nervoza, top 10 stao, barem privremeno s rasprodajom, nema vise kolicine, a na 370 predstavlja potencijalnu zaradu od 30 %, a što se tiče ovih naloga na kupnji mišljenja sam da sluze samo kao potpora za ove sto skidaju s aska.
moja greška je sto sam dionice kupljene na 170 prodao na 250, ali u zadnjih tjedan dokupio nesto na razini 350-360, tek toliko da 15.09. uz jdpl docekam i ovdje.
Zasto mislite da ce krajnja cijena biti pocetna? Zanimljivo ce biti ako bude 5-6 ponuda. Jedna od njih bi mogla biti od 600kn, kao na davnim natjecajima.
Valamar kaže da ima 42.000 postelja i prihod od milijardu kuna
Oni u Dubrovniku u hotelima imaju od ove godine 1550 soba, znači 3.100 postelja i 1.000 postelja u kampu, to je oko 4.100 postelja, znači 10% kapaciteta od cijelog Valamara ali tih 10% kapaciteta njima donosi oko 250 mil. kn prihoda što je 25% ukupnih prihoda…[emo_vrtimise]
jer Babin Kuk kojeg je Valamar vlasnik i to je sve što Valamar ima u Dubrovniku je prošle godine imao prihod od 243 mil. kn, a ovu zimu su jedan hotel digli sa 3 na 4 zvijezdice i Valamar President sa 4 na 5 zvijezdica i povečali ga za 111 soba tako da je taj prihod vjerojatno i dosta veći premda su hoteli zbog obnove kasnije otvoreni za goste…jer i ove godine u Dubrovniku hoteli imaju 3-4% više noćenja….
i iz ovoga zaključujem da u Dubrovniku svi hotelski kapacitet imaju duplu vrijednost od ostalog dijela RH…..jednostavno soba dolje više zarađuje i više vrijedi…
Zasto mislite da ce krajnja cijena biti pocetna? Zanimljivo ce biti ako bude 5-6 ponuda. Jedna od njih bi mogla biti od 600kn, kao na davnim natjecajima.
to bi bio idealan scenarij, ali moje subjektivno mišljenje je da ce maestrali otici po početnoj cijeni i to adrisu.
Mozda su se namjestali adrisu, ali sumnjam da ce oni to uspjeti kupiti. Adris je bio zainteresiran i za istt, pa su mu luksici to pokupili. Ruski građevinci bi po meni to trebali kupiti, zato sto na mestralima ima dosta posla. A oni grade, renoviraju i onda prodaju pod top objekte.
Na natječaju 2012. god. koji je obustavljen se pričalo da to ide Adrisu, naravno to je trebalo očito ići po nekom diskontu, na taj natječaj su se javili ovi Rusi iz Titan grupe…tko je tu koga tko će znati…
uglavnom sada diskonta više nema i postavlja se pitanje kako će sada reagirati Adris jer po meni Maistra je lijepo narasla, treća je turistička firma u HR, i po Rovinju se vidi da su spremni u turizam strašno puno ulagati, ali i Valamar i Lukšići imaju značajne kapacitete u Dubrovniku i teško mi je za vjerovati da će se Adri odreći takve prilike da se pozicionira na tako bitnoj destinaciji, a pogotovo što oni od svih najviše ulažu i furaju se na luksuz, oni bi od Maestrala napravili čuda….
premda i ja dajem prednost Rusima, ovim dvjema grupacijama iz Moskve koji su se javili i za Kupare…kako sami kažu “novci nisu problem”…
Sve to lijepo zvući no kad pogledam burzu vidim 1 kom na kupnji @ 363 pa nema nista do 354.. a prodaja je uredna na 370..
Više od ove trenutne cijene ne bi ni ja plačao, ali ni prodavao ispod nje tako da smo sada točno između dvije vatre, i burza je to iznivelirala…
ova sadašnja cijena ima lijep diskont na 478 kn koliko traži država, i sada u slučaju da natječaj ne prođe za očekivati je da na sljedečem natječaju početna cijena bude oko ovih 350 kn,znači kupac sa dugom ne mora Maestrale platiti oko 40 mil. eura neg 30 mil. eura i po meni to bi onda stvarno moralo proči 100% tako da po ovoj cijeni rizik i nije pre velik, ali naravno uvjek postoje rizici i zato je cijena tu gdje je…
naravno, samo komentiram, ne navijam ni za kupnju ni za prodaju, imam dionice Maestrala….i trenutno ne kupujem niti prodajem….
Tko hoće kupiti, neće čekati drugi krug – ne pored još najmanje 5 ozbiljnih ponuđača. nije tajna da je valamar htio istt, htjela je i plava laguna – samo što valamar je izgleda sitničario, a lukšići bome nisu – platili su visoku cijenu koju će u roku 5 god pokriti i dalje njihov profit. za hmst sve ovo vrijedi na kvadrat.
Na kupnji preko 2 tisuće dionica, sve iznad 300 kn a na prodaji ukupno 500 komada, da li se netko igra ili možda cure negdje info….
ja ovo komentiram jer čekam rasplet i ovo nije poziv na nikakvu akciju, ograđujem se…
HMST imaju ukupno 515.720 dionica. Država za svoj dio tj. 352.002 dionice (ili 68,28 posto) u Hotelima Maestral traži 478,30 kuna po dionici, te ulaganja od minimalnih 90 milijuna kuna. Ako ovih 90 milijuna kuna ulaganja podijelimo na ukupan broj dionica, ispada da je to dodatnih 174 kn po dionici, tj. možemo li reći da je minimalna početna cijena koju će kupac platiti po dionici zapravo 652 kn, a ne 478,30 kn? ili griješim?