HMST (Hoteli Maestral d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HMST (Hoteli Maestral d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dobio sam danas prvi odgovor. Rekli su da ce provjeriti zasto javnost nije obavjestena o pitanjima koje sam im postavio

od koga odgovor? jer jedini tko se o privatizaciji treba i može očitovati je CERP. ne znam zašto se uopće i s kojim ciljem oglašavala uprava HMST koja nema nikakve veze s prodajom državnog udjela?!??

moje pisanje nije savetovanje niti preporuka za kupnju/prodaju dionica!

Zar nisu očitovanje dobili?

Razlika je samo što vama to očitovanje ne paše, tj. od krivog je izvora…ali to ne mjenja suštinu i sadržaj očitovanja…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Razlika je samo… od krivog je izvora…ali to ne mjenja suštinu i sadržaj očitovanja…

tebi je to “samo”? to je jasan dokaz traljavo vođenog postupka kad se prodavatelj (CERP) uopće nije oglasio kako je prošao natječaj nego to radi uprava HMST?!? osim toga, u obavijesti piše da nije bilo OBVEZUJUĆIH ponuda, iz čega se iščitava da je bilo NEOBVEZUJUĆIH ponuda… zašto onda javnost i dioničari nisu obaviješteni kakve su bile neobvezujuće ponude i što je zainteresirane odbilo od podnošenja OBVEZUJUĆIH ponuda? kao što vidiš, nije to “samo” već su puno veće igrice u pitanju

moje pisanje nije savetovanje niti preporuka za kupnju/prodaju dionica!

@elite
“iz čega se iščitava da je bilo NEOBVEZUJUĆIH ponuda… ”

Ne iščitava se da JE BILO neobvezujućih ponuda nego da JE MOGUĆE da ih je bilo.

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Odgovorili su iz ministarstva turizma

Evo svi žele kupiti oko 250-260, znači da neće uspjeti nitko.

kanabis, ubijaš nas. de bolan požuri to 🙂

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Nadam se da ce prije javnost saznat, nego sto meni privatno odgovore.

Gđa. iz ministarstva je rekla da je za prodaju nadlezan duudi i da sve obavijesti daje on, no ona ce traziti ocitovanje od njih.

Zanimljivo ako sve obavijesti trebaju biti od duudija da hoteli mestral izvjeste zse.

Zamislite da ste potencijalni kupac.
Pa pogledajte uvjete i razmislite.
1. Uvjet je da kupite i dokapitalizirate tvrtku vlastitim sredstvima tj da to ne financirate kreditom. Koliko tvrtki kod nas ima na računu "viška" 300 mil kuna?
2. država vam uvjetuje da u određenom roku (pod prijetnjom penala) dignete hotele na 4*. Garantira li da ćete dobiti dozvole, postoje li možda projekti, garantira li vam uvjete poslovanja? Pa većina turističkih tvrtki prepolovila je ili potpuno zaustavila investicije zbog pogoršanja uvjeta poslovanja (PDV +3%, doprinosi +2%, najava ukidanja povlastica na investicije, najava poreza na nekretnine)
3. kupujete tvrtku sa velikim viškom radnika a u 3 godine hoteli se moraju obnavljati što znači da nema posla ni za ostale a kamoli višak, Koliko to košta, postoji li plan zbrinjavanja, dali je sindikat suglasan sa planom
Itd itd.. Ili je "brigo moja pređi na drugoga"

Istovremeno na sasvim drugom kraju Jadrana u Portorožu za hotele su dobili 8 obvezujućih ponuda (bilo je također 18 pisama namjere)
Isto tako i za Hilton u Dubrovniku se našao kupac, a vidimo da novci nisu bili problem.

daiborpop, nadam se da znate što su vlastita sredstva u privredi – sredstva koja vlasnik uzima na svoje ime i tereti svoju imovinu, n imovinu svoje tvrtke jer vlasnik i tvrtka su dvije pravne osobe kao što sam ja i vi dvije različite osobe. ideja je da hotele ne može nitko kupiti niti podizati menaderskim kreditima kao što je to nekad bio običaj u nas hrvata

Dalibor je napisao dobar i smislen post, tako su i u zakon o strateškim investicijama stavili da investitor mora osigurati 100% sredstava za investicije pa se skoro nitko nije javio pa sada mijenjaju zakon da to spuste na 30%….

daliborpopov je dobar post oćenito, ali ostaje pitanje – što su vlastita sredstva. znači li to da biznis mogu pokretati koji imaju svoj novac zaraden ili naslijeden, a ne smiju posuditi od banaka na svoje ime i imovinu. ako je tako,onda biznia uopće ne bi bilo niti bi banke postojale za poslovne korisnike.

Mogu zamisliti kako je došlo do te nebuloze o 100 posto unaprijed osiguranih financija. Osnovana je bila neka radna skupina od ‘stručnjaka’ zaposlenih u ministarstvima. Radilo se, kao i obično, u laganom ritmu. Onda je ‘odozgo’ došla požurnica. Pa su članovi radne skupine za izradu Zakona o strateškim investicijama krenuli na brzinu ‘pofrajkati’ tekst zakona. Malo su zapeli na potrebnom postotku zatvorenosti financijske konstrukcije. S obzirom na to da nitko od uključenih nikad nije radio u realnom sektoru, a kamoli kretao u neku tržišnu investiciju, lako su se odlučili za 100 posto.
Sigurno je sigurno ‘Ma to je najsigurnije! Ako nemaju osiguranu lovu pa se poslije pokaže da nisu mogli zatvoriti konstrukciju, možemo imati problema što smo ih podržavali. Čuvajmo svoje fotelje’, kao da ih čujem kako govore.

http://liderpress.hr/blogovi/ekonomalije/na-drzavni-aparat-udariti-gerilski-a-ne-frontalno/

New Report

Close