Nisam to ja računao, to sam samo copy/paste sa stranice od CERP-a, imate pod vijeti i priopćenja, nisam ni primjetio da piše 2014., smiješno.
Znači rok je do 02.02.2015. do 15 h.
Lp
[/quote]
nisam baš siguran u to.,
piše da će se u roku od najkasnije 15 dana od dana donošenja ove odluke pozvati potencajalne kupce na donošenje obvezujućih ponuda i da tada imaju rok od 45 dana za podnošenje obvezujućih ponuda.,
mi neznamo kojeg su ih datuma pozvali.,znači najkasnije do 15 dana duže od roka koji ste naveli bi bio datum za podnošenje obv. ponuda.,zar ne?
[/quote]
Da bilo bi tako da nisu sami stavili da je rok do 02.02.2015. do 15 h, imate na njihovoj stranici pod vijesti i priopćenja.
Znači po tome da su 20.12.2014. pisanim putem pozvali potencijalne kupce za dostavu obvezujućih ponuda. Uostalim tako i piše da će ih pozvati u roku od 15 dana i oni su to napravili za 4 dana što je OK i mislim da je tu sve jasno.
Lp
“Izgleda da bi ovaj pokušaj privatizacije hotelskih kuća Plat, Maestral i Imperial mogao uspjeti, bar ako je suditi prema kriterijima iz poziva ulagačima na obvezujuće ponude, koji su pristigli ovih dana na njihove adrese. Poslovna zajednica ocijenjuje da su uvjeti za razliku od prošli put jako elastični. Jedina obveza za investitore je ponuditi dobru cijenu, plan poslovanja, ulaganja i razvoja može se ali i ne mora izraditi. Država je pak svoje i interese tvrtki zaštitila klauzulom o ugovornoj kazni od 10 milijuna kuna (pet milijuna manje nego prošli put), s tim da obvezujućoj ponudi treba priložiti ponudbeno jamstvo u iznosu od oko dva milijuna kuna, što nije problem nijednom ozbiljnom investitoru.”
Znači ovi koji su dali neobvezujuću ponudu i primili dokumentaciju smatraju je prihvatljivom[emo_palacg][emo_palacg] Pa to je onda to!
Znači ovi koji su dali neobvezujuću ponudu i primili dokumentaciju smatraju je prihvatljivom[emo_palacg][emo_palacg] Pa to je onda to!
ma ne…slično je bilo i prošli put, čak su obavljena i dubinska snimanja pa je na kraju sve propalo, tj. nije došla niti jedna ponuda. bojim se da ćemo slično proći i ovaj puta zbog identične cijene od poprilično visokih početnih 478 kn.
da je bilo pameti stavili bi početnu cijenu 300 kn i HMST bi u pripetavanju otišli za 400 kn, a ovako…
Koliko po vama vrijede HMST? U kojem roku se po vama treba isplatit investicija u turizmu?
HMST nisu gubitaš već ostvaruju dobit koju će privatnik još povećat.
Slična je prošli put bila samo cijena i ništa drugo. Maknuli su sve one gluposti zbog kojih je propao natječaj.
Zamislite samo u koliko povoljnijoj situaciji će biti sadašnji kupac. Isplatilo se riskirati nedavanjem obvezujuće ponude u prošlom natječaju pa dobiti Maestrale bezuvjetno.
Plavac je prerano prodao.[emo_smijesak]
ponovo pročitajmo: Poslovna zajednica ocjenjuje da su uvjeti za razliku od prošli put jako elastični. Jedina obveza za investitore je ponuditi dobru cijenu
Početna je 478 kuna. Dobra cijena sigurno neće biti 478. Preriskantno je ponuditi početnu i nadati se pobjedi, treba nešto dodati da bude okruglo, da se lakše kotrlja[emo_smijesak]
Firma zarađuje. Zar to nije razlog da se kupi? Što bi trebalo, uložiti u dojčebank i plačati penale? Ili kod Ostoje kupiti mrvice ispod stola?[emo_smijeh]
ma ne…slično je bilo i prošli put, čak su obavljena i dubinska snimanja pa je na kraju sve propalo, tj. nije došla niti jedna ponuda. bojim se da ćemo slično proći i ovaj puta zbog identične cijene od poprilično visokih početnih 478 kn.
da je bilo pameti stavili bi početnu cijenu 300 kn i HMST bi u pripetavanju otišli za 400 kn, a ovako…
[/quote]
Ništa slično nije bilo prošli put, prošli put nije obavljeno niti jedno dubinsko snimanje, prošli put čak nije otkupljena niti jedna dokumentacija. Ne znam čemu ovo Vaše pisanje kad iznosite sve potpuno netočne informacije, mogli ste bar malo zaguglat ako već ne znate.
Cijena od 478 kn je potpuno realna, a kao što sam već 10 puta napisao uvjeti su bili neprihvatljivi:
1.Potrebno je bilo imati vlastiti keš, tako da su samo rijetke velike ribe ostale u igri dok su se malo manji mogli slikati
2. U tri godine je bilo potrebno dignuti kategorizaciju na 4 zvijezdice što je sve živo potjeralo (velike i male), tko je i malo upoznat s HMST zna da je to gotovo nemoguće u tom vremenu.
Sada tih nebuloza više nema,cijena je po meni potpuno realna i očekujem ovdje obvezujuće ponude, nadam se više njih.
Lp
[/quote]
nije bilo niti jedno snimanje na hmst,jedno je bilo na himr možda vam se pomješalo?
s obzirom da su svih 7 onih koji su podnjeli pismo namjere imali pune tiskovine pejnovićevih izjava da će cijena ostati ista a uvjeti se ukinuti za očekivati je da će barem troje njih (iako mi nije jasan mentalni sklop onih koji su se javili a eventualno neće napraviti snimanje) napraviti dubinsko snimanje što ne garantira da će biti i obvezujućih ponuda ali je velika vjerojatnost da će kad to procuri cijena poskočiti oko 400 kn to je dobra prilika za zaradu ako netko nema želje,živaca,vremena,hrabrosti čekati kraj natječaja
u 2015 neće biti puno ovakvih prilika sa ovakvim omjerom moguće dobiti i rizika
što ne garantira i zaradu već samo povoljan omjer dobit-rizik
možđa bi bilo mudro tko još nije da ubrza razmišljanje radi mogućeg daljneg razvoja situacije u bliskoj budućnosti?
isto vrijedi i za himr
obje dionice više nego debelo pokrivaju imovinom trenutnu cijenu
za donošenje što kvalitetnije odluke treba predvidjeti najgori najbolji i realni scenarij s moje točke gledišta mogući gubitak je bitno manji od mogućeg dobitka a i gubitak je osiguran policom osiguranja u nekretninama koje vrijede bitno više od današnje cijene.
nevjerojatno kako su se stvari promjenile od 2007 do danas,tada bi cijena bila na 2,0 procjenjene imovine a danas je 0,5 ispod
neznaš dali da se smiješ ili plačeš
povijest nas uči da treba ići kontra krda,koje se danas boji.
kupi kad nitko neće i prodaj kada svi kupuju
vrijedi li i za ovaj slučaj?
nećemo još dugo ćekati odgovor.
Nestade nalog od 490 komada na 330 kuna!? Ulazimo li to u finalni šprint???
ima još vremena… ja osobno smatram da nije velika šansa da natječaj prođe obzirom da je ostavljena početna cijena od relativno visokih 478 kn, no s druge strane kad vidim ludilo i pumpanje EU burzi, onda je doista sve moguće. DAX je primjerice na rekordnim razinama pa možda netko od švaba zaključi da je ovih 478 kn za HMST fer cijena [emo_naivan]