Ma nije se od niceg odustalo, hmst ce i kroz natjecaj prije biti prodan odostalih. Novinar je sklepao clanak.
ovo shvaćanje gore je kao ono: gps me odveo u kukuruz. pa stari moj zašto nisi upotrebio zdravu pamet prije nego si zavio u kukuruz! i ne, nije gps glu… u toj priči:))
neki ljudi stvarno ne bi trebali biti na burzi – plaše se i vlastite sjene.
kakva burza, kakvi bakrači – članak je samo daljni pokazatelj da više nema natrag – država se mora riješiti svojih udjela jer to brisel traži. a kad brisel traži, naši skidaju gache. bosanci nisu bili htjeli austrijance, a kad su ovi došli, više su ti gubernadori učinili za bosnu od bosanaca samih. tako će i nama biti.
ovo shvaćanje gore je kao ono: gps me odveo u kukuruz. pa stari moj zašto nisi upotrebio zdravu pamet prije nego si zavio u kukuruz! i ne, nije gps glu… u toj priči:))
Koliko vidim, jedini tko ovdje nije shvatio, to si ti, ali to vjerojatno zato što nisi ni pročitao članak, a ako si i ga i pročitao, onda nisi razumio…
Nisam ja rekao da će CERP/DUUDI prodavati na ZSE slobodnom prodajom niti to piše u članku, već dražbom kako se veliki paketi inače prodaju…
Moguće da je novinar nešto krivo razumio/napisao, a moguće da i ovi u CERP-u ne znaju što pričaju…
Koliko vidim, jedini tko ovdje nije shvatio, to si ti, ali to vjerojatno zato što nisi ni pročitao članak, a ako si i ga i pročitao, onda nisi razumio…
Nisam ja rekao da će CERP/DUUDI prodavati na ZSE slobodnom prodajom niti to piše u članku, već dražbom kako se veliki paketi inače prodaju…
Moguće da je novinar nešto krivo razumio/napisao, a moguće da i ovi u CERP-u ne znaju što pričaju…
[/quote]
i po čemu onda otpada drugi krug, kao što si napisao, pa se sad malo vadiš?
Pa ako misle prodavati preko ZSE kao što je novinar napisao, onda nekon due dilligence-a nema potrebe otvarati drugi krug i slati ponude CERP-u kad će se sve riješiti u pola sata preko dražbe na ZSE…
Moram naglastiti da je ovo puno bolji način da se spriječe bilo kakve manipulacije, znači šansa da netko posjeduju inside info je minimalna…
i da je tako, to ne znači, da drugi krug otpada, nego, da se provodi preko burze. ali ja ipak mislim, da je novinar sve malo zbrkao…
Pročitajte Uredbu, ne mogu se večinski paketi prodavati preko burze javnom dražbom, a o pismenosti naših novinara i njihovom razumjevanju financija ne bi sada tu…
[emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]
http://www.business.hr/ekonomija/za-kupnju-dionica-u-vlasnistvu-drzave-iskazan-je-visestruki-interes
Konkretno za Hotele Maestral u tijeku je provedba ‘due diligencea’ ili omogućavanje potencijalnim investitorima uvid u dokumentaciju, dok se za Hotele Plat i Imperial uskoro očekuje donošenje odluke nadležnog tijela CERP-a za drugi krug javnog prikupljanja obvezujućih ponuda, najavljuju iz DUUDI-ja bez preciziranja rokova.
Od prodaje udjela u 6 tvrtki država očekuje oko milijardu kuna
http://www.banka.hr/hrvatska/od-prodaje-udjela-u-6-tvrtki-drzava-ocekuje-oko-milijardu-kuna
“Čelnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) Mladen Pejnović rekao je za Lider da država od prodaje svojih udjela u Končaru, HT, Hotelima Maestral, Jadroplovu i Luci Ploče očekuje oko milijardu kuna prihoda.
Taj novac bit će djelomično usmjeren u dokapitalizaciju kutinske Petrokemije.”
Dubrovnik ne usporava: U srpnju rast broja turista i noćenja!
Dubrovnik ne usporava: U srpnju rast broja turista i noćenja!
“Rezultati turističkog prometa na dubrovačkom području za prvih petnaest dana srpnja bolji su u dolascima za 14 posto i u noćenjima za 10 posto. Najviše dolazaka i noćenja bilježe dubrovački hoteli u kojima je u prva dva tjedna boravilo 37 468 gostiju (5 posto više nego u dva tjedna srpnja 2013.) koji su realizirali 146804 noćenja (četiri posto više nego u isto vrijeme u srpnju 2013.)”
“Sudeći prema ostvarenjma početka srpnja uvjereni smo da će vrhunac sezone biti uspješan, ali je važno istaknuti odlične najave za rujan i listopad, mjesece koji na jugu Hrvatske već dugo ne spadaju u razdoblje podsezone već su po svojim ostvarenjima bliski srpnju i kolovozu, priopćili su iz Turističke zajednice Grada Dubrovnika.”