikli dobivati.
s druge strane potencijalni investitor iz kategorije “ozbiljan novac” je predao obvezujuću ponudu u min iznosu od početne cijene.
“ozbiljan novac” je inače navikao da se mora platiti i premija na preuzimanje pa mu je ova kupovina u hr po procjenjenoj imovini svojevrstan “poklon”.
slučajno ili ne(po meni ne) taj isti “ozbiljan novac” je izjavio i da želi hmst.
isti taj zna i koliko je početna cijena iz prošlih natječaja.
s obzirom da su oni ozbiljan novac a to su praktično svojoj ponudom na kuparima i dokazali očekujem da će svoju ozbiljnost dokazazti i u slučaju hmst.
nisu oni jedini ozbiljan novac.
u međuvremenu(od prošlog natječaja) adrs čiji je primarni fokus turizam
postao je kao brod pun cash-a (4 mlrd kn).
izjavljuju da planiraju godišnje investirati min 1 mlrd kn.
nisu prigovarali na pčetnu cijenu CO zar ne?
rekao bi da ne gledaju poklonjenom konju u zube kao “nazovi kupci”
češka grupacija koja želi neprijateljski preuzeti adrs(radi turizma) izražavaju svoju zainteresiranost za hr jadran.
sigurno bi se ovoj listi ozbiljnog novca sa ozbiljnim namjerama moglo još toga dodati pa ako netko želi neka nastavi niz …

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Nemojte brkati pojmove. Da su svi bili spremni obvezujuće ponuditi 75%tražene cijene za HMST, oni bi već bili privatizirani, ali nisu..
Propali su iz razloga http://www.dulist.hr/propala-privatizacija-maestrala-ulagace-odbili-nemoguci-uvjeti-prodaje/195367/ a u novom natječaju se ništa nije promijenilo, već naprotiv.

New Report

Close