HMST (Hoteli Maestral d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HMST (Hoteli Maestral d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ako sam bio u pravu tada ne znači da sam i danas.
ako nisam to će biti kratkoročno a to brzo prođe onima koji žele,znaju,mogu biti strpljivi
nestrpljivi mogu i u prvoj kladionici naći bolje koeficjente i na kraći rok.
sretno im sa potencijalno boljim prilikama

Ova prva izjava vam apsolutno stoji.

Ali po količini postova koje konstatntno štancate, meni se čini da upravo vi sami sebe pokušavate uvjeriti da nije tako – koliko god realna šansa za to postoji.

A što se tiče ovog drugog…..

Znate i sami da se ne mozete zavaravati da je išta “kratkoročno”.
Postoji bezbroj tuznih priča na ZSE o investitorima koji su vjerovali u bajke, pa su već dugi niz godina zarobljeni u nekad “fantastičnim ulagačkim prilikama”, bez mogućnosti da izadju u skorije vrijeme – koji se, BTW, mjeri u godinama

Kak se ono kaze – ono što djeljuje predobro da bi bilo istinito – obično takvo i jest.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Dubrovnik/tabid/75/articleType/ArticleView/articleId/306211/Default.aspx

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Interesa ima puno, i to je u ovoj fazi najbitnije. Sad cekamo cijenu, cekat cemo sigurno nekoliko tjedana, a onda kakva god bude, sigurno nece biti ispod sadasnje na burzi, dakle nece biti niza od 300.

Nakon objave cijene vjerojatno cemo saznati i koji su igraci unutra i ko ce raditi due dilligence…

Tako da, igra je zapravo tek pocela, sad se tek zauzimaju pocetne pozicije.

Posto sam sve do jučer i sam bio nesvjestan ovoga, trebalo bi biti ponovo javno izneseno – da ne bi kasnije bilo kakvih nedoumica tipa nismo znali i sl……

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2013_10_129_2814.html

(čl 4 st 5 Uredbe)

Dalibor je to sve već odavno iznio ovdje ne topicu, pa mi izuzetno drago da je skrenuo paznju na ovo.

Naravno da nitko izričito ne tvrdi da će se voditi tim modelom, ali činjenica je da postoji mogućnost da će biti tako…..

Svatko sam raspolaze sa svojim novcem, ali mislim da ne treba posebno napominjati da u svjetlu svega toga treba dobro razmisliti prije donosenja ozbiljnih investicijskih odluka….

Kolega sto vas toliko brine u toj Uredbi?
Ona samo definira modele prodaje. Na ovoj firmi model je vec definiran kao Javno prikupljanje ponuda (to su clanci 30.-42.)
Ja sam procitao cijelu Uredbu, isto kao i Zakon o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu RH (NN 94/13)
Ne vidim nista problematicno, ali ako vi vidite ispravite me.

Jer ako ja dobro citam, taj clanak za ponderiranu cijenu u zadnjih 6 mjeseci vrijedi samo ako nije napravljena procjena vrijednosti, a koliko je meni poznato napravljena je.
Slobodno nek me netko ispravi ako sam u krivu

Brutalnom kapitalu i velikim investitorima oci ispale od straha kad ce i posto ce. Sitni kokosari ni da trepnu.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

@ kvart: ne znam zašto čitate samo ono što vama paše? Cijena na ovom natječaju ostaje ista kao na prethodnom. Više puta je Pejnović rekao da se cijena neće mijenjat.

avg investitor ni ne diše a komoli da trepće, nedaj bože kupovanja:-)
dobro da neki od nas držimo prosjek još bi otišlo u neg blokadu pri 15 pisama namjere.
pričaće se u budućnosti o ovoj situaciji kada nema kupaca da po 300 kupuju ono što je procjenjeno na 478.
a rusi,česi i ostali nabrijani
na ćemu će podići avg godišnji prinos da mi je znati?
možda je avg investitor za ovu godinu ispunio željenu zaradu pa čeka 2016?
dali će hmst čekati njega?
večera je već dugo servirana a kupci sve nervozniji.
još mali broj večera je preostao pa će nervoza biti još i veća
možda krivo vidim…
do novih značajnih mat. činjenica…
sretno ribarima i ribi
respect

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Rapski Imperial Valamaru, a Hoteli Maestral Rusima

Voli Poslovni ovakve indikativne i osjetljive informacije objavljivati iza 22h… Samo u ovom slučaju nisam pročitao niti jedan novi dokaz da HMST ide Rusima kako naslov sugerira. Sve poznato još od ranije.

RAZGOVOR Ministar Lorencin otkriva kad će Hoteli Maestral ponovo u prodaju

A Hoteli Maestral, za tom je tvrtkom niz bezuspješnih privatizacija?
Ne, nisu bezuspješne. Mi smo postavili visoku cijenu i nigdje nam se ne žuri s prodajom Maestrala. CERP je napravio procjenu, imamo određenu vrijednost tvrtke, a nemojmo zaboraviti da Maestrali posluju pozitivno. Prema tome, Maestrale ćemo prodati tek kad dođe adekvatan investitor koji će ponuditi cijenu za koju se mi borimo, kako bi državni proračun, odnosno CERP dobio maksimum vrijednosti. Dionice te hotelske tvrtke će sada rasti.

Kad bi se mogao očekivati novi krug privatizacije za Maestrale?
Kad neki od investitora iskaže interes. CERP je u mogućnosti vrlo brzo raspisati natječaj kad netko ozbiljan pokaže interes.

New Report

Close