ni u dosadašnjem tijeku nije bilo službenih priopćenja, nego bi procurilo tu i tamo. tako da će brijem i u drugom krugu tako biti. što je dobro jer dobre vijesti su uvijek dobra stvar, a bit će zanimljivo vidjeti kako će nevjerne tome popraćivati razvoj situacije i razvoj cijene
Po sadasnjoj cijeni dionice od 220 kn soba u Maestralima sa dugom vrijedi oko 50 tisuca eura a Kolocep je Todoric platio 70 tisuca eura po sobi sa dugom, po toj cijeni sobe dionica Maestrala bi vrijedila 350 kn, a Dubrovnik je ipak bolja pozicija…
samo konstatiram….
Morati će se gospodin Matijević sa prodajom spustiti sa 230 kn na 220 kn ako želi nešto prodati, jer apetita da se plaća više od 220 kn nema…
Moram se malo dotaci podataka za prvih 5 mjeseci, Istra biljezi pad nocenja od oko 10% a Dubrovnik biljezi povecanje nocenja od oko 10%, mislim da je to jedan od razloga zasto je konkretno Adrisu bitno da Maistra dobije hotele i u Dubrovniku i oni ce nuditi para koliko god bude trebalo a ni ostalih 17 zainteresiranih nisu tu bez veze…
prije 3 mjeseca vlho je bio na 100, sad je na 200. i sami vlasnici crno na bijelo kažu da vrijedi 200 i nude toliko. toliko o grobexu.
istra si je sama kriva – svake godine cijene idu gore, a nije vaš da usluga prati korak. maistra i njihovi 5zvjezdaši su prije iznimka no pravilo u i stri, a ako nisi 5 ili visoki 4, ne možeš derati cijenama. tj. možeš ako si u dubrovniku. inače ne možeš 🙂
Nije mu još puno ostalo dionica pa mu se ne žuri, po zadnjim izvješćima pao je ispod 2 tisuće dionica, tržište bi vjerojatno to prožvakalo kroz tjedan ili dva…
da poštedim ostale sat vremena slatkorječivog praznog hoda – 35 min 17 sec
privatizacia ovih triju hotelskih kuća koje pozitivno posluju – plat, imperijal, maestral – ide redovito i sad će biti oglašeno
Ne znam. Meni se cini da i lorencin i vi trebate ponoviti malo. Hmst je za razliku od drugih krenuo u drugi krug. A plat i himr jos rjesavaju probleme. Osim toga plat ne posluje pozitivno, lorencina je sunce opalilo.
sve je to isti lonac – ako maestral bude prvi, to će biti izvrstan benchmark za sve slijedeće. da napokon vidimo što u kešu vrijedi hrvatski turizam
pod 3 pozitivna bi išli – makarska, maestral, imperijal. plat mislim da nije još zagazio u zeleno. ali u privatizaciju jest
Zasto ako bi bio? Maestral je u debeloj prednosti, jer je drugi krug krenuo. Ostali imaju jos dosta posla. Kod hmst su tako 3 puta pozurivali, pa na kraju morali ponistiti natjecaj.
Drugo. Ne bih se slozio da ce nam hmst reci koliko vrijede hoteli na drugim pozicijama. Dubrovnik je nas jedini pravi brend i tu je svasta moguce.