A tko je prodavao tolike kolicine na ovim cijenama? Nema bas puno njih ciji je ulaz toliko nisko da im ove razine garantiraju neku visoku dobit.
Mozda se sljedeci tjedan sprema nesto na drugim dionicama, pa covjeku trebaju sredstva za investiranje, a ovdje prognozira da nece jos neko vrijeme biti nista specijalno?
danas opet lijepi prometi uz rast cijene što ni ne čudi, ipak je sadašnja cijena na burzi -50% od cijene koju traži država na javnom natječaju [emo_smijesak]
Pa ide treći natječaj odmah čim padne ovaj za HIMR kao i prošli put. Možda ipak netko misli da će Pejnović smanjiti cijenu za 20-25%. Nešto ipak moraju prodati a Maestrali su Dubrovnik.
Da maknu sve uvjete i cijenu spuste na 400?
Mislim da ista cijena nema smisla a jasno da nisu prije smjeli reći ako ne ode za 487 onda ćemo dati za 400[emo_smijesak]
@golubv
ja sam kao mali dioničar HMST za to da odmah stave 300-350 kn. to bi osiguralo više ponuda i HMST bi sigurno bili privatizirani, a onda nadmetanjem između više zainteresiranih lako moguće da cijena ode i na 400 kn.
bolje krenuti s normalnom (manjom) cijenom pa dobiti više, nego krenuti s previsokih 478 kn pa ne dobiti ništa…a da ne govorimo kako bi vrijednost HMST rasla iz godine u godinu s novim vlasnikom koji bi stalno vršio nova ulaganja, a ne ovako gubiti silno vrijeme na ponavljanje natječaja!
Obzirom na okruglu cifru danas kupljenih (500) nešto mi govori da se radi o istom kupcu. U pravu si što se tiče cijene ali neće toliko spuštati. Fora je u tome da što manju cijenu stave to će više rasti cijena na burzi jer će izgledi da natječaj uspije biti veći.
Fora je u tome da što manju cijenu stave to će više rasti cijena na burzi jer će izgledi da natječaj uspije biti veći.
naravno! zato kažem da mi ne smeta da stave i 300 kn jer bi tada natječaj sigurno prošao, a burza bi uspjeh natječaja anticipirala rastom dionice prema 400 kn
p.s. ova cijena na burzi već ima veliki diskont obzirom da je procjena države 478 kn po dionici
Evo i pozdrav iz Ljubljane na ovoj temi HMST. Zanimljivo je kako se niko ne pita ko prodaje, jer več odavno je prošla brojka od Hypo skrbnički. Prema broju dionica mislim da mogu prodavati samo HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./OLBIA INVESTMENTS LIMITED, VRENKO DUBRAVKA, HOTELI BAŠKA D.D. BAŠKA ili IVANOVIĆ IVAN BOŽIDAR. A naravno bit če zanimljivo vidjeti i ko kupuje.
@autolik
ne mislim na formalno nadmetanje (licitaciju) nego da bi osjetno niža početna cijena dovela do nadmetanja ponudama jer bi bilo više njih zainteresiranih pa vjerojatno nitko ne bi nudio početni iznos nego bi digli cijene u svojim ponudama kad bi znali da imaju više konkurenata.
Znači ipak idu novi natječaji sa 20% nižom cijenom. To smo i očekivali. Ali ovaj put izgleda da će ići odvojeno ne sva tri istovremeno. To je već pametnije s tim da bi Maestrali trebali biti prvi na redu. Moja procjena nove cijene 400kn.
Znači ipak idu novi natječaji sa 20% nižom cijenom. To smo i očekivali. Ali ovaj put izgleda da će ići odvojeno ne sva tri istovremeno. To je već pametnije s tim da bi Maestrali trebali biti prvi na redu. Moja procjena nove cijene 400kn.
Odakle Vam informacija o 20% sniženoj cijeni???