Osobno nemam dionice maestrala I bilo bi mi jako drago da se prodaju I za visu cijenu od trazene ali konstantno pisanje I uvjeravanje da nesto vrijedi vam nece osigurat da to zaista toliko I vrijedi.
Nedavno je hotel Belvedere prodan za 90ak mil kuna ..je derutan..je da ga treba potpuno srusit I obnovit..ali isto tako znate na kojoj je lokacij. Koliko je bilo kupaca ?..1 !!…I to sumnjivog kapitala.
Kazete da je hr turizam profitabilan . Koliko to ?..Koliku dobit to ostvaruju ponudjeni hoteli I koliki je povrat na ulozeni kapital ?..Nije bas primaljiv u to budite sigurni..Jedini motiv moze biti spekulacija zemljistem a to je ovom cijenom izbjegnuto..ali lako moguce da ni drugih nece bit.
Zanimljiva mi je ova objava duudi-a nakon mjesec dana. Netko je vec 06.07. znao za procijenjenu cijenu I imao tu informaciju. Znate kad je bio najveci promet dionicom ?..07.07 !!..naravno ne racunajuci one nakon objave u dubrovackom listu. I opet sve ide “transparentno”..”javno”..itd..itd.
Hanfa…zse…sute..a I bolje im je .
Pozdrav
Osobno nemam dionice maestrala I bilo bi mi jako drago da se prodaju I za visu cijenu od trazene ali konstantno pisanje I uvjeravanje da nesto vrijedi vam nece osigurat da to zaista toliko I vrijedi.
Nedavno je hotel Belvedere prodan za 90ak mil kuna ..je derutan..je da ga treba potpuno srusit I obnovit..ali isto tako znate na kojoj je lokacij. Koliko je bilo kupaca ?..1 !!…I to sumnjivog kapitala.
Kazete da je hr turizam profitabilan . Koliko to ?..Koliku dobit to ostvaruju ponudjeni hoteli I koliki je povrat na ulozeni kapital ?..Nije bas primaljiv u to budite sigurni..Jedini motiv moze biti spekulacija zemljistem a to je ovom cijenom izbjegnuto..ali lako moguce da ni drugih nece bit.
Zanimljiva mi je ova objava duudi-a nakon mjesec dana. Netko je vec 06.07. znao za procijenjenu cijenu I imao tu informaciju. Znate kad je bio najveci promet dionicom ?..07.07 !!..naravno ne racunajuci one nakon objave u dubrovackom listu. I opet sve ide "transparentno".."javno"..itd..itd.
Hanfa…zse…sute..a I bolje im je .
Pozdrav
turizam nije profitabilan – javite to molim lukšićima, grofu eltzu, ostoji i todi da se manu ćorava posla.
Ministar turizma Darko Lorencin za Hinu je rekao da će se natječaj za obvezujuće ponude za Kupare raspisati vrlo brzo, odnosno da će se nastavak procedure za raspis tog natječaja operacionalizirati nakon povratka hrvatske Vlade s ljetne stanke. U tijeku je intenzivna priprema natječaja kako bi bio što konkretniji, kažu u DUUDI-ju. Ističu da treba riješiti eventualne nedoumice poput mogućnosti korištenja postojeće infrastrukture. U prvom neobvezujućem krugu za Kupare je pisma interesa dostavilo šest ulagača: Karisma Hotels Adriatic-KHA (Agrokor, TUI i Karisma International), Valamar poslovni razvoj, turska Rixos grupa, Braniteljska zadruga Mir iz Mlina, Avenue grupa iz Moskve te tvrtka Titan nekretnine, navodno s ruskim kapitalom.
kakvi klošari nam se vrzmaju dubrovnikom. prebijene pare nemaju, a tržili bi.
Pretpostavljam da ste sarkastični?
Nadam se samo da CERP nije i ovdje inzistirao da se sve mora financirati iz vlastitog kapitala. Ajde kod Maestrala to su ipak manji novci ali i za to bi moglo biti problema. Ne visim zašto postavljaju to ograničenje. Ono da sama imovina tvrtke ne može biti dodatno opterečena neko vrijeme tj vrijeme u kojem kupac mora ispuniti neke dodatne uvijete je logična jer bez togaa bi država mogla imati problem pri raskidu ugovora. No kod Maestrala imovina je ionako već pod hipotekama i tražena dokapitalizacija jedva pokriva dugove, a definitivno nije dostatna za dizanje hotels na 4*.
Mislim da ne treba zanemarivati ni to tko je na čelu CERPa. Pejnović je “ruska” linija
Pretpostavljam da ste sarkastični?
Nadam se samo da CERP nije i ovdje inzistirao da se sve mora financirati iz vlastitog kapitala. Ajde kod Maestrala to su ipak manji novci ali i za to bi moglo biti problema. Ne visim zašto postavljaju to ograničenje. Ono da sama imovina tvrtke ne može biti dodatno opterečena neko vrijeme tj vrijeme u kojem kupac mora ispuniti neke dodatne uvijete je logična jer bez togaa bi država mogla imati problem pri raskidu ugovora. No kod Maestrala imovina je ionako već pod hipotekama i tražena dokapitalizacija jedva pokriva dugove, a definitivno nije dostatna za dizanje hotels na 4*.
Mislim da ne treba zanemarivati ni to tko je na čelu CERPa. Pejnović je "ruska" linija
mislim da je tu posrijedi novinarski fuš – vlastiti kapital naravno ne znači vlastiti novac jer onda privrede ni ne bi bilo kad bi samo vlastiti novac smio otvarati poduzeća, nego novac na vlastiti obraz tj . dužnički i dionički kapital za koji jamči ulagač svojom, ne maestralovom imovinom. inače bi natječaj bio otvoren samo za ruse ili arape koji imaju pola milijarde svog novca koji im eto ne treba za sto drugo.
pitao bih ove što misle da je skupo znaju li koliko košta novac danas?
da ne tražite:
u Europi http://www.global-rates.com/interest-rates/libor/libor.aspx
u SAD-u http://www.federalreserve.gov/releases/h15/update/
Arape, Ruse i slične neću niti spominjati, tamo vrijede neka druga pravila.
Znate li da danas kada čovjek dođe u banku sa 50k Eura na njega se gleda kao na trošak i moli boga da ode negdje drugdje, nisu ovo više 80-e.
I to u Hrvatskoj gdje su kamate na kredite oko 10%.
Svijet doslovno pliva u jeftinom novcu i ja sam siguiran da će se naći barem jedan koji će zamijeniti svoje šarene papiriće za HMST.
A vjerojatno će ih biti i više.
Pitao bi ja tebe koji misliš da je jeftino da li će investitor ovo kupovati zato što mu se sviđa hortikulturno uređenje oko hotela ili će kupovati da zaradi?
Hoće li pri tome gledati da svoju investiciju kupi za što manje novaca te će pritom paziti da povrat na investiciju bude što kraći?
Što misliš koliki je ROE potencijalnom investitoru koji mora dati 92000€ za sobu i pri tome mora uložiti barem toliko da sve to dovede na neku pristojnu razinu?
I zadnje, vjerojatno najvažnije, zašto je bitno koliko je novac jeftin kad je jedan od uvijeta natječaja da ponuđač mora imati vlastiti keš novac?
Hahaha dobro je, prodao si i gotovo. Ne moras sada pisati gluposti svaki dan, jer
i onako ne kupuju misevi, vec kitovi.
Hmm?
Vjerojatno će kupiti da zaradi, isto kao što sam i ja kupio HMST s namjerom da zaradim, hoću li, pokazati će vrijeme, jer kao što sam rekao čekati ću do kraja.
Kada ti je 12month LIBOR 0,4% i kada se jedan super ultra zaduženi Agrokor uspijeva finacirati po 5-6% kamate onda je kvalitetnoj kompaniji dosta da ima i 7% ROE pa da duplo zaradi, a u turizmu su ipak “malčice” više marže, pogotovo u smještaju sa 4+*.
I zadnje, ne mora imati vlastiti cash novac, bitno je da je u posjedu kapitala, ali ti očito ne možeš shvatiti razliku.
Pa dobro, valjda i ja smijem komentirat? Ili ćemo kao i na blogu cenzurirat komentare koji ne pašu gospodi koji u unutra ili kupuju?
Uostalom, ja nisam nigdje napisao da vrijedi toliko i toliko a još manje napisao cifru, samo sam komentirao da bi očekivanja trebala biti ipak malo realnija.