…ali su na putu prema tome za razliku od garniture prije njih….
Ja mislim da ce Bogu hvala kraj toga puta biti 8.11.
Avenue grupa su javno rekli da ih zanimaju Maestrali, a navodno je i Dogus grupa zainteresirana. A imamo i izjavu ministra da natjecaj ide samo ako bude zainteresiranih, tako da stvano ne znam sto vise od toga ocekujete. U ovoj fazi, to je mislim vise nego dovoljno.
Avenue grupa su javno rekli da ih zanimaju Maestrali, a navodno je i Dogus grupa zainteresirana. A imamo i izjavu ministra da natjecaj ide samo ako bude zainteresiranih, tako da stvano ne znam sto vise od toga ocekujete. U ovoj fazi, to je mislim vise nego dovoljno.
Očigledno tržište hoče zvaničnu potvrdu, da su se ti investitori javili na natječaj, pa če onda kupovati po 400 kn.
Mislim da je veci problem pocetna cijena. Receno je da se nece spustati, ali nikad ne znas kad je drzava u pitanju. Realno to jest rizik, ali mislim da nema teoretske sanse da pocetna bude ispod trenutne trzisne.
Ako se dobro sjecam prijasnjih natjecaja, 9.11. bi trebali i to doznati…
Mislim da neče biti potrebe po spuštanju cijene, kapital koji želi kupovati hrvatsku obalu je tu, novac nikad nije bio jeftiniji u svijetu i štampa se svaki dan 🙂
Nije mi jasna procedura tj treba li vlada odobriti posao ili moze Pejnovic sam zakljuciti stvar u ovom prelaznom razdoblju.
Makar je stvar cista ali…
Nije mi jasna procedura tj treba li vlada odobriti posao ili moze Pejnovic sam zakljuciti stvar u ovom prelaznom razdoblju.
Makar je stvar cista ali…
nemože ali…
ako zainteresirani kupac ispuni sve uvjete iz natječaja uključujući i ponudu koja je jednaka ili veća od početne cijene(kao kupari) što bi mogla napraviti nova vlada ako i bude nova?
poništiti natječaj jer je prodano po premaloj cijeni a u protekla dva natječaja nitko nije kupio jer im je bilo preskupo ?
naručiti novu višlju procjenu kako bi prodali po više?
naručiti novu nižu procjenu za novi natječaj kako bi prodali po manje?!?
ako i pobjedi hdz moći će samo potpisati realizaciju jer sve osim toga bilo bi političko samoubojstvo.
ne zaboravimo da i EU godinama traži prodaju državnih turističkih firmi te da je i hdz već izjavio “da država nema što tražiti u turizmu”
kome sve navedeno nije dovoljno neka pričeka arbitražu tamo će rizik biti manji a moguća dobit puuuuno manja.
Samo za podsjecanje. U proslom pokusaju prodaje iste tvrtke krajnji datum za iskazivanje interesa je bio 26.03.14. Priopcenje o interesu je izdano dva dana kasnije s tim da nisu bila navedena imena vec samo broj interesenata.
Javni poziv za kupnju..znaci obvezujuce ponude , objavljen je 01.10.14 ( 6 mjeseci nakon iskazivanja interesa) i trajao je do 31.10.14 ili vise od 7 mjeseci nakon isteka roka za iskazivanje interesa.
Ako tako bude islo i ovaj put ili barem u pola brze..krajnji rok za dostavu obvezujuce ponude mozemo ocekivat tijekom svibnja ili u najboljem slucaju u ozujku.
Nakon toga neko vrijeme za analizu ponuda ..pa prijedlog vladi o odabiru najboljeg..potvrdu o pristanku vlade …i tek onda mozemo pricat o nekakvom ” zakljucivanju” . A do tad mozda ni Pejnovic nece bit tu gdje je i ne brinite o prelaznom periodu.
Pozdrav
Mislim da su maestrali zicer na ovoj cijeni,jer u prvom krugu će se javiti sigurno nekoliko zaineresiranih i prije objave drugog kruga cijena ide oko 380 pa ko i ne zeli cekati do kraja natjecaj u kratkom periodu moze se uzeti solidna zarada a dalje kako bude…
Pa normalno da od iskazivanja interesa mora proci par mjeseci do obvezujuce ponude. Jer kupac u tom periodu mora odraditi due dilligence.
Pesimistican sam u vezi ovoga. Od zadnjeg natjecaja se nista nije promijenilo. Do sada se prodalo samo ono sto je kroz stecaj ocisceno od problema.
Pa promjenio se momenat na trzistu. U HR turizmu vladao je veliki investicijski val od 2000 do 2008, onda smo imali krizu i 8 godina stagnacije, a sad izgleda da se opet hvata zalet. Ruski i americki kapital trazi mete za akvizicije. Prosli mjesec velika transakcija, Hypo banka je prodala Le Meridien Lav grupi Odien.
Uostalom i na kuparima se nista nije promjenilo, a ipak su prodani ove godine. A zasto nisu prodani lani ili preklani ili prije 5 godina? Bio je drugi momenat na trzistu.