bez duga je to 120 000 eur po sobi. Dakle preuzimanje po 477kn i ulaganje 200 milja kuna. Sa dugom se ta cifra penje na 140 milja. Prema njihovoj racunici bi sa tom lovom sve sobe trebale imati 4 zvjezdice, a ulaganje po sobi bi bilo 54 000eur. Toda je to isto napravio na Kolocepu sa 20 000eur po sobi.
Smatram da su ulaganja mala i da ce novi vlasnik uloziti preko 350 milja kako bi znatno podigao broj smjestajnih jedinica. Racunam da ce Mestrali na kraju imati preko 700 soba.
ako je 200 eura cijena u adriaticu sa dvije zvjezdice, onda ni ove vrtoglave brojke nisu pretjerane. u dubrovniku se okreće velik novac i to je sve što ulagač hoće znati – profit. ni klime, ni putokazi ni potpore – gdje ima profita, sami ljudi dolaze
Tesko je jos za sada sa necim uspoređivati. Dosadasnje usporedbe sa hotelom Cavtat su bile promasaj. Po meni najblizi je Hotel Adriatic u Opatiji na 3,5 zvjezdice i sa velikom kockarnicom. Za sobu u njemu se trazilo 80 000 eur. Takva soba u Dubrovniku godisnje moze zaraditi 50% vise. Sto u nekavkom 10-godisnjem periodu ulaganja znaci 5 puta vecu zaradu. Dali je za takvu sobu puno platiti u startu 50% vecu cijenu, nego li je ona u Adriaticu?
Gledam malo booking.com. Ako uzmete tjedne cijene za 9mj vidjet cete da u Dubrovniku cijene do 10mj ne padaju, za razliku od drugih destinacija. Za koju godinu Dubrovnik ce imati glavnu sezonu od Uskrsa do 11mj.
Naravno da je 200 eura cijena kada se u špici sezone traži soba više, Evo za 20.09. Hotel Adriatic od Maestrala, sa 2 zvijezdice, soba sa pogledom na more je 70 eura za noć, a hoteli sa 4 zvijezdice takvu sobu prodaju za 150 do 200 eura na taj datum, to je vikend kada su sobe skuplje…
i sada kada se hoteli privatiziraju i dignu na 4 zvijezdice, Maestralima se prihod diže na 100 mil. kuna, a sa povećanjem kapaciteta kako to ide kada se hoteli obnavljaju ide to još dosta gore, tako da po meni i ovakva cijena za Maestrale će imati sigurno 2-3 kupca koji to žele…
u Europi ima novca jer se štampa, kamata je povjesno niska, i novca ima, samo je pitanje gdje ga kvalitetno parkirati, poslovne nekretnine u Dubrovniku su jedna od najboljih lokacija u HR za parkirati novac i po malo brati dividendu…
a Dubrovni je rijetka destinacija na našoj obali koja nije imala srpanjsku rupu, i unatoč cijenama koje su za nas obične smrtnike pre visoke tamo uvjek po malo raste broj dolazaka i noćenja….
usto valja i još nešto držati pred očima – nelinearni rast prihoda i zarada počev od najmanje zvjezdica ka najviše. bio je pred godinu, dvije jedan članak obdje naposlovnom – jaz između 2 i tri zvjezdice je velik, ali između 3 i 4, pa 5 je upravo frapantan. pokušat ću naći taj članak, mene je veoma osvijestio.
usto valja i još nešto držati pred očima – nelinearni rast prihoda i zarada počev od najmanje zvjezdica ka najviše. bio je pred godinu, dvije jedan članak obdje naposlovnom – jaz između 2 i tri zvjezdice je velik, ali između 3 i 4, pa 5 je upravo frapantan. pokušat ću naći taj članak, mene je veoma osvijestio.
Da i ja sam ga čitao, sa 3 na 4 zvijezdice cijena raste 40-50 posto a sa 4 na 5 zvijezdica opet 50% ili tako nekako, a cijena radnika ili struje je tu negdje, svi bi htjeli imati 5 zvijezdica samo kako su rekli iz Valamara, nema puno elitnih lokacija u HR kao što je Dubrovnik gdje to prolazi…
Da budem realan, ja sam ovih dana rekao na drugom forumu da bi prodao od 6 tisuća dionica jedno 2 tisuće a ostalo ostavio za kraj, jednostavno mi je to pre veliki teret, ali inaće kada bi mi netko garantirao da me neće nitko istiskivati iz Maestrala, ja to nebi prodavao nikada…
meni je inače ova dionica narasla preko 200%…
slatke brige, plavac :). samo svoju glavu slušati, slušati sve i čitati sve, ali na kraju samo svojom glavom misliti.
Evo do 15.09.2014. je rok za predaju obavezujućih ponuda za Jadrplov, onda je tako i za Maestrale…
http://www.slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/252314/Default.aspx
navodi iz dulista jedan po jedan pokazuju se točnima
Saznalil Smo ipak da Je zain
teresiranih bilo 18, među kojima su se
spominjali obitelj Lukšić. OubtovaCk«
biitkupij-i I Atlantska plovidba. cerp je
potom 23. sulbnla pokrenuo drugi kru«
jnvnoft prikupilailja ponuda, LI kojem
su /^Interesirani pozvani da otkupe
Ponudbenu doknmentaeliu j podnosu
obvezujuću ponudu. Kao rok se nesluž
beno spominje sredina rujna .