HMST (Hoteli Maestral d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HMST (Hoteli Maestral d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ja imam puno ovih dionica pa sam subjektivan i to je normalno, iskreno ja sam ovo kupovao po 100 kn i mislio sam si ako dodje na 200 kn da prodam , zadnje na 250 kn, a sada sam jos nadokupljivao na 220 kn, sada si razmisljam da bi dio prodao na 300-350 kn, mozda i 2 tisuce dionica ali kada dodje to na red onda cu i vidjeti da li cu tako i napraviti…

Nazalost vi niste vjerovali ni da moze preci 100kn, pa sada pisete gluposti. Na pocetku smo rekli da ce cijena prije prodaje zasigurno preci 200kn. Preko razine 200kn je proslo vise tisuca komada. Oko dubrovnika se dosta toga prodalo po 70 000 eur, sto daje cijenu 360kn po dionici hmst. Ispod te cijene zasigurno mestrali nece otici.

Ovo na zse nije nikakva navlakusa, niti kupuju mali i neinformirani. Imate velikog igraca u top10 koji skuplja i koji zasigurno ima kvalitetne informacije i zna koliko ce se nuditi za Maestrale. Da je samo vjerovao u Dubrovnik, kao sto je plavac, onda bi skupljao na 100-130kn. Ovako je prvo cekao info, pa onda odlucio kupovati.

Taj sto skuplja sigurno ne misli zaraditi 10-20%, rekao bih barem 50% na ovu cijenu.

nitko ne kupuje da bi izgubio, no praksa je pokazala da 90% ulagača na burzi gubi! razlog za to su upravo takvi kupci koji počnu s kupnjom dionice koja je već odradila 150-200% rasta, pa maštaju da bi i oni mogli ubost "bar" 50%…dalje je sve jasno, zar ne? [emo_smijeh]
[/quote]

dosada rizika i nije bilo, na ovim razinama počinje a biti.

pravilo je prilično jasno – sa 100 000 kn nitko ne ulijeće na sreću, nego na info. to nije zavjera niti išta slično, ali korf me naučio da uvijek nettko nešto zna i kada počne gristi sa 50 ili 100 000 kn, to nisu burekdžije, to su menađeri i političari koji su nešto saznali ispod žita i sada žele unovčiti malo to znanje. i ja bih da mogu.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Ovdje je najvjerojatnije procurila neka informacija, ili o početnoj cijeni ili koliko će ponuditi netko od 18 potencijalnih kupaca, uglavnom očekujem jako lijepe dane s ovom dionicom.

Lp

Taj sto skuplja sigurno ne misli zaraditi 10-20%, rekao bih barem 50% na ovu cijenu.

nitko ne kupuje da bi izgubio, no praksa je pokazala da 90% ulagača na burzi gubi! razlog za to su upravo takvi kupci koji počnu s kupnjom dionice koja je već odradila 150-200% rasta, pa maštaju da bi i oni mogli ubost "bar" 50%…dalje je sve jasno, zar ne? [emo_smijeh]
[/quote]
kolega, ovo o čemu vi pričate se odigralo prije 2 mjeseca.
sad je neki drugi moment.

Ja imam puno ovih dionica pa sam subjektivan i to je normalno, iskreno ja sam ovo kupovao po 100 kn i mislio sam si ako dodje na 200 kn da prodam , zadnje na 250 kn, a sada sam jos nadokupljivao na 220 kn, sada si razmisljam da bi dio prodao na 300-350 kn, mozda i 2 tisuce dionica ali kada dodje to na red onda cu i vidjeti da li cu tako i napraviti…
sada ti je najveći problem pohlepa.izleti sa par stotina komada po trašnji pa ćeš definitivno imati smjer kretanja cijene.tržište mora reagirati na podražaj.

Pricekati cu da saznamo pocetna cijena, Pejnovic je najavio visoku cijenu, pa da vidimo koliko je to visoko…

sada ti je najveći problem pohlepa.izleti sa par stotina komada po trašnji pa ćeš definitivno imati smjer kretanja cijene.tržište mora reagirati na podražaj.
[/quote]

Hvala bogu imali smo prodavace, pa nismo morali odrzavati likvidnost. Sada samo strpljenja i svi ce biti nagrađeni. Kupnja je vec demantirala sve one koji su pisali drugacije.

Kada ce se znati pocetna cijena?

Kada ce se znati pocetna cijena?

kada bude ista izašla u javnost

U rujnu pretpostavljam, posto imate dionicu za ocekivati je da ste informiraniji.

krivo pretpostavljate. službeno priopćenje će biti kad sve završi. ali mi ne čekamo službeno priopćenje. mi čekamo kada će netko u administracji ili u 18 zainteresiranih doturiti nešto novinarima. a doturit će ili ja ne živim u zemlji hrvatskoj. kada će to biti. ne znam. jednom kad bude, bit će prekasno – i za mene i za vas.

New Report

Close