Prijatelj je bio u Mastrealu u 10. ili 11. mjesecu, kaze da je bio pun.
Sirotinja, nema za Palace ili Excelsior.
Amerikanac ne mozes sad spustati cijenu, kad je ona odredjena umobolnim pravilnikom i mora biti ista u sva 3 natjecaja. Nadam se da su smislili za treci krug jos nekakve olaksice, iako sumnjam da tamo netko misli unaprijed.
Ako bude 3 krug prodaje, opet cemo imati pad. I milanovicu je mozda pametnije da smjeni pejanovica, nego da nastavi sa lakrdijom. Pocetna cijena je trebala biti 200kn i od 18 investitora bi to netko sigurno platio. Mozda bi cijena u njihovom nadmetanju dosla i do 350kn, jer bi svatko imao svoju kalkulaciju. Ovako je posao svima olaksan. Znaju da se nitko nece javit.
Nisam dosad uopće pratio ovu sagu o privatizaciji ali ako sam dobro shvatio u sva tri kruga cijena mora biti minimalno 480 kn po dionici ili koliko već,ako nitko ne kupi hoteli se poklanjanju nekoj xy udruzi za 1 kn?Dakle,zamislite da posjedujete hotel koji zarađuje novce i odlučite ga prodati ne po cijeni koje određuje tržište nego onoliko koliko je susjed Pero rekao da vrijedi.Nakon što ga naravno nitko ne želi kupiti vi ćete ga pokloniti npr. udruzi sakupljača sličica životinjsko carstvo ili tako nešto…ljudi moji je li ovo moguće,kakav je to odnos prema vlastitoj imovini,ovako nešto nije bilo ni devedestih!
evo i službeno
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/BKkrdXUxIq2bzRHA1Ax5rg==.pdf
možda se mudraci napokon dosjete spustiti početnu npr. na nominalu pa možda ipak netko i kupi HMST
nominalna cijena može biti uzeta kao početna jedino kada se metodama procijene ne može utvrditi početna cijena zbog nedostatka relevantne dokumentacije. vidi članak 6. točka 3. uredbe.
Ide i ovdje odbijanac kao i na snho..
Ide i ovdje odbijanac kao i na snho..
ide vraga…ovdje ćemo se načekati do eventualnog rasta. problem je što nitko ne zna što će DUUDI sada iskemijati, a najgore će biti ako ponove natječaj po 3. put sa 478 kn jer se 100% nitko neće javiti kao ni na ovaj.
vrijeme ide, a investitori traže druge prilike
Visoko rizični špekulanti su izletjeli jučer jer pad turističke dionice koja stvara dobit za 30% nije realno ostvariv ako nisu nastupile izvanredne okolnosti tipa nuklearni rat,vanzemaljci napadaju,ulazak cijelog planeta u famoznu crnu rupetinu…pustite mašti na volju pa nadodajte još koji razlog…[emo_smijesak]
svejedno mi nije jasno zašto se 7 tvrtki javio kao zainteresirano kada se znalo da nema promjene cijene u drugom krugu., s čime špekuliraju?., što im od drugih uvjeta osim početne cijene ne paše?.,
E zato što su pametnjakovići postavili pravila da se ti prvo javiš pismom namjere pa onda tek odrede uvijete 🙂
Dakle ti ne pošalješ pismo a oni sad odjednom nađu model da cijena bude 1 kunu i ti više ne možeš onda slati obvezujuću ponudu. Zgodno zar ne?
za desetak dana očekuje se izvješće za 4q. ako je za vjerovati pisanjima da su 10. i 11. mjesec bilježili znatno bolju popunjenost u usporedbi sa istim razdobljem prethodne godine cijena bi mogla krenuti uzlazno i stabilizirati se.
i pored velikog broja pokazanog interesa za maestralima znakovito je da od 18 + 7 potencijalnih investitora niko nije otkupio ponudbenu dokumentaciju.
ide vraga…ovdje ćemo se načekati do eventualnog rasta. problem je što nitko ne zna što će DUUDI sada iskemijati, a najgore će biti ako ponove natječaj po 3. put sa 478 kn jer se 100% nitko neće javiti kao ni na ovaj.
vrijeme ide, a investitori traže druge prilike
[/quote]
Pa zašto…ako cijenma bude ovaj put 350…zašto neb mogla proći?
kanabis, ja baš mislim da su ti potencijalni kosturi glavna prepreka! kako ćeš dati obvezujuću ponudu, a nemaš potpunu krvnu sliku?