da nam je država nesposobna to već odavno znamo., da imamo još dvije procjene vrijednosti vidjelo bi se da li je i koliko ova cijena od 478 kn precijenjena ili nije precijenjena uopće.,no mislim da i ekipa koje je zainteresirana za kupnju hotela spada u špekulante koji bi jeftino i debelo ispod cijene jer u hrvatskoj se nitko nije obogatio ako nešto prvo nije dobio đaba pa onda na tome ubirao lovu.,
bdw…..da li je netko radio vlastitu procjenu koliko bi ovo vrijedilo sada
sad po nekima započinju priče o urotama i nekim čudnovatim budućim načinima prodaje.”zakonom o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu rh” točno je regulirana prodaja. puno je ograničenja vezano za načine raspolaganja dionicama.cijena ostaje.mogu mijenjati samo uvjete prodaje i načine raspolaganja dionicama.nije tri puta i onda kako hoćemo ako nije bilo ponuda, već tri puta i onda kako hoćemo ako nije bilo interesa. s obzirom da su potencijalni investitori pokazali interes ta opcija nije primjenjiva.
gdje vidite urote i čudnovate načine prodaje…….što je po vama problem da ovo nije prošlo…..cijena ili….ostali uvjeti…..
Citiram tekst sa poslovnog za HMST
Maestral je 478,30 kuna po dionici, odnosno 168,36 milijuna kuna za sve državne dionice koje se prodaju.
Jupiii ja kupih po 250, pa sad saaaamo čekatiiii. :)))
Dalmatia za vas nije zse.
Ono cega se ja bojim, ne da ce to oni nekom pokloniti, jer bi svi graknuli, vec da ce privatizaciju ostaviti za druga vremena.
Novi krug moze ici po istoj cijeni, tako da ni on nece proci. Ako budu isli u 3 krug, to nece biti prije ozujka, jer cekaju kraj ostalih privatizacijskih natjecaja. Ako taj treci krug propadne, to ce vec biti 5-6mj i onda dolazi ljetna stanka, pa izbori. Dakle pitanje je sto ce biti od svega toga.
Ovo nista nije problem kod himr, jer on i ovako solidno posluje i ima prostora za rast. No i on ima nekih nejasnoca, o imovinsko-pravnim necu, to procitajte na forumu. Ali je problem sto kod himr ne idu kamate na dug prema cerpu, a kod hmst idu. I te kamate su 15%.
Hmst je konacno postao profitabilna firma, ali sa dosta velikim opterecenjem, na koje se svake godine kamate samo pribroje. Ako se dobro sjecam, te kamate se i nezakonski obracunavaju, odnosno ide kamata na kamatu (neka netko provjeri). Ako je to istina hmst bi za 2 do 3 god ponovno mogao postati gubitas.
sve mi ovo ne miriše na dobro., opet je izgledno jedino čekanje., a bio sam umjereni optimista što se ovog kruga tiče.,
@ kanabis bas je zanimljivo gledati kako je Hypo banka od 3422 skočila na 4062 dionice u 7 dana.
Samo vi crnjačite i rasprodajte, slobodno.
http://www.mojedionice.com/trg/IzvDionicariPromjene.aspx?sifSim=HMST-R-A
Tko ima casha, moja topla preporuka je da ovo kupi na ovim razinama…
Ako prođe i po 1 kn, to ne znači da ovo ne vrijedi, dapače, vrijednost je tu, i država je to dobro procijenila,ali investitori jednostavno ovakvu državu ucjenjuju! Ja ću ovo nadokupljivati!
Nije nikakva preporuka, samo moje mišljenje!
Da li ove dvije izjave zajedno gledajući imaju smisla ?
Baš i ne previše.
Dalmatia nije burza za vas.
Hypo banka su kolege slovenci. Nekad su skidali do 400kn. Oni imaju vremena, novaca, a ocito i zivaca.
Haha pa imam i ja. Burza je za sve koji zele ulagati, da kanabis bas cu tebe pitat gdje cu uloziti svoj novac :)))
Usput kad odes analizirati pogledaj malo kako je ovde sve u plusu i tvrtka izvrsno stoji, ja sam i u INGR ulozio a tamo je sve u minusu, tako da radije zadrzi misljenje ako vec ne razumijes kako burza funkc.
Nije nagovor.
prvi dojmovi polako popuštaju
sada sljede objektivnije i realnije analize i prognoze
nisam prodao prije objave ali sam danas dokupio
na ovim razinama (240) procijejujem ovdje relativno brzih i lakih 20% na kratak rok najkasnije sa objavom novog natječaja a moguće su i vijesti koje bi to mogle odraditi i prije objave novog natječaja
izniman interes za temu je dobra stvar sama po sebi.
večina napisanog je negativnog predznaka i to je očekivano kad uzmemo u obzir da je “samo” 1500 dionica promjenilo vlasnika i da je dio toga kupljeno od onih koji nisu prodali tako da je za one koje nisu imali dionice a žele kupiti ostalo malo.
očekujem da će potražnja diktirati cijenu sljedećih dana
a kada se ta potražnja zadovolji novi će vlasnici dionica svoj pesimizam zamjeniti optimizmom te dati novi poticaj rastu tako da bi kota 300 mogla relativno brzo pasti.
bilo bi mudrije im ne proturječiti već ih pustiti da ubrzaju stvari
i mi ostali sa dokupom ili bez njega ćemo imati od toga koristi.
samo će strašljivi ostati bez svojih dionica a zauzvrat će naučiti nešto.
da dam svoj prilog povlačim se sa pisanja na ovoj temi do objave novih vijesti
sretno svim lovcima i lovini
evo i službeno
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/BKkrdXUxIq2bzRHA1Ax5rg==.pdf
možda se mudraci napokon dosjete spustiti početnu npr. na nominalu pa možda ipak netko i kupi HMST