HMST (Hoteli Maestral d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HMST (Hoteli Maestral d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

plavac, pogledajte ove fotke

http://dubrovacki.hr/clanak/63714/guzva-na-svakom-kantunu

Turisti su u redu na cesti čekali na žičaru!

to više nije normalno što se to u dubrovniku dogada. tvornica novca.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Nazalost jedina nasa prava medjunarodna destinacija, i bitno je da je aviodestinacija koja je na sat ili dva leta od bilo kojeg dijela EU koja ukupno broji preko 500 mil. relativno bogatih ljudi, a gledam ovih dana Maestrali imaju puno rezervacija iz SAD koji najcesce i putuju u EU kada idu van SAD, a kako se dalo ovih dana citati u SAD je Hrvatska ove godine jako reklamirana, svuda se spominje, tako da nije cudno da Dubrovnik ima 11% vise dolazaka, mislim da se vec sada osjeti da oni dijelovi nase obale koji nisu aviodestinacije da trpe minuse a sve aviodestinacije da imaju bolje pokazatelje, to su uz Dubrovnik prije svega Split i Zadar….zato Losinj moze ici naprijed samo ulaganjem u aerodrom, to je u danasnjem ubrzanom svijetu jako bitno, prosjecan boravak turista u Dubrovniku je 4 dana i to je tako…

dokad traje drugi krugi za Maestral (datum cca)?

http://dubrovniknet.hr/novost.php?id=30870#.U5VyX3Yo_T8

još malo glazbe za sve nas koji smo kroz ovu ili druge dionice u dubrovniku.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

ovo nije fotografija dubrovačkog aerodroma.

Nastala guzva na Maestralima, da li je mozda procurila pocetna cijena ili…, u svakom slucaju da nema Mikulica koji kipa po 220 kn cijena bi bila vec na 250 kn, ali dobro za one koji se hoce jos ukrcati….

Izgleda da je Mikulić digao ljestvicu na 235 kn, njegovo pravo….mislim da mu je ostalo negdje oko 2 tisuće dionica….

početna cijena neće biti manja od 200,00 kn. članak 6.točka 3. uredbe o prodaji…

Evo i od mene par recenica.
Mislim da ce cijena u danima koji dolaze polako ici prema gore.
Razlog tome po meni je da ce jedan dio od ovih 18 „kupaca“ ponuditi više od ove cijene koja je na burzi, a ljudi koji ce sudjelovati u tim radnjama vidjet ce laku zaradu na burzi, evo npr. neki kupac (firma) ponudi npr. 300 kn po dionici, ljudi upoznati s tom informacijom ce znati da cijena kod preuzimanja nece biti manja od 300 kn nego ta ili veca (ako netko drugi ponudi više) i normalno da ce iskoristiti tu priliku.

Lp

Napomena – ovo nije preporuka za kupnju ili prodaju HMST (ovo je samo moje mišljenje koje može biti potpuno krivo).

Izgleda da je Mikulić digao ljestvicu na 235 kn, njegovo pravo….mislim da mu je ostalo negdje oko 2 tisuće dionica….

Vjerujem da je Mikulić korektivni faktor, i to pozitivni(tu ne mislim na cijenu kada kažem pozitivni), kako ju je spustio tako će ju na kraju i dignuti, neovisno o njegovim željama/prohtjevima.

Dio je već dobro unovčio, a za ostatak je izgleda odlučio lagano dignuti ručnu ( iz kojeg razloga/…savjet, iskustvo, progledao, curi pipa…./bas me briga.), jer svakim danom on je sve manji faktor.

Dosta sam izložen (direktno i indirektno) pa se nisam ni javljao zadnjih 20-ak dana, ali osobno, mišljenja sam da je najvažnije da se politička situacija u cijelosti stabilizirala (nisam puno sumnjao, al moglo je biti svašta jer ljudi su jeftini.. ali ovih 3 razlike je puno jače nego što izgleda i to je sada završeno.)

Dakle, vjerujem da će vlada RH nastaviti ozbiljno odrađivati ono (malo minimalno koliko su mogli i mogu) što su zacrtali, btw. tu je i rupa u kasi, Mikulić će se dignuti na 3. zub ručne,a mi ostali nastaviti plutati, ali ovaj puta nešto sjevernije i sa puno više struje;) 🙂
i vjerujem i nadam se da ćemo na kraju biti nagrađeni za špekulaciju/ preuzimanje rizika jer tak to ide u kapitalizmu…navodno..
uglavnom, sretno svima :top

p.s.
bez obzira na količinu “vjerovanja” u ovom postu ovo nije poziv za učlanjenje u ikoju religijsku sektu/stranku/organizaciju, you name it…

imam dionice HMST-a jer vjerujem u ponudu i potraznju.

dokad traje drugi krugi za Maestral (datum cca)?

uredbom o prodaji… i uputama o provedbi…. nije propisan rok do kojega drugi krug mora biti završen. rokove određuje svojim odlukama Centar.

Kupca bi trebali znati vjerojatno na jesen, drugi krug ce vjerojatno trajati 2 mjeseca, znaci do sredine kolovoza mjeseca, sada da li ce se znati do kada je zadnji rok za predaju obavezujucih ponuda ne znam, vjerojatno ce taj datum izaci u javnost a kada taj rok prodje, onda bi trebalo ici brzo, otvoriti obavezujuce ponude i utvrditi koja je ponuda najvisa…[emo_smijesak]

New Report

Close