govorim o pohlepi jer je ona najveća smetnja racionalnom razmišljanju. bio sam u sljedećim turističkim dionicama: arnt, istt, mais , rivp , jdra ,korf , hmst i trenutno sam u himr. ni na jednoj nisam izgubio.prodao sam ih prerano i zato sam na dobitku.ne gledam na to kao na propušteni dobitak.tek kada sam počeo ovako razmišljati i skraćivati poziciju dok dionica raste ne muče me gubici. a bilo je gadnih gubitaka.
sa ovim dionicama od 2009 niste ni mogli biti u gubitku. Bili bi jos u vecem plusu da ste ranije prodali jdra i kupovali himr i hmst. Ovu dionicu ne podizu nekakvi igraci, ni spekulatni, pa nema potrebe da plasite male dionicare. Vidite i sami da se nakon poziva za drugi krug ukljucio i jedan veci sakupljac po asku. On nije dosao spaliti svoje novce, vec ulaze na informacije koje ima.
Kod himr ce se gledati poslovanje i po tome ce ici ponuda. Mestrali su druga prica i kod njih samo poslovanje nema veze, zato ce ponuda biti izdasnija.
govorim o pohlepi jer je ona najveća smetnja racionalnom razmišljanju. bio sam u sljedećim turističkim dionicama: arnt, istt, mais , rivp , jdra ,korf , hmst i trenutno sam u himr. ni na jednoj nisam izgubio.prodao sam ih prerano i zato sam na dobitku.ne gledam na to kao na propušteni dobitak.tek kada sam počeo ovako razmišljati i skraćivati poziciju dok dionica raste ne muče me gubici. a bilo je gadnih gubitaka.
uvijek je dobro realizirati dobit ali još je boje realizirati veću dobit… burzu gone previše gore i previše dole, pohlepa i panika ali profesionalac sam stvara svoje procjene. i tako se nekom može činiti pohlepa, ono što je, u stvari njegovo pomanjkanje dubljeg uvida ali naravno može biti i pohlepa… ali što je pohlepa i tko je taj koji to objektivno zna, gdje prestaje razum i nastaje pohlepa – naročito za nekog drugog?
Sa tih 40% na ovu cijenu, dolazimo do cijene po kojoj je prodan Kolocep Todoricu, 70 tisuca eura po sobi sa dugom, a ovo je ipak sami grad Dubrovnik…
dionicar sam i ovo nije poziv na nista…
sobro govorite, treba imati target i nikada ne popustiti pohlepi. ali, target je kod nekih viši, kod nekih niži. recimo , bloger je svoj ulog na korfu ušesterostručio. svi su mu godinama pričali i upozoravali, ali čovjek je sebi izračunao i uvjerio sebe da je u pravu i bio je u pravu.
kod himr i hmst burzovna cijena ništa ne znači jer ni blizu ne odražava vrijednost – npr. hoteli cavtat, korf, hoteli croatia. tu je otključavanje bilo donijelo 4 i 5teroznamenkasti rast i taj rast nije bilo napuhavanje ala kaštelanski staklenici, nego odraz prepoznate fundamentalne vrijednosti.
ili pukovnik ili pokojnik
Sa tih 40% na ovu cijenu, dolazimo do cijene po kojoj je prodan Kolocep Todoricu, 70 tisuca eura po sobi sa dugom, a ovo je ipak sami grad Dubrovnik…
dionicar sam i ovo nije poziv na nista…
plavac, može još jednom toda-loločep račun za hmst. neki imaju tvrde uši, a javolim ponoviti ugodno gradivo
Kanabis je to racunao i usporedjivao Kolocep – Maestrale, znaci na 350 kn Maestrali sa dugom kostaju 70 tisuca eura po sobi i toliko je placen Kolocep po sobi sa dugom….
po navodima duuda, hmst ima 100 000 m neto površina zemljišta, dakle ravno duplo. ne valja vam dakle računica i to 100 posto glede zemljišta. ali neću vam zamjeriti jer od viška glavane boli 🙂
a da? a čega to ima 100.000 m2? VLASNIŠTVA nad zemljištem? ili možda KONCESIJU za što plaća godišnju naknadu državi/lokalnoj samoupravi?!? jer razlika vlasništva/koncesije kao imovine firme je kao dan i noć!
Kosore sto se nerviras? Ako imas sto za prodati, postavi na ask. Mestralima ne treba nista vise od 43 000m2 i 5 hotela da bi otisli iznad 350kn.Rekao bih da ni 500kn ovdje nije nemoguce ocekivati, no od te cifre bi vam bilo lose.
imate kosor lijepo navedeno od cerpa-duuda. e sad ako ano prodaju mudda pod bubrege i nude kupcima ono što nije njihovo, onda sam i ja kriv skupa s njima.
cijena 130 milijuna kuna
“Jadroplov” još pet godina ostaje u Splitu
Znači za Jadroplov se je sve saznalo, tako očekujemo da se objavi i za Maestrale pa da znamo na čemu smo….
Jadroplov je brodarska kuća i tu su neke stvari specifićne, sjedište se lako promjeni ili pomorci, kao da je bitno odakle su kada plove cijelim svijetom,tako da se išlo na ruku zahtjevima sindikata…i naravno prava radnika
s obzirom da Maestrale nitko neće odnesti iz Dubrovnika kod njih vidim jedino kao neki dodatni uvjet da bi mogli tražiti nekakvu zaštitu radnika, jer ih ima prije svega previše, tako da bi nekakve stimulativne otpremnine bile sasvim uredu, i Podravka otpušta ljude uz lijepe otpremnine i to nikome nije problem, jer višak radnika je prisutan u svim državnim ili javnim poduzećima ili tamo gdje država ima svoje prste, to je tako…
neke druge uvjete ne vidim kao potrebne i smislene, šta znaći prava radnika, ona su na tržištu, jer ako Lukšići daju božićnicu svojim radnicima u maksimalnom iznosu koji je neoporeziv (mislim da je bila 2.500 kn) a radnici Maestrala je nisu dobili onda je valjda sve jasno…