Sluzbeno se to nece objaviti, ali pocetnu cijenu i rok za predaju obavezujucih ponuda ce dobiti svih 18 zainteresiranih investitora i to je nasa nada[emo_cool]
odlične vijesti
Kako bi udovoljile zahtjevima Bruxellesa, Vladine službe užurbano kroje plan privatizacije državnih udjela u tvrtkama u 2015. godini. Plan prvatizacije, koji je sastavni dio novog plana upravljanja državnom imovinom, treba biti gotov do kraja listopada, nakon čega mu zeleno svjetlo moraju još dati EU i Vlada.
Nadalje, u uvjetima rastućeg javnog duga, prihodi od privatizacije Vladi će poslužiti kao kao slamka spasa za prenapregnuti proračun. Konačno, i privatni će ulagači na taj način znati što i kada država namjerava prodati. Prema najavama iz Vlade, prodaja bi se obavljala uglavnom preko Zagrebačke burze, čime država želi dati svoj doprinos oživljavanju umrtvljenog tržišta kapitala u Hrvatskoj.
http://www.jutarnji.hr/eu–imate-tri-mjeseca-da-nam-dostavite-novi-plan-privatizacije/1204820/
po čoemu je to odlično za HMST kad su HMST već u procesu privatizacije putem natječaja?!?
odlične vijesti
Kako bi udovoljile zahtjevima Bruxellesa, Vladine službe užurbano kroje plan privatizacije državnih udjela u tvrtkama u 2015. godini. Plan prvatizacije, koji je sastavni dio novog plana upravljanja državnom imovinom, treba biti gotov do kraja listopada, nakon čega mu zeleno svjetlo moraju još dati EU i Vlada.
Nadalje, u uvjetima rastućeg javnog duga, prihodi od privatizacije Vladi će poslužiti kao kao slamka spasa za prenapregnuti proračun. Konačno, i privatni će ulagači na taj način znati što i kada država namjerava prodati. Prema najavama iz Vlade, prodaja bi se obavljala uglavnom preko Zagrebačke burze, čime država želi dati svoj doprinos oživljavanju umrtvljenog tržišta kapitala u Hrvatskoj.
http://www.jutarnji.hr/eu–imate-tri-mjeseca-da-nam-dostavite-novi-plan-privatizacije/1204820/
A kakve to ima veze sa HMST?
Ja bi rekao da ima veze sa HMST, on je već u provatizacijskom procesu i sada se vidi koliko EU daje težište tome da se to što prije riješi tako da mi koji smo u ovoj dionici možemo mirno čekati 9 mjesec kada bi se to moglo sve okončati i ako pojedinici samo pokušaju tu nešto muljati moraju znati da to ovi iz EU prate i da bi mogli dobiti po prstima…[emo_smijesak]
nisu ovi iz eu ništa bolji od naših lopuža. samo imaju finije metode.vrlo rado bi se i oni uključili u muljanje. mogli bi dobiti po prstima ne znači i da hoće.treba imati na umu staru otrcanu izreku:”nisi izgubio dok nisi prodao”, a važi i ona “nisi zaradio dok nisi prodao”.kada barem pohlepa ne bi postojala.
odlične vijesti
A kakve to ima veze sa HMST?
[/quote]
kolega, zbrajanje 2 plus 2 e uči u prvim razredima.
1. nema para za upumpavati u vječne gubitaše
2. proračunska rupa vapi
3. brisel šuti i gleda, gleda i šuti – sve do jednom. jeste primijetili kako poslodavci unatrag nekoliko mjeseci sve otvorenije prijete – tužizt ćemo vas briselu. znaju da ta batina itekako pali.
dosada sam bio 90 posto siguran da ovo ide u privatizaciju, sada sam 99 posto siguran. kad si dužan i sebi ne možeš ručak platiti, onda moraš biti kuš kad ti onaj tko plaća ručak govori što ćeš ručati i kako ćeš ručati
sve što se prepumpa izduši radi zamora materijala.trenutna cjena je puna šaka brade.ja sam se iskrcao. bolje prerano nego prekasno. kad pohlepa zavlada obično cjena krene u suprotnom smjeru.
Autolik
Stalno spominjete neku pohlepu, ja još uvijek tu ne vidim ni trunčicu pohlepe samo razumno razmišljanje.
Vi ste (gornji post) sve rasprodali 26.02.2014. po cijeni od 160 kn, po toj cijeni su 4 hotela i građevinsko zemljište uz more u Dubrovniku vrijedili malo više od 10 M eura, po meni je to bila jako primamljiva (smiješna) cijena i na tim razinama sam kupovao, tada sam i na temi best buy-a napisao za HMST.
I KORF je nekad bio 25 kn, ARNT 50 kn, SLRS 200 kn, LRH 800 kn, PLAG 1200 kn itd,itd,itd, po Vama su ljudi trebali izlaziti odmah na 50% zarade da ne bi bili pohlepni a pogledajte gdje su sada te dionice.
Moja računica je ovakva:
Na ovim razinama 4 hotela u Dubrovniku i 44 000 m2 građevinskog zemljišta vrijedi manje od 20 M eura, ja mislim da vrijedi više i uskoro ćemo znati koliko ih je netko spreman platiti.
Ovo sam napisao 25.02.2014.:
Hoteli Maestral su u vlasništvu 44 000 kvadrata građevinskog zemljišta u uvali Lapad, na toj lokaciji građevinska zemljišta postižu cijene oko 400 – 500 eura po kvadratnom metru, po toj računici samo zemljište vrijedi oko 20 M eura. U vlasništvu su 5 hotela od kojih svaki vrijedi najmanje 4 M eura, po toj računici svi hoteli vrijede najmanje 20 M eura. Dug je oko 10 M eura.
20 (hoteli) + 20 (zemljište) – 10 (dug) = 30 M eura (po toj računici 1 dionica = 445 kn)
Lp
Napomena – ovo nije preporuka za kupnju ili prodaju HMST (ovo je samo moje mišljenje koje može biti potpuno krivo).
HOTELI MAESTRAL D.D./REDOVNA DIONICA HMST-R-A
Vlasnik/nositelj računa (OIB) / Suovlaštenik/imatelj VP (OIB) Stanje [%] Vrsta računa
1. CERP (38083028711)/DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIG. ŠTEDNIH ULOGA I SANACIJU (94819327944) 312.758 60,64 Zast. račun
2. CERP (38083028711)/REPUBLIKA HRVATSKA (52634238587) 88.073 17,08 Zast. račun
3. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. (14036333877)/OLBIA INVESTMENTS LIMITED (31295408674) 37.666 7,30 Skrb. račun
4. RAVENŠČAK BOŽIDAR (02248094122) 6.449 1,25 Osnovni račun
5. VRENKO DUBRAVKA (61130790623) 5.746 1,11 Osnovni račun
6. HOTELI BAŠKA D.D. BAŠKA (07008253173) 5.632 1,09 Osnovni račun
7. PFUND MARIJANA (24971954882) 4.816 0,93 Osnovni račun
8. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. (53056966535) 3.121 0,61 Skrb. račun
9. SJEKAVICA IVANA (72925874154) 2.677 0,52 Osnovni račun
10. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. (14036333877) 1.958 0,38 Skrb. račun
Ukupno: 468.896 90,92
Pojavio nam se novi skrbnički u TOP 10…[emo_ooooo]
10. HYPO 2.500 + 542 kom
Netko lijepo skuplja sve po 260-270 kn.
Lp
prosječna danas je oko 260 kn, ali zato je netko brže bolje pred kraj digao na 283 kn. tragikomično
sve što se prepumpa izduši radi zamora materijala.trenutna cjena je puna šaka brade.ja sam se iskrcao. bolje prerano nego prekasno. kad pohlepa zavlada obično cjena krene u suprotnom smjeru.
Autolik
Stalno spominjete neku pohlepu, ja još uvijek tu ne vidim ni trunčicu pohlepe samo razumno razmišljanje.
Vi ste (gornji post) sve rasprodali 26.02.2014. po cijeni od 160 kn, po toj cijeni su 4 hotela i građevinsko zemljište uz more u Dubrovniku vrijedili malo više od 10 M eura, po meni je to bila jako primamljiva (smiješna) cijena i na tim razinama sam kupovao, tada sam i na temi best buy-a napisao za HMST.
I KORF je nekad bio 25 kn, ARNT 50 kn, SLRS 200 kn, LRH 800 kn, PLAG 1200 kn itd,itd,itd, po Vama su ljudi trebali izlaziti odmah na 50% zarade da ne bi bili pohlepni a pogledajte gdje su sada te dionice.
Moja računica je ovakva:
Na ovim razinama 4 hotela u Dubrovniku i 44 000 m2 građevinskog zemljišta vrijedi manje od 20 M eura, ja mislim da vrijedi više i uskoro ćemo znati koliko ih je netko spreman platiti.
Ovo sam napisao 25.02.2014.:
Hoteli Maestral su u vlasništvu 44 000 kvadrata građevinskog zemljišta u uvali Lapad, na toj lokaciji građevinska zemljišta postižu cijene oko 400 – 500 eura po kvadratnom metru, po toj računici samo zemljište vrijedi oko 20 M eura. U vlasništvu su 5 hotela od kojih svaki vrijedi najmanje 4 M eura, po toj računici svi hoteli vrijede najmanje 20 M eura. Dug je oko 10 M eura.
20 (hoteli) + 20 (zemljište) – 10 (dug) = 30 M eura (po toj računici 1 dionica = 445 kn)
Lp
Napomena – ovo nije preporuka za kupnju ili prodaju HMST (ovo je samo moje mišljenje koje može biti potpuno krivo).
[/quote]
po navodima duuda, hmst ima 100 000 m neto površina zemljišta, dakle ravno duplo. ne valja vam dakle računica i to 100 posto glede zemljišta. ali neću vam zamjeriti jer od viška glavane boli 🙂