Baš malo gledam, na ovoj temi te na istoj temi na drugom forumu stalno piše par istih ljudi koji nemaju dionice HMST i koji se stalno razmecu svojim velikim znanjem o procjeni vrijednosti ove dionice i daju savjete tipa: te treba prodavati, te treba kratiti pozicije, te ovo ne vrijedi toliko – a dionica se iz mjeseca u mjesec ponaša potpuno suprotno od njihovih velikih analiza tj. velikog znanja.
Nemam ništa protiv da svatko iznese svoje analize, podjeli svoje mišljenje ili znanje, ali da netko tko nema HMST po cijela dane visi na ovoj temi, da skoro svaki dan komentira kako ova dionica ne vrijedi, da se cudi svakom rastu to mi stvarno nije normalno.
Evo naprimjer puno njih je ovdje savjetovalo Plavcu svakakve pametne radnje: prodaj na 150, krati dio na 150, prodaj na 220-230 dok ima kupnje, krati na 220-230 dok ima kupnje, krati ili prodaj po 270-280 dok ima kupnje, sad je cijena debelo iznad 300 kn.
Pa dali vi ljudi znate o kojim je tu ciframa rijec, da je Plavac izašao kako su ga neki savjetovali na 150 kn, to je ako usporedimo sa današnjom cijenom propuštenih više od 100 % zarade ili na njegovu količinu više od milju kuna propuštene zarade u 3 mjeseca još jednom cu ponoviti više od 100% ili 1.000.000 kuna u tri mjeseca propuštene zarade.
I što dalje, ništa, Vi nastavljate po istom, nema niti isprike niti priznanja da Vas je tržište potpuno demantiralo, sportski rečeno: razbilo Vaše analize i znanje.
Ne znam s kakvim ste Vi ljudima okruženi ali da ja nekom svaki dan dajem „argumente“ zašto neka dionica ne vrijedi toliko i da taj proda tu dionicu a ona u tri mjeseca iza toga naraste više od 100% i ja kao nikom ništa, nastavljam dalje tupit po istom, vrlo brzo tj. odmah bi ostao sam sa svojim analizama.
Zato imam jedan savjet za Vas, pročitajte što ste pisali na razinama oko 150 kn i što pišete sada i onda brzo stanite ispred ogledala.
Ovim postom ne želim nikog uvrijediti samo želim skrenuti pažnju što je s onim ljudima koji su poslušali vaše savjete tj. analize i prodali dionice na razinama oko 150 kn.
P.S. – Za sve te veliku stručnjake s foruma Plavac je genijalac, neki su blatili njegovo znanje, neki su se smijali njegovom ulaganju, argumentima i analizama ali on se nikad nije spuštao na njihov nivo i očitao im je lekciju iz ulaganja i ponašanja. Svaka čast Plavac, Vama posebne čestitke![emo_palacg]
Lp
Izbalansiran i nadasve tocan post. Respekt autoru i opravdane cestitke Plavcu na ustrajnosti i trpljenju. Dakle, moze se i profitabilno investirati i biti covjek sa taktom u pisanju.
Čestitam i ja plavcu i drugima unutra… Da kucnem u drvo da ne čuje zlo, nadam se da će ovo završiti kao jedna od najuspješnijih priča na ZSE [emo_palacg]
Da li Vi znate nekoga tko sluša savjete ovdje na forumu? I ako znate kakav je psihološki profil takve osobe?
Nočenja više za 4% ali zbog povećanja PDV sa 10 na 13% financijski rezultat je na kraju isti, veseli pad troškova za plaće za 9% ali veći ostali troškovi zbog novouređenog Adriatic Rooms, sve u svemu očekivano…
filip70
Što imaš na ovom forumu,samo neke navlakače,kad neka dionica ide naprijed -to ne vrijedi zato jer nisu stigli ući,kad pada -to vrijedi jer nisu stigli izaći.Malo ljudi ima tu koji kao Plavac koji od početka piše dobro o nekoj dionici,samo mi je žao što nisam ušao negdje na 1xx,xx a bila je u promatranju,ali ušao sam na 2xx,xx i sad je već odlično a nadam se još i boljem.Evo čim je počela rasti interes je veći a na 200-230kn jedva da je prošlo par komada,koja je to psihologija ljudi.
Aha, vidi se… da mirno spavaš sad bi bio na plaži a ne za laptopom… mislim, budimo iskreni, svaka ti čast na nekim stvarima, ali pazi da te pohlepa ne zaj…
Gledam na booking.com, naravno da su hoteli Maestral za ovaj vikend rasprodani, ali ima mjesta u njihovom Adriatica rooms, ima 2 zvijezdice, to je njima nešto kao hostel, ima 50 soba, i tu ima još mjesta ali 200 eura za noć…to je Dubrovnik…
Aha, vidi se… da mirno spavaš sad bi bio na plaži a ne za laptopom… mislim, budimo iskreni, svaka ti čast na nekim stvarima, ali pazi da te pohlepa ne zaj…
Ivane, čemu takvo pisanje? Vidim na temi “razotkrivamo portfelje” da ste imali HMST, pretpostavljam da sad nemate i zato tavko pisanje! Pa zašto stre zavidni? Pa zaradili ste u skladu sa svojim mogucnostima! Kolega plavac1 ima drukčije pretpostavke i on će zaraditi/izgubiti u skladu sa svojim mogučnostima! Al nemojte da vas izjeda zavist samo zato jer je neko zaradio više od vas! Nije vam on kriv što ste prodali! Pa budite sretni zbog kolege! Možda nekad drugi put tako bude vama! Al ako dopustite zavisti da vama upravlja necete dobro proci i biti ćete nesretni, nijedan dobitak neće vam bii dosta…. Jer uvijek ima netko ko ima više…
Lijep pozdrav i svako dobro!