najavio sa 5-10 pisama namjere računajuči da početna cijena neće ispod 478.
pa neka netko kaže da nisam optimista(jedan od omraženijih) zaražen pesimizmom
ovi naši zse pesimisti bi i čovjeka koji dobije na lotu nagovorili da skoči u bunar.
ako ne glume već su stvarno pesimisti pored ovakvih prilika koje ne da se događaju već se i ponavljaju na istim dionicama
bolje im je da razmisle o prebacivanju na oročenje ili neko drugo ulaganje,nekretnine im nikako nebi preporučio jer će teško nači bolje od onog što se sa hmst prodaje,dubrovnik uvala lapad 0,6 od procjene
top lokacija svjetskkih razmjera
ostaje da vidimo ne dali će ju netko ugrabiti već da vidimo tko će to biti?
moj favorit br 1a usudio bi se pretpostaviti da su šanse 0,1% da i avenue grupa nije među tih 15.
meni više nego dovoljno znajuči da im je pristup onome što žele ozbiljan,impresivan,profesionalan,brutalan…
biće opet plakanja,jala,kukanja,naricanja,žalopojki…
autentični hr proizvod
kako se još nije nitko sjetio da ga zaštiti,patentira,licencira…?
pesimisti prilika za vas da ne pesimizmu zaradite lovu
Ovaj sistem prodaje je mrcvarenje i gubljenje vremena za sve. Da su prodali prije 10god i to drzali oroceno na banci zaradili bi duplo. A novi vlasnik bi to podigao na visi nivo, placao bi vece poreze i imao vecu zaposlenost.
Kakvo ce sad biti opravdanje ako propadne natjecaj? Nije valjda copy paste od prosli put? Za to se prima placa??
snupy
ne znam za tvoja iskustva, ali trgovao sam i vani i ubrzo odustao. zašto? zato što nema takvih prilika kao kod nas, i sve je ajmo reći vrlo stabilno i predvidljivo. doduše, "sigurno". prinose kao kod nas nema šanse da napraviš. za mene je zse zakon! i zato već 16 godina trgujem ovdje!
E s ovim se apsolutno slažem a ova dionica je najbolji primjer.
Kako živim u Austriji prije par godina sam se odlučio okušati na Bečkoj burzi i jedina riječ kojom mogu opisati tamošnje trgovanje je – dosada! Logiraš se na account svakih 15 dana imaš pomak 2-3% i to je to. Uzbudljivije je oročenje.
A ovdje ako se ovi hoteli prodaju po 475 (a ne tvrdim 100% da hoće) ja ću više nego poduplati svoj kapital u periodu 6-8 mjeseci, tj. do kraja natječaja.
Vani takvih prilika nema, ili ako ima, ja na njih nisam naletio.
Uživajte dok traje
Početna cijena je takoreći zaštićena te se se neće mijenjati, dok su svi ostali uvjeti podložni promjenama. Gledajte, što se tiče same početne cijene(478kn) ona nije bila presudna za dosadašnje propale natječaje osim naravno za domaće turističke firme koje su valjda očekivale da će prodaja ići po jednu kunu dok se napokon nije zainteresirao strani kapital kojemu to očito nije problem jer nisu naučeni kupovati nešto što realno vrijedi više za puno manje od početne cijene.
Da bilo koji ozbiljan investitor smatra da će a) ostati cijena od 478 i b) biti obvezujućih ponuda po toj cijeni, mislim da bi danas bilo počišćeno sve do 400.
Ovako je cijena nizom sitnih transakcija podignuta na mizernom prometu, a prosječna je blizu 300 – sto je već prije neki dan bio slucaj dok i nije obavljeno ovo danas.
Svima je unaprijed bilo jasno da će biti niz pisama namjere, i da će se Avenue grupa javiti i svejedno je cijena i dalje tu gdje je.
Ja bih bio jako oprezan sve do objave novih uvjeta i nove početne cijene za potencijalne interesente.
Ako je ostalo imalo mudrosti i zelje da se ovo konačno proda (jer je ovo mozda zadnja prilika, kako su neki već opravdano primijetili, s obzirom na poslovanje hotela), mislim da bi početna cijena trebala biti barem 30% niza.
Da bilo koji ozbiljan investitor smatra da će a) ostati cijena od 478 i b) biti obvezujućih ponuda po toj cijeni, mislim da bi danas bilo počišćeno sve do 400.
Ovako je cijena nizom sitnih transakcija podignuta na mizernom prometu, a prosječna je blizu 300 – sto je već prije neki dan bio slucaj dok i nije obavljeno ovo danas.
Svima je unaprijed bilo jasno da će biti niz pisama namjere, i da će se Avenue grupa javiti i svejedno je cijena i dalje tu gdje je.
Ja bih bio jako oprezan sve do objave novih uvjeta i nove početne cijene za potencijalne interesente.
Ako je ostalo imalo mudrosti i zelje da se ovo konačno proda (jer je ovo mozda zadnja prilika, kako su neki već opravdano primijetili, s obzirom na poslovanje hotela), mislim da bi početna cijena trebala biti barem 30% niza.
Mislim da ovaj put Ceerp zna, da ima kupca po 478 kn a to je isti kao na Kuparima, zato neče biti potrebe po spuštanju cijene. A cijena na burzi bez veze, cijena bi bila počiščena do 400 kn kad bi zavnično neko rekao, da če kupiti po 478 kn, a ne samo uz informaciju o pristiglim pismima namjere. No očekujem da če cijena ipak iči preko 350 kn u slijedečih par dana do nekih novih info.
Ja stvarno ne znam kako nekome cijena na ovoj burzi može biti indikator ičega. Zagrebačka burza je ozbiljno potkapitalizirana i potcijenjena (meni baš zato zanimljiva) i još uz to prepuna nelogičnosti. Samo netko će te nelogičnosti znati prepoznati i iskoristiti a netko će se kasnije čuditi.
Tačno tako, ako bi sudili po trgovanju u petak, bila je panika kao da neče biti nijednog pisma namjere :-))))
…”pisma namjere”!! sama riječ puno govori!
ako jednom padneš u jamu, to je slučajnost
ako drugi put upadneš, to je nesreća
ako treći put upadneš, onda si slijepac
ako četvrti put upadneš, onda si b..ala
ako peti put upadneš, onda si i..ot
… a imao si puno prilika zaobići tu istu jamu! i dobro zaraditi!
sretno svima!!
Ima nesto u tome sto migra pise.
Dvadeset godina se prodaje i sad kad se pojavio kupac odjednom svi zakljuce da je projekt isplativ.
To bi moglo biti na tragu psihologije krda.
Ogromna je vjerojatnost prodaje ali cijena je takva jer se stvar uvjek moze zakomplicirati.
Jasno kad bude 100% sigurno vec je kasno za ulaz
onima koji sugeriraju čekanje još nečega radi nečega…
zanemarujući da se i dalje iznimno atraktivna nekretnina u dubrovniku može kupiti po 0,6 od procjenjene vrijednosti
predlažem da pričekaju arbitražu tada će im rizik biti gotovo “0” a zarada u skladu sa rizikom
ako izrdže da ne kupe i ja ću ih počastitit sa jednim dijelom svojih dionica u arbitraži
tako da ne ispadne da su ovdje visili godinama crnjačili a da nisu baš ništa zaradili.:-)
postoji rizik iako svakim danom sve manji da neće proči natječaj ali i taj bi pad bio kratkoročan
pa srednjeročno ovdje ne vidim loš scenarij.
vidim vrlo povoljan omjer rizik-dobit za one koji znaju,žele,mogu čekati ako će trebati
to je naravno individualna kategorija i svatko to svojim očima vidi drugačije.
dobro je da nismo svi optimisti jer tada sigurno u petak nebi mogli kupovati po 285.
nisam kupio značajniju količinu ali veseli nas skromne ljude.