a sto bi rekli. Sto ce napravit ako su se kupci zalili na uvjete natjecaja? Da je dokap smijesan jer je u biti ne provediv ili da je rok od 3 god za dizanje hotela kratak, jer netko mozda zeli neki hotel srusiti do temelja, a sa drugima bi to vrijeme radio. Po meni je ovaj natjecaj dosta opterecujuc za investitora. Osim visoke cijene, on mora strepit od dokapa, jer mozda nece imat potrebnih 75% glasova za to. Drugo ne moze graditi jedan po jedan hotel, jer je za to 3 god malo. Dakle odmah se mora ububati hrpa kesa, izradit projekti, srusit hoteli i sve dizat na novo. Nema opcije da se jedan hotel gradi, a da ostali za to vrijeme normalno posluju. Tesko je tako planirati kad imas tako bezobrazan natjecaj. Ovih dana ne ocekujem izjavu u tom smjeru, jer bi to srusilo odmah i ostale natjecaje, a oni su u postupku realizacije i sada ih se vise ne moze izmjeniti. Dakle idemo po starom sutnja, zamagljivanje…
za tri godine nece ishodit ni gradjevinsku dozvolu jer ovo je Hrvatska.
Frankie, u HR staviti nekome uvjet da u roku 3 godine 4 hotela mora dignuti na 4 zvijezdice je stvarno lakrdija, ako u tom roku stigne dignuti 2 hotela to je već uspjeh, mislim svi u Dubrovniku ulažu, dižu zvijezdice i šire hotele, tko god to kupi pa nije blesav, ako je to svima bolje biti će i njemu…
Dva dana sam čekao i evo dočekao da netko i nešto kontra napiše. A što ako se broje radni dani jer se inače Uvijek broje. A što ako dobiju pismo koje je pravovremeno poslano??
Ovaj je to napisao na bazi informacija koje ima…a što ako on nema sve informacije jer nije od prodavatelj?
@golubv – kao što su na KSST produljili?
@leb..
Jok…neće. Kao što nisu ni tamo. Pa ako jedno nisu neće nikada. Jer na burzi postoje čvrsta pravila po kojima se onda svi ravnaju?[emo_smijeh]
Ali tamo Jesu ponovili natječaj, zašto ovdje nebi? ….ponovili ili produžili?
hotel hilton je placen oko 294 000eur po sobi. Oni su za 81% hotela dali malo vise od 25 milijuna eura, a hoteli imaju cjelokupni dug od 96 milijuna kuna, sto treba umanjiti za udio od 19%.
dakle 294 000eur, a novinari mogu pisati sto hoce
pa onda je ova cifra koja se tražila za HMST zapravo smiješno niska?!??
neznam ali mislim da ovo nije konačan odgovor…neznam zašto sam optimista ili znam šta drugi neznaju…ili neznam šta drugi znaju
a ako se oglase i kazu natječaj se produžuje za rok od 30 dana…jer ima zainteresiranih…
obzirom da se CERP, kao jedini službeni prodavatelj državnih dionica (a ne uprava hmst koja se ne znam zašto oglasila?!?), uopće nije oglasio o okončanju ovog natječaja, i to je moguća opcija
Nisam znao da imaju kesa na racunu, s njim je cifra kako dalibor kaze 270 000eur po sobi.
sto se tice gornjih dvojbi ili trojbi, kod nas je stvarno sve moguce, pa i ta glupost da natjecaj nije gotov. Samo
tada imamo novi problem, jer je ta izjava dosla od hotela maestral, pa bi se hotel mogao naci i na optuzenickoj klupi, sto bi svakako kupci, a i javnost siroko podrzali. Nadam se da ce se nadlezni izjasniti u sto kracem roku.