HMST (Hoteli Maestral d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HMST (Hoteli Maestral d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

15.09.2014., kao i za Jadrplov…to je rok za predaju obavezujućih ponuda, onda ide dalje sve brzo, sukladno Uredbi nakon par dana komisija od djelatnika CERP-a otvara ponude i utvrđuje ponudu sa najvišom cijenom i priči kraj…

Hvala!

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Ja ću pričekati , kao i onaj koji je na 477 Kn sa 4000 kom na kupnji .

To je onako čisto iz dosade, maknem ga ja ako smeta…

lijepa dionica na vrhunskoj lokaciji, čekati ću do kraja, danas sam baš suradnicima objašnjavao da je 50 HRK (6 EUR) sasvim pristojna cijena za kolač u Dubrovniku, ne pričamo o nekoj vukojebini.. Dubrovnik je jedan, a lokacija je geografski ogranicena.

sretno ssvima, priču o proračunu ću preskočiti, u Septembru Rujnu ćemo razgovarati o tome, nakon prvog rebalansa..

LP svima.

[/quote]
kad si preživio do sada nemoj se zadovljavati sa mrvicama, naplati svoj rizik i trud.

ako ces kratiti to je OK, ali drugo nakon svega nema smisla, najteže je prošlo.
kao što rekoh , ja ću čekati do kraja.

[/quote]
kad si preživio do sada nemoj se zadovljavati sa mrvicama, naplati svoj rizik i trud.

ako ces kratiti to je OK, ali drugo nakon svega nema smisla, najteže je prošlo.
kao što rekoh , ja ću čekati do kraja.
[/quote]

Skratio sam poziciju za 20% jer imam puno toga i to je to, istina najgore je prošlo, sada samo čekati 15.09. i vidjeti koliko točno bude iznos, ja vjerujem svakako preko 500 kn…

Ja ne skraćujem , već dokupljujem i strpljiv sam . Što me motivira ?

Samo Lokacija , Lokacija ,Lokacija …

Da dignemo malo temu.

Plat je 2012 god prodavao derutni hotel Ambasador sa 302 sobe, za 43 000 eur/soba. Na natjecaj se javilo 8 zainteresiranih, od kojih su 3 otpala u startu kad su vidjeli cijenu, 1 je otpao u duediligentsu, a 4 je predalo ponude. Sve se moze naci na netu, cak je navedeno i kojih je to 8 zainteresiranih bilo. Hotel je za rusenje, dakle placalo se u biti samo zemljiste.

Mestrali su pri prodaji 2006 god dogurali na 600kn, te godine im je dug po dionici iznosio 211kn. Dakle netko je bio spreman za sve to dati 811kn.
Neki dan sam u prilogu u Dubrovniku slusao trgovca nekretnina koji je rekao da su najbolje nekretnine u Dubrovniku pale do 20%, u odnosu na svoj maksimum. Dakle vrijednost mestrala bi po tome bila 654 kn po dionici.

Dosta ljudi spominje da je bila revalorizacija imovine. Da, revaloriziralo se samo zemljiste i njemu se cijena podigla za 108 eur po kvadratu i sada iznosi 410 eur. U okolici se losija zemljista prodaju po znatno visim cijenama- http://www.njuskalo.hr/nekretnine/dubrovnik-babin-kuk-gradevinsko-zemljiste-jedinstvena-lokacija-oglas-3366096 Ovo zemljiste je losije, jer nije na obali i u stambenoj je zoni, a ne u zoni hotela. Imate i ovo izuzetno povoljno zemljiste, koje je barem 3 puta losije od onog na kojem leze mestrali http://www.njuskalo.hr/nekretnine/gradevinsko-zemljiste-dubrovnik-500-m2-oglas-11068944

Zemlja na kojoj leze mestrali kosta najmanje 800 eur, a rekao bi cak da smo blize 1000 eur. Sto po dionici iznosi od 516kn do 645kn.

Prema izrađenom projektu o sanaciji hotela Plat (javno dostupan svima) vidi se da oni smanjuju trosak placa sa 38% na 28% u ukupnim prihodima. Mestrali su prosle godine taj postotak drzali na 47%, a ranije i na 48%. Samo kada bi se to stavilo u nekakve normalne okvire, imali bi dobit vecu za 19-20%. Naravno takvi radnicima se moraju dati otpremnine i to ce nesto kostati, ali se to rijesi za 1 god i onda berete plodove. Po ovom izracunu vama od troskova placa ostaje 9,5 milijuna kuna ciste dobiti.

Hoteli Mestral su u ovakvom stanju prosle godine imali dobit od 1,5 milijuna kuna, a sa dovođenjem u red bi to bilo 11 milijuna kuna ili 21kn po dionici.

Ovo sve je bez prodaje Mestrala, novih ulaganja i prosirivanja kapaciteta. A svi smo svjesni da u Dubrovniku ovakvi oronuli kapaciteti nemaju sto traziti.

A moj prpa kako te kite nulama. Da te ovako bar za Bozic napune darovima ne bi treba trgovat na ovoj jadnoj burzi.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

jel ovdje poznata početna cijena kao na HIMR?

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Pocetna cijena je 477kn, a rok za predaju ponuda 15.9.2014. Himr kasni za hmst. Prespavap si.

Frankie ti sto sada uskacu u voz ne bi ovo kupovali ni na 100kn, da im nas par ne tupimo o vrijednosti. Njima se nasi postovi sviđaju, ali su skrti i ne vole da ih drugi citaju.

New Report

Close