Pejnović je bio u Hrvatska Uživo,po datumu izgleda 04.09. i pričao je između ostalog o JDPL i rekao ili će se prodati po dobroj cijeni ili nema prodaje,HMST i HIMR nije spominjao,ali mislim da se to odnosi i na HMST.
http://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CBoQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.tportal.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2F349285%2FPejnovic-Goli-otok-je-nasa-mala-provokacija.html&ei=StAWVNfpLIbQ7AaSmIHQCA&usg=AFQjCNGU_qBWPLuKXkSFEr1NoYXbSeMwGg&bvm=bv.75097201,d.bGQ
DUUDI objavljuje projekte za prodaju ili investicije, prvo je bilo 100 a rekli su uskoro još 100 projekata, CERP je osnovan za prodaju firmi, pa i samo ime im kaže, pa šta će raditi ako neće prodavati, EU je stisla Vladu da ubrza privatizaciju,a dugovi isto stišću, i svi pričaju da BDP mogu dignuti privatne investicije, a gdje češ bolje investicije nego obnova i izgradnja hotela, tako da ja osobno očekujem u roku 2 tjedna objavu nove prodaje sa olabavljenim uvjetima…
evo stigao je odgovor od cerpa. Napisat cu samo jedan dio, ono najvaznije
Ovim putem ističemo da je za trgovačko društvo Hoteli Maestral d.d. Dubrovnik javno prikupljanje ponuda bilo zaključno do 09. rujna 2014. godine, te da CERP unatoč višestrukom interesu u prvom krugu nije zaprimio obvezujuću ponudu. Također napominjemo da je još uvijek u tijeku javno prikupljanje obvezujućih ponuda za trgovačka društva Hoteli Plat d.d. Plat (do 29. rujna 2014.), Jadroplov d.d. Split (do 01. listopada 2014.) i Imperijal d.d. Rab (do 10. listopada 2014.). S tim u svezi, a slijedom vašeg upita skrećemo pažnju da se rok od 60 dana računa od dana upućivanja poziva za prikupljanje obvezujućih ponuda potencijalnim investitorima iz prvog kruga.
hvala kanabis. taman kad pomislim da birokracija ne može zassrati više nego što jest, oni smisle 60 dana od upućivanja poziva. kakvi iddioti, kakvi aparatčiki, kakvi bezglavi i bezmudi bijednici. plaćica ide, hrvatska propada, sve ok.
kanabis, možete li postati e mail adresu ili ako je indiskretno uputiti o kojem je ministarstvu riječ tako da svi mi čiji novac ovdje leži izmedu čekiča i nakovnja možemo pisati i zasipati ih upitima dok gospoda ne nauče što su rokovi i što je transparentnost. i što znači zaraditi plaću, a ne dobiti plaću
konkretan odgovor je stigao iz cerpa, pa ako hocete pisite njima. No mislim da je sada sve poznato, a kad padnu svi natjecaji onda ce se i oni zapitati u cemu je problem. Po meni cijena nije presudna, nego gluposti koje uvjetuju. Sljedeci na redu je plat. U dopisu ih nisam pitao da tocno navedu uvjete iz natjecaja, ali su odgovorili na svako moje postavljeno pitanje. Osim koji su zainteresirani kandidati. Mozda vama napisu i koji su tocni uvjeti privatizacije
Mogu reci samo da je povlastenih informacija bilo, jer se bas taj utorak kada je bio kraj povuklo dosta naloga sa kupnje. I od utorka do petka je kupnja na otvaranju bila slabija nego inace, dok se preko dana to napunilo i masovno skidalo sa prodaje. U ovoj igrici smo svi osteceni, a cerp je unio nepovjerenje u nas sustav.
Dali bi imao povlasteni info, sa sam ovaj upit kojim slucajem poslao u srijedu i da su mi odgovorili da nema ponuda? Mislim da je to dovoljan razlog za sumnju u ovo sve sto se događa.
znali su u maestralima, znali su u cerpu – dakle najmanje 10ak ljudi. znaju da ne smiju, znaju da neće biti uhvaćeni, znaju da mogu dosta zaraditi. na njihovom mjestu ja bih isto postupio. red i poredak ne počiva na dobroj volji, nego na strahu od kazne ili kako linić reče – da znam da neću biti uhvaćen, krao bih.
najvažnije je da se što brže ponovi natječaj, s normalnim uvjetima, bez onakvih limitirajućih uvjeta kakve su stavili u zadnji natječaj…a onda ni cijena od 4xx kuna neće biti nedostižna
p.s. kupnja je spram prodaje žestoko ojačala (5xxx : 6xx) i izgleda da bi se cijena HMST na burzi uskoro mogla vratiti na 3xx kuna
konkretan odgovor je stigao iz cerpa, pa ako hocete pisite njima. No mislim da je sada sve poznato, a kad padnu svi natjecaji onda ce se i oni zapitati u cemu je problem. Po meni cijena nije presudna, nego gluposti koje uvjetuju. Sljedeci na redu je plat. U dopisu ih nisam pitao da tocno navedu uvjete iz natjecaja, ali su odgovorili na svako moje postavljeno pitanje. Osim koji su zainteresirani kandidati. Mozda vama napisu i koji su tocni uvjeti privatizacije
to oni neće učiniti, niti bih to tražio – ja samo želim da rokovi budu nedvosmisleni i javno objavcljeni, toliko transparentnosti valjda smijemo očekivati, a ne da rokovi budu matematičke operacije i jednadžbe sa više nepoznanica.
svaka cast investitorima sa celicnim zivcima.Ja sam mislio da ce ovo vec danas na 220 ili tu negdje.Zasto? Pa pogledajte samo Badel ili HPB pa nesposobnjakovici ne mogu cak ni monopol prodati a kamoli sto drugo. Ako I kad ili dali ce se ponovno usuditi ovo staviti na trziste uskoro to su velika pitanja a svakim danom odlaganja ovo se moze strmospizdit na 130.Nemam dionicu niti mi je pozeljna tako da nije druk.Sretno svim dionicarima HMST(mislim da ce im sreca itekako biti potrebna).
dada, nastavite samo tako, strašljivaca uvijek ima, upecate sigurno nešto.
@investimir
a sto bih ja to trebao upecati?, pa ovo je ocigledan game-over iliti tko je zadnji nek ugasi svjetlo.[emo_vrtimise]
Dada, a na kojoj cijeni bi se ti uključio, mislim sada kada je pala cijena postalo je ovo jako interesantno, je li…