Predlažem DUUDIju da ostatak portfelja prodaju kao Tvornicu ulja Čepin za 1 kunu, pobrišu im sve dugove, otpuste višak radnika (naravno za to im plate) i dozvole dizanje kredita na imovinu da se ne bi budući vlasnik previše opteretio. Naravno nakon toga naprave dokapitalizaciju uz 5 milijuna dionica kako slučajno i mali ne bi nešto zaradili[emo_smijeh]
Natječaj za Maestral pao je tek djelomice zbog visoke cijene, (168 milijuna kuna za preuzimanje, 90 milijuna za ulaganje plus jamstva), no ključna je bila odredba natječaja da se sva ulaganja moraju izvršiti iz vlastitih sredstava, što se traži i za Plat i za Imperial Rab.
Čini se da ljudi nisu shvatili ovu vijest, znači cijena nije bitan problem,a ako ona nije bitna, znači može ostati i dosadašnja koja je 478,30kuna,trenutno je 260, nisam planirao ,ali sam morao skratitiu druge pozicije zbog ovoga.
u zadnja 3 dana protrgovano je preko 5.000 komada HMST s prosječnom cijenom oko 250 kn. akumulacija je očito završena pa je izgledno da ćemo novi natječaj dočekati na 3xx kuna, a ovi koji su prodavali sada na dnu priključit će nam se opet iznad 300 kn [emo_cool]
Ovo nekako nagovješćuje pozitivno uravnoteženje na 283 kn.
Kupnja od 240-250 je bio sigurnjak po meni.
Novi natječaj kada izađe, ako uopće spusti cijenu, onda mislim da neće ispod 350 kuna.
Očito je problem oko dokapitalizacije i podizanja kategorizacije ono što je odbilo ulagače.
Dobro mi stojte na bidu, ako padne ispod 250 evo prilike da se još više priključim.
lp
I uz sve to otkupljena je i jedna dokumentacija, bez ovih suludih uvjeta treba proći bez problema, PD je vjerojatno kontaktirao potencijalne kupce koji su rekli što ih je zasmetalo, tako da vjerujem da je članak vrlo vjerodostojan.
Cijenu će spustiti simbolično a maksimalno 20%-ako. Ostale uvjete će dobrim djelom pobrisati. Onda se to glatko proda. To je moje skromno mišljenje.
evo idealne prilike kolege dioničari, zatrpajmo vladu pitanjima oko privatizacije HMST!
[emo_palacg]
a sudeći prema pojašnjenju koje je Poslovni dnevnik dobio od ulagača, ista sudbina čeka i slično pisane natječaje za kupnju udjela u Imperial Rabu i Hotelima Plat koji završavaju početkom listopada. Natječaj za Maestral pao je tek djelomice zbog visoke cijene, (168 milijuna kuna za preuzimanje, 90 milijuna za ulaganje plus jamstva), no ključna je bila odredba natječaja da se sva ulaganja moraju izvršiti iz vlastitih sredstava, što se traži i za Plat i za Imperial Rab.”Nije jasno za koga je natječaj pisan, i zašto se dio ulaganja ne bi mogao pokriti kreditima, što je danas uobičajeno za tako velika ulaganja, i to uz postojanje Hrvatske banke za obnovu i razvitak koja prati upravo ulaganja u turizmu.
Evo ulagači su lijepo rekli
Ljudi moji pejanovica smjenit.
kad bi smjenjivali nesposobne birokrate koji ne zarade svoju plaću, tko bi ostao u administraciji 🙂