HMST (Hoteli Maestral d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HMST (Hoteli Maestral d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

evo ga proslo mi svih 1000 komada po 80

Ne mozes virovat. Nikako se sjetit kad sam ulazio u ove maestrale i sad vidim da je to bilo prije 147 stranica i jos sam tu. Planiram ovo drzat jos jedno 100njak stranica pa cemo vidit. Ne znam je li ovo dobar ulaz,ali takav je kakav je.
[/quote]

svaka čast majstore odličan si posao napravio.
ako uzmemo za pretpostavku da nećeš prodati prije kraja i da će biti prodano po početnoj 478 i
ako bi htjeli tražiti dlaku u jajetu kao pesimisti tada bi rekli da iako ulaz od 80 zvuči impresivno bi bilo još bolje da si umjesto toga kupio1 500 kom po 150 jer tako je potencijalna dobit za 100.000 kn veća od tvoje.
a ako uzmemo da netko kupi po zadnjoj 285 kn količinu 2500 komada i on će zaraditi za 100.000 kn više od tebe
a pri tome bi njegovo vrijeme angažiranog kapitala bilo neusporedivo manje i time puuuuuuno isplativije od tvog odličnog ulaganja.
možda tako i razmišljaju kupci koji su kupovali ovih dana
možda griješim…
nema garancije da će biti prodano po 478 može to biti manje ali i više pa ovaj izračun treba uzeti samo kao okvirni.
veseli tvoj povratak na temu ako ništa drugo da se unese malo vedrine.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Ma migra ja sam ti samo jedan mali neodgojeni kokosar. Ne mogu ja usporedjivat svoje minuse sa ovim vaspitanim karijeristima iz investicijskih krugova i njihovim plusevima. Njihove transakcije su u miljunima kuna,a moje samo od par desetaka do 400-500 tisuca najvece sto sam imao. Evo ovo crkavice mi je za platit struju kad se proda.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

ne doživljavaju svi jednako burzu a ta činjenica ima za posljedicu da može doći i do krive interpretacije onog što je napisano ili što se može pročitati između redova.
ponekad dolazi do verbalnog sukoba oko jedne riječi.svi smo mi podložni takvoj situaciji i malo tko nema takvog iskustva..
dešava se to i među onima koji su na istoj strani i koji razmišljaju slično pa ne čudi da…
nego da se mi vratimo na temu.
kako vidiš izgledni razvoj situacije kratkoročno?
u odnosu na prošle natječaje imamo vrlo značajne nove momente svi su već više puta ponovljeni pa…
dali je to po tebi dovoljno?

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

@migra
Mene kratkorocne stvari ne interesiraju,ali cijea burza se svela na 5 %. Kokosari cim skoci 5% prodaju. Mene interesira sto ce biti za 4-5 godina.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Ja koliko razumijem burzu cilj je vecini , u sto krace vrijeme i sto manji kapital postici sto veci prinos.
Dok si ti cekao cetiri godine drugi su obrnuli 5-6 puta.
U pravu je onaj ko ima veci prinos.
Ja nisam ni jedan ni drugi

Danas u tiskanom izdanju Slobodne Dalmacije pise da da je stiglo nesto ponuda za maestarale a i piše da je Avenue Grupe poslala ponudu,naravno sluzbeno nije potvrđeno niti smije dok se ne zavrsi prvi krug natjecaja a to je u ponediljak.Ko ima prilike nek pogleda SD,jer na portalu nisam našao da bih postao link.

E kad se matematika izvrne i mješaju se apsolutni i relativni iznosi :))

Frankie je od 9/2012 do sada zaradio 275%, a ako dočeka cijenu od 478kn to je 497%
Ok to je malo više od tri godine ali to ispadne onda cca 160% godišnje

Da je kupio po 150 kn 1500 komada on bi istina na konačnoj cijeni zaradio 100.000kn više ali angažirao bi pri kupnji 2,8 X više novca i zarada bi bila tek 218%. A to je ogromna razlika pa čak i kad dodamo faktor vrijeme i da je po 150 kuna zadnji puta cijena bila u 2/2014. Ispadne 128% godišnje.

No vrijeme nas uči. I ako je netko prije godinu dana prije otvaranja natječaja kupio po 285 kuna mora bi angažirati čak 9x više novaca nego Frankie i da dočeka prodaju po 478 zaradio bi 100.000 kuna više nego Frankie ali to bi bilo samo 67%
Dakle Frankie je uložio 80.000 kn, a potencijalni ulagač danas mora uložiti 590.000 kuna za istu zaradu. (AKO se postigne cijena od 478 kuna)

Frankie, sry što zavirujem u novčanik :))
No nekako mi ovo Frankiojevo ulaganje izgleda kao vrlo malo rizično, zar ne?

Nemoj misliti na m2!

Ja koliko razumijem burzu cilj je vecini , u sto krace vrijeme i sto manji kapital postici sto veci prinos.
Dok si ti cekao cetiri godine drugi su obrnuli 5-6 puta.
U pravu je onaj ko ima veci prinos.
Ja nisam ni jedan ni drugi

kolega u pravu ste ali u teoriji
praksa kaže da je kolega frankie na hmst po zadnjoj285 cijeni
u plusu 205 kn po dionici a to je na uloženo 250%
a da avg zse investitor u 7 godina nije zaradio ništa (po crobex-u)
iako su neki obrnuli 5-6 možda i više puta a jedan mali dio njih je i više zaradio ali prosjek je “0” koliko god mi šutili o tome ili
lagali sebe i druge.
hmst je bila jedna od najsjajnijih zlatnih koka a uskoro bi mogla to i poboljšati.
ja je nisam iskoristio ali sam kupovao u to vrijeme himr po 160-200 koji je ista priča kao i hmst.
hmst sam počeo kupovati kada je pao ispod 250 pa prema 200 pa sad zadnje opet na 250
sada čekam konačni rasplet na obje dionice.
a doći će i “taj dan”
“sjedni pod palmu i uživaj”
hladno pivo
meni jedna od najdražih pjesama
nek se nitko ne ljuti evo texta po meni je primjeren za ovu temu

Kad jednoga dana turizam procvijeta
i navale svabe u rekordnom broju
cijela ce zemlja samo od ljeta
zivjeti kao bubreg u loju

Samo ce vjecni rekreativci
radit na polju ili biti vojnici
Slavonija ce biti golf teren
a tko previse radi uhapsen

Ref. 2x
To ce biti taj dan
to ce biti taj dan
objesi, Zimmer frei
lezi pod palmu i uzivaj

Debele svabe ce se tuci za vize
da dodju do nas i potrose devize
placati cestarine i skupe vinjete
da vide to more i kupe vegete

Posebni zakoni za vrijeme sezone
sa nase ce plaze micati one
zaracene, napacene, izludjene, otudjene
i ostale blamaze sa nase lijepe plaze

Ref. 2x

Guten Abend, meine sehr
verehrten Damen und Herren
heute abend müssen Sie
unbedingt kroatische
Spezialitäten probieren

Wie zum Beispiel
cevapcici mit ajvar
raznjici mit und ohne ajvar
pljeskavica, und natürlich
Spezialität des Hauses
pjesmica, guten Appetit

dali su to nekome exelice opet napali virusi ili?

ako uzmemo za pretpostavku da je 100% sigurna prodaja hmst po 478 u roku 3 mjeseca
tada će istu zaradu(400.000 kn) kao i frankie imati onaj tko kupi po zadnjoj 285 količinu
od 2070 komada(590.000 kn),nećemo sad u decimale
a za razliku od frankie čija je ukupna(ne avg) angažiranost kapitala 240.000(3* 80.000,3 godine) a na godišnjoj bazi
onaj tko uloži 590.000 na tri mjeseca ima angažiran kapital od 147.500 a na godišnjoj bazi
zarada jednaka što znači da
kupnja po 285 nemože se proglasiti lošijom već boljom odlukom od frankie-jeve ali pročitajte ponovo drugu rečenicu.
subjektivne procjene izglednosti realizacije privatizacije nisu ovdje tema već isplativost ulaganja.
sorry frankie

samo što je pretpostavka majka svih z….
Pretpostaviti sa 100% da će se u roku od 3 mjeseca HMST moći prodati po 478 kn ??
Kad bi to bilo tako sigurno da angažiramo 590.000 kn i sigurno na to zaradimo toh 68% mislim da bi i RIVP pala za 10-20% jer bi svi izašli u ušli u zicer :))
No to naravno nije 100% sigurno, kao što nije bilo sigurno ni zadnja 2 x, a neki su bili 100% uvjereni da će natječaju proći. Jednom i hoće, i to možda baš ovaj put.
Naravno da ako u jednom danu zaradimo samo 1% to je dovoljno da na godišnjoj razini zaradimo više nego F iz ovog primjera. No ako ja u ponedjeljak kupim HMST i zaradim 1% do utorka jesam li ja zaradio bolje od F?
Pitanje je onda koliko sam zaradio u preostalih 364 dana?

Ne znam tko nebi odmah potpisao da ima i 1/4 prosječnog godišnjeg prinos kao F iz primjera?

Nemoj misliti na m2!

http://m.slobodnadalmacija.hr/Dalmacija/Najnovije/tabid/297/articleType/ArticleView/articleId/305891/Default.aspx

matematika nije podložna emocijama i nema veze sa sa time dali netko vjeruje ili ne vjeruje
u uspjeh privatizacije hmst po min 478
dokaz je da su neki vjerovali da hmst ne vrijedi više od 100, himr 150 iako je nerevalorizirani Bv bio 450???
a ništa od fundamenata se nije spektakularno promjenilo.
samo su došli kupci koji ne žele odgađati kupnju onog što se povoljno prodaje jer će biti još skuplje
tako jednostavno ali nakon godina ponavljanja neki još uvijek odbijaju prihvatiti tu činjenicu
i to na svim drugim dionicama osim na jednoj jedinoj i nedodirljivoj svetoj …

New Report

Close