imam ovu dionicu ali ne puno ,5% portfelja, osobno smatram da ima potencijal za zaradu I do 50% od danas do otvaranja ponude tj. mjesec dana(mozda I vise)Zasto? Pa kolika je vjerojatnost da ce netko ozbiljan ponuditi pocetnu cijenu I k tomu ocekivati da ce biti najbolji ponudjac??Ne, ne ici ce to ipak barem samo malo vise.Nije nagovor ni na sta. Sretno svima pa I meni[emo_smijeh][emo_smijesak][emo_namigusa][emo_novac][emo_palacg]
ukoliko mod dopusti, osvrnuo bih se na analize blogera od zadnjih par dana, prema njegovim “analizama” navodno je skupa, a onda u komentaru ispod napiše da po njemu soba u Dubrovniku vrijedi 200k Eura.
Toliko o tome.
Isti taj genijalac se hvalio da je dokupljivao ptkm na 300….i slikao se pred božićnom jelkom[emo_smijeh]. Nemoj se na to osvrtati, ne zato jer je tu zabranjeno nego zato jer je bez veze. Sjeti se samo izjave da je Đuro Fujjjj jer proizvodi oružje a nakon toga se nakrcao do besvesti.
Racunica ce na kraju biti vrlo jednostavna, kao i pocetna cijena koju je cerp objavio. Oni su otvorili revizorsko izvjesce i imovini pribrojili svu amortizaciju kroz godine. A zgrade su amortizirane u izvjescu 70%. Za 5 god bi dosle na 100%, tako da ne bi vrijedile ni 1 kunu.
Za vrijednost soba uzmite samo da se u Dubrovniku zarađuje minimalno 30% vise od ostatka Hrvatske i takva soba vrijedi 150% vise. To znaci ako negdje soba vrijedi 40 000 eur, onda takva soba sa istim brojem zvjezdica u Dubrovniku kosta 100 000eur.
Do navedenog roka je u Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) pristiglo ukupno 57 ponuda za sva četiri trgovačka društva, međunarodnih i domaćih ponuditelja.
Do navedenog roka je u Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) pristiglo ukupno 57 ponuda za sva četiri trgovačka društva, međunarodnih i domaćih ponuditelja.
ne “ponuda” nego “pisama namjere”…a koliko će od tih “pisama namjere” biti “pravih ponuda”, ostaje za vidjeti
Ne mogu spavati zbog ove dionice. Uglavnom zbog toga što sam prilikom diverzifikacije 25% portfelja smjestio u ADPL i ATGR, a 5% u HMST. Ova prva dva se jedva kreću, ali kreću. HMST leti i samo leti.
E, da je bilo hrabrosti ili ludosti pa napraviti obratno.
Evo službeno:
HINA-Poslovni
478,5 kn po dionici
168,5 mil za državni dio
90 mil kuna dokapitalizacije (pokriva trenutni ukupni dug)
Za 100% dionica 247 mil kuna + 90 mil kuna tj dug
Ukupno 44,3 mil eur
Po sobi 92.000 eur
odlično…znači da ona informacija koja je procurila prije 2 tjedna je promašila samo za jednu kunu:D A kad se pogledaju imena za Kupari (Agrokor+Mexico, Rusi X2, Turci X1, Valamar te Branitelji) mislim da znamo kakve igrače možemo očekivati i na HMST i HIMR. Pokupovat će nam Rusi sve dok kažeš keks:/