nije mi poznato je su li među sedam potencijalnih investitora valamar i adris. ukoliko jesu realizacija kupoprodaje je gotova stvar. adris je donio odluku o prodaji tvornice duhana u rovinju. novaca imaju, a imat će ga i više. normalno je pravovremeno potražiti odgovarajuće akvizicije.
valamar je prošle godine propustio osam akvizicija u kojima je aktivno sudjelovao.novaca imaju, svrbe ih prsti. prilika za kupovinu je sve manje.
Nisu ništa kupili jer nije bilo prave cijene. A i za ovo je rekao njihov predstavnik (Čižmek) u petak da ih ne zanima, ne toliko zbog uvjeta koliko zbog svega što se u paketu dobiva. Jamstva za razne državne firme, dug prema DAB-u, razni imovinsko-pravni odnosi neriješeni i sl.
Također, imaju oni još puno posla da vlastito sve poslože i dignu na adekvatnu razinu. Sumnjam da ih i ego dira previše da budu najveći. Adris je već druga stvar po tom pitanju ali sumnjam da će se i njima svidjeti sve popratno.
Navodno je bio neki članak u kojem je navedeno još svakakvih kostura iz ormara osim ovih koje sam naveo ali ga ne mogu naći pa ako netko ima pri ruci molim da posta.
za to postoji due dilligence. njihovi stručnjaci imaju priliku argumentima pobijati procijenjenu vrijednost. nitko im ne brani dati manju ponudu koja će biti odbijena.time će poslati jasnu poruku vlasniku-državi.je li čižmek rekavši da je cijena previsoka i naveo što se uz cijenu dobiva sugerira da rast nije profesionalno obavio svoju procjenu.sumnjam da je upravno vijeće cerpa procijenjenu vrijednost rasta uvećalo. da je to bilo tako onda bi u ovom ponovljenom natječaju izvršili korekciju cijene.
Nisu ništa kupili jer nije bilo prave cijene. A i za ovo je rekao njihov predstavnik (Čižmek) u petak da ih ne zanima, ne toliko zbog uvjeta koliko zbog svega što se u paketu dobiva. Jamstva za razne državne firme, dug prema DAB-u, razni imovinsko-pravni odnosi neriješeni i sl.
Također, imaju oni još puno posla da vlastito sve poslože i dignu na adekvatnu razinu. Sumnjam da ih i ego dira previše da budu najveći. Adris je već druga stvar po tom pitanju ali sumnjam da će se i njima svidjeti sve popratno.
Navodno je bio neki članak u kojem je navedeno još svakakvih kostura iz ormara osim ovih koje sam naveo ali ga ne mogu naći pa ako netko ima pri ruci molim da posta.
Interesantno..Ili uzmeš zadnji godišnji izvještaj pa ga proučiš pa ne pišeš gluposti[emo_palacg]
Izvjesce nema veze sa stanjem u zemljisnjim knjigama, a hrastova analiza se napravi za 20min, pa onda uzmite koliko je kvalitetna.
@Lanica: potpis ti dosta govori
Da si stvarno pročitala izvještaje i bilješke od zadnjih pet godina vidjela bi da se ne spominje više od ovoga što sam ja tu naveo.
Čovjek je rekao da je to sa DAB-om i jamstvima drugim državnim tvrtkama kap u moru, a ako pogledaš malo bilancu vidjet ćeš da te stavke imaju priličan udio te da opterećuju bilancu. Ako uzmemo u obzir da je to rekao u javnosti i pred kamerama te pretpostavimo da ne laže dalo bi se zaključiti da netko drugi priča gluposti. Dakle, riječ je o dodatnim vanbilančnim stavkama koje opterećuju poslovanje a koje nisu navedene u bilješkama.
Činjenicu da vam takakv genijalan komentar ima ocjenu 100 neću ni komentirati, niti ću se zamarati što će moj poziv za argumetnima dobiti 10-15 [emo_palacg]
lanice. due diligence. po naški dubinsko snimanje.financijska izvješća su samo jedan segment. tu se sve češlja.posla imaju pravnici, ekonomisti, struka.sve shodno time što je predmet poslovanja.češljaju se financije,ugovorne obveze,zakonske prepreke,ljudski potencijal, poslovanje u budućnosti.vrlo zahtjevna radnja.
Da si stvarno pročitala izvještaje i bilješke od zadnjih pet godina vidjela bi da se ne spominje više od ovoga što sam ja tu naveo.
Čovjek je rekao da je to sa DAB-om i jamstvima drugim državnim tvrtkama kap u moru, a ako pogledaš malo bilancu vidjet ćeš da te stavke imaju priličan udio te da opterećuju bilancu. Ako uzmemo u obzir da je to rekao u javnosti i pred kamerama te pretpostavimo da ne laže dalo bi se zaključiti da netko drugi priča gluposti. Dakle, riječ je o dodatnim vanbilančnim stavkama koje opterećuju poslovanje a koje nisu navedene u bilješkama.
Činjenicu da vam takakv genijalan komentar ima ocjenu 100 neću ni komentirati, niti ću se zamarati što će moj poziv za argumetnima dobiti 10-15 [emo_palacg]
Ok, znači bilješke nisu argument? Daj link na to kaj je rečeno. Ili si to čuo blejeći u zvijezde ? Ako je to i rečeno to su izvještajima iznosi od 100.000 – 1.000.000 kn. Imaš nešto što se zove kodeks korporativnog upravljanja u zakonu i neke izjave koje se pritom daju sa nekim potpisima.
PS
E da postoji i spor sa jednim djelatnikom. To je dodatni uteg..
Tnx za ono vezano za potpis [emo_palacg]
Ok, znači bilješke nisu argument? Daj link na to kaj je rečeno. Ili si to čuo blejeći u zvijezde ? Ako je to i rečeno to su izvještajima iznosi od 100.000 – 1.000.000 kn. Imaš nešto što se zove kodeks korporativnog upravljanja u zakonu i neke izjave koje se pritom daju sa nekim potpisima.
PS
E da postoji i spor sa jednim djelatnikom. To je dodatni uteg..
Tnx za ono vezano za potpis [emo_palacg]
[/quote]
Pametnome dosta