HMST (Hoteli Maestral d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HMST (Hoteli Maestral d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo službeno:
HINA-Poslovni

478,5 kn po dionici
168,5 mil za državni dio
90 mil kuna dokapitalizacije (pokriva trenutni ukupni dug)
Za 100% dionica 247 mil kuna + 90 mil kuna tj dug
Ukupno 44,3 mil eur
Po sobi 92.000 eur

Sve mi se više čini da se država lagano precijenila i da će biti super ako uopće bude koja ponuda…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Meni jedna ponuda puna šaka brade[emo_smijesak]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

Evo službeno:
HINA-Poslovni

478,5 kn po dionici
168,5 mil za državni dio
Ukupno 44,3 mil eur
Po sobi 92.000 eur

Sve mi se više čini da se država lagano precijenila i da će biti super ako uopće bude koja ponuda…
[/quote]

pošaljite ima pismo i prateći izračun , oni plaćaju revizijske kuće, a dobrih ljudi ima koji im to mogu džabe odraditi

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Za Hotele Maestral država traži blizu 260 milijuna kuna; Kupari na jesen

moj naklon dubrovačkom list – sve što su objavili, ispostavilo se istinitim. to nije uvijek slučaj sa hrvatskim novinama. highlights privatizacije

Za većinski dionički paket u vlasništvu države u dubrovačkim Hotelima Maestral u drugom obvezujućem krugu traži se početnih 168,3 milijuna kuna te još 90 milijuna kuna za ulaganja,

Doznaje to Hina iz Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) iz kojeg ističu da je o početnoj cijeni i provedbi prikupljanja obvezujućih ponuda za Hotele Maestral odlučilo Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) na svojoj sjednici početkom srpnja

No, kako uvjeti te prodaje (početna cijena i drugi) nisu do sada javno objavljivani, na upit Hine iz DUUDI-ja su odgovorili da je rok za podnošenje obvezujućih ponuda 60 dana od dana pismenog upućivanja poziva samo ponuditeljima koji su se pismom namjere javili za tu tvrtku u prvom (neobvezujućem) krugu završenom krajem ožujka.

Osim početne cijene za 352.002 državnih dionica (ili 68,28 posto) u Hotelima Maestral, što je 478,30 kuna po dionici, te ulaganja od minimalnih 90 milijuna kuna, svi drugi uvjeti za tu prodaju isti su kao i ‘obvezujući’ za Imperial i Plat, odnosno ponuditelji ulaganja trebaju izvršiti iz vlastitih sredstava u roku od najviše tri godine i to tako da svi smještajni objekti budu kategorizirani s najmanje četiri zvjezdice.

Ni u tim, sada javno objavljenim uvjetima, ne spominju se radna niti socijalna prava zaposlenih kojih je u Maestralu ukupno 151 i ‘brinu’ se za ukupno pet hotela (u uvali Lapad) u sklopu te tvrtke s ukupnim smještajnim kapacitetom od 930 kreveta u 483 sobe.

Kao i prije, iz DUUDI-ja napominju da su uvjeti i za Maestral izrađeni u suradnji s relevantnim i stručnim službama i usuglašeni s nadležnim ministarstvom, a podsjećaju i da je u prvom krugu za Maestral stiglo 18 pisama namjere, pri čemu nikada nisu javno iznosili imena objašnjavajući to kotiranjem Maestrala na burzi.

mislim da to nisu dobro odradili, trebali su nas ovdje konzultirati koliko vrijede maestrali, dobili bi puno objektivne procjene 🙂

istina je da drzava I nije nesto uspjesna u prodajama u zadnje vrijeme, sjetimo se badela, hpb-a, petrokemije itd…trazeno je daleko od dobivenog a oprez je majka sigurnosti (naravno I povijest je uciteljica zivota) ali ipak tko ne riskira I ne profitira( I ne bankrotira)lp[emo_namigusa]

Evo službeno:
HINA-Poslovni

478,5 kn po dionici
168,5 mil za državni dio
Ukupno 44,3 mil eur
Po sobi 92.000 eur

I biti će 3-5 ponuditelja koji će dati obavezujuće ponude, moje procjene za koje vjerujem da su 90% točne, ja sam u to uvjeren…

ali ovo nikako nije poziv na kupnju ili prodaju ili bilo šta ovih dionica, imam dionice HMST…

Evo službeno:
HINA-Poslovni

478,5 kn po dionici
168,5 mil za državni dio
Ukupno 44,3 mil eur
Po sobi 92.000 eur

I biti će 3-5 ponuditelja koji će dati obavezujuće ponude, moje procjene za koje vjerujem da su 90% točne, ja sam u to uvjeren…

ali ovo nikako nije poziv na kupnju ili prodaju ili bilo šta ovih dionica, imam dionice HMST…
[/quote]

Svaki od ovih 3-5 će dati barem 5% više da on pobijedi na natjećaju .

Evo službeno:
HINA-Poslovni

478,5 kn po dionici
168,5 mil za državni dio
Ukupno 44,3 mil eur
Po sobi 92.000 eur

[/quote]

Svaki od ovih 3-5 će dati barem 5% više da on pobijedi na natjećaju .
[/quote]
5%?
Nismo u birtiji pa da se zajebavamo.
Dobra vijest za sve dioničare.
Sretno svima.

istina je da drzava I nije nesto uspjesna u prodajama u zadnje vrijeme, sjetimo se badela, hpb-a, petrokemije itd…trazeno je daleko od dobivenog a oprez je majka sigurnosti (naravno I povijest je uciteljica zivota) ali ipak tko ne riskira I ne profitira( I ne bankrotira)lp[emo_namigusa]

Sjetimo se gubitasa koji nisu faktor, pa ih usporedimo sa dubrovackom turistickom kucom na vrhunskoj lokaciji.

Objasni?!?

dosta je to visoka trazena cijena.Ako je u pitanju premijum lokacija koja ne moze da omane zasto nisu isli sa nizom pocetnom bez straha pa neka u visokom pripetavanju bolji pobijedi.Visoka pocetna moze obeshrabriti mnoge potencijalne ulagace a nije da kod ove firme nema I potencijalnih drugih problema o kojima je bilo rijeci na ovom forumu nakon otvaranja natjecaja.

Sjetimo se gubitasa koji nisu faktor, pa ih usporedimo sa dubrovackom turistickom kucom na vrhunskoj lokaciji.

Objasni?!?
[/quote]

to stoji, hrvatski turizam se ne da usporedivati ni sa čim drugim u hrv gospodarstvu. zasto. zato što hrv turizam zaraduje novce i sve konkurentniji i isplativiji je. nijedan drugi sektor to ne čini. i zato ima interesa – ima jer su ljudi nanjusili lovu. i to je sve što ulagaču treba. tako da, platit će netko. mora. ako se misli ogrijati i uštinuti što od dubrobačkog turizma. ili to ili može zamoliti našeg franceka da ustane od mrtvih da im on pomogne u jedno 10 god iskamčiti takav položaj i takvu kvadraturu. s tim da će im lakše pridobiti biti franju nego iskamčiti položaj

New Report

Close