HMST (Hoteli Maestral d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HMST (Hoteli Maestral d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@crobex11
taj podatak o spuštanju početne cijene za 20% navodno je izjavio pejnović iz DUUDI-a vezno uz HIMR (danas u JL?), a kako DUUDI pokušava obje tvrtke prodati, logično je da će onda i kod HMST biti spuštena početna cijena također za tih 20%, što bi bilo cca. 380 kn nova početna i to je već realno da bi moglo proći

Ignore: KressoM, delux

Van TOP 10 su Ivanović i Hypo

Tko ce sad gurat? Izgleda se sprema betonska deka nad dionicom.

U JL je pisalo pod naslovom:
“U lipnju država ponovo prodaje Imperial Rab”

pa Pejnović komentira:
Vrijednost kompanije određivali smo prema šestomjesečnom prosjeku trgovanja na burzi. Tako ćemo ponovo napraviti u lipnju ove godine, kada ćemo izračunati novi prosjek na kojem se temelji vrijednost firme.
Geldajući današnju cijenu, moguće je da će se vrijednost rapskog Imperiala smanjiti za 20%.

Istaknuo je da im se ne žuri jer tvrtka posluje sa dobiti.

Nemoj misliti na m2!

A ko je ušao u top 10 kao kupac?

U JL je pisalo pod naslovom:
"U lipnju država ponovo prodaje Imperial Rab"

pa Pejnović komentira:
Vrijednost kompanije određivali smo prema šestomjesečnom prosjeku trgovanja na burzi. Tako ćemo ponovo napraviti u lipnju ove godine, kada ćemo izračunati novi prosjek na kojem se temelji vrijednost firme.
Geldajući današnju cijenu, moguće je da će se vrijednost rapskog Imperiala smanjiti za 20%.

Istaknuo je da im se ne žuri jer tvrtka posluje sa dobiti.

Tu očigledno nešto ne štima u toj izjavi, da su vrijedost kompanije određivali prema šestomjesečnom prosjeku trgovanja na burzi.

erste i splitska..oba skrbnički… iza erstea znna se ko se voli sakrit

pepe7

dobro je to da su prodavali oni, a ne netko veći. znači da je ovih 450 komada na prodaji vjerojatno zadnje što im je ostalo [emo_palacg]

Ignore: KressoM, delux

…Vrijednost kompanije određivali smo prema šestomjesečnom prosjeku trgovanja na burzi….

Ovaj ocito ne zna sto je burza jer nemam pojma kad je 6 mjesecni prosjek bio preko 700 kuna na ovoj dionici(mozda 2008???),a jos manje sto je prosjek.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Ma lupeta gluposti. Zna se da je cijena određena procjenom, naručili su i platili investicijsku kuću da im to napravi. Koje su im parametre zadali da naprave valuaciju ne znam, a bilo bi zgodno da se ta procjena i objavila da se zna na čemu je temeljena. Čemu tajnost?
Usput na temi smo Maestrala. I tu sje temelj bila neka procjena ali koliko sam ja shvatio nije rađena sada nego su uzeli neku “staru”?
Izgubljeno je evo preko 3 godine od kada je donesena odluka o prodaji državnog turističkog portfelja. Prvo su kao rješavali problematične tvrtke a sa ovima im se ne žuri jer tvrtke nisu u gubitku pa Plat, Maestrali i Imperial bojim se neće biti prodane do kraja mandata.
I onda se čude da nema investicija.
Maestrali su samo kobajagi u plusu. Zapravo na uštrb zapuštanja hotela tvrtka prikazuje pozitivne rezultate, a zarada se troši na servisiranje kamata, nema čak ni za vraćanje glavnice. O nekoj akumulaciji za troškove restrukturiranje i ozbiljnog renoviranja nema govora.
Da su tvrtku prodali prije 3 godine do sada bi tko god da ih je kupio investirao najmanje 20-30 mil eur da to dovede u red. Nakon toga tvrtka bi podigla prihode i za 50%.
Da prodali sve po starom modelu (ako treba loše tvrtke i po 1 kn jer ovo kroz predstečajne nije ništa bolje, tj gore je) efekt investicija i sada već 3 godine poslovanja tih tvrtki donio bi nekoliko milijardi plusa u BDP.
I onda se pitaju gdje je problem?

Nemoj misliti na m2!

erste i splitska..oba skrbnički… iza erstea znna se ko se voli sakrit

Znači kupuju fondovi ili stranci, nije loše

dobro je to da su prodavali oni, a ne netko veći. znači da je ovih 450 komada na prodaji vjerojatno zadnje što im je ostalo [emo_palacg]
[/quote]

danas će završiti rasprodaja
dobro su uspjeli zabetonirati cijenu sa svojih 6000 kom
ne žalim se,kupio sam nešto po 225
htio sam više ali cash-a nikad dosta
sada kada se počiste te mrvice koje su ostale ako se ne nađe netko novi tko bi nastavio štopanje,cementanje…
počet će klizanje prema gore i bez novih pozitivnih vijesti koje će sigurno doći i to u bliskoj budućnosti.
zar su traderi zaspali ili krivo percipiram.
vidjećemo sljedećih dana

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

New Report

Close