HIMR (Imperial d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HIMR (Imperial d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

A mogli bi imati i osnovnog poznavanja zakona, pa bi znali da ne može Valamar kupovati (ni da žele, a ne žele jer tko prodaje sada na tih 800 definitivno će prihvatiti ponudu) dok traje ponuda za preuzimanje.

tko prodaje ili je prodao na 800-808 bi sigurno prihvatio ponudu ali nisam baš siguran da onaj koji je kupio,kupuje da će prihvatiti ponudu.
zašto?
napisao sam barem xx puta pa nije teško naći.
pa shodno tome nije vlmr svejedno da mu netko ispred nosa odnosi servirano što će jednog dana trebati platiti sa premijom.
zato nebi bila senzacija da za njih netko skuplja preko skrbničkih.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Migra, izračunajte anualizirani prinos pa ćete vidjeti da to uopće nije loše. Promatrajte to kao kupnju komercijalnog zapisa a ne dionice.

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

valuewalk@
slažem se 100%.
tvrdim od samog prihvacanja ponude a na cca 780 se moglo kupovati u ozbiljnim kolicinama a padalo je i do nestvarnih 750,cak sam i ja tada imao nekih “javnih “ponuda
a pošto sam svjedočio i neusješnijima od moje a da su službeno bile proglašavane kao uspješne
mogu i ja svoju proglasiti kao “uspješnu”:-)

trgovina opet neka navlakuša

ako kojim slučajem nije neka se ovi prodavači od jučer i budući kojima je i 750 ok jave meni na privat da im platim barem 760…

[/quote]

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Ok, ali ovo je neki fond, banka i sl. Koliko god ljudi svašta mudruju i koliko god da smo svi ponekad ogorčeni ipak oni imaju određena pravila i okvire kojih se moraju držati, čak i kada su apsurdni.

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

ja sam do sad otpratio barem 10tak razno raznih preuzimanja i nešto se ne sjećam da je preuzimaču bilo zabranjeno direktno kupovanje na burzi. je li može nekakav konkretan članak tog zakona?

who dares, wins

ne tvrdim ali mislim da smije a ako bi cijena bila veća tada bi svima koji su u ponudi otpustili morao nadoplatiti razliku.

Zvučite jako samouvjereno za nekoga tko je prošao 10ak preuzimanja a ne poznaje valjda najkraći zakon koji postoji u Hrvatskoj (63 članka). Ali evo, zabranjeno je ne samo stjecanje nego i prodaja, i ne samo na burzi nego bilo kojim putem…

ZABRANA STJECANJA I OTUĐIVANJA DIONICA S PRAVOM GLASA
Članak 40.
(1) Od trenutka nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje do isteka roka trajanja ponude, ponuditelj i osobe koje s njim djeluju zajednički ne smiju steći niti se smiju obvezivati da će steći dionice ciljnog društva na drugi način osim ponudom za preuzimanje.
(2) Od trenutka nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje do isteka roka trajanja ponude, ponuditelj i osobe koje s njim djeluju zajednički ne smiju otuđivati ili se obvezivati na otuđivanje dionica ciljnog društva koje drže.

ZABRANA STJECANJA I OTUĐIVANJA DIONICA S PRAVOM GLASA
Članak 40.
(1) Od trenutka nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje do isteka roka trajanja ponude…

to je praktično samo par mjeseci,iznimno teško dokazivo da onaj tko “skuplja” a ako otpusti nakon tog roka po unaprijed tajno dogovorenim uvjetima.
ipak smo mi balkan a ne usa.
ne dvojim da se tu nitko ne boji,libi razne kombinatorike kada su viši ciljevi u pitanju.
zar nas iskustvo i na ovoj dionici ne uči tome.
pa ovdje ima materijala za dugometražni film što se je sve izdogađalo.
i naravno da nije bilo niti sumljivo .
tako je bilo ,tako će to biti još neko vrijeme na brdovitom balkanu koji radi svoje brdovitosti i pruža ovakve iznimne prilike kakva je bila ova i zar ćemo sad radi toga”plakati”
smajlić pod ruke i idemo dalje “delat” kaj ne?
dok se još može,dok ima posla pa ćemo u “penziju”
železo se kuje dok je vruće….

stvarno prvi put čujem za ovu zakonsku odredbu. to mi nema nikakve logike. da li ima išta transparentnije nego staviti nalog na bid pa tko voli nek izvoli. pokušavam se sjetiti bitke za inu i tko je sve kupovao za mađare. zagrebačke pivovare. interbrev je stavio ogroman nalog i kupovao tko je ostao kasnije su ga istisnuli. u svakom slučaju hvala na informaciji. ne govorim ni o kakvim zaobilaznim manevrima jer sam bio uvjeren da smiju legalno stjecati dionice po cijeni nižoj od ponude.

who dares, wins

Po trenutacnoj cijeni rekao bih da je isplata blizu.

9.
AGRAM LIFE OSIGURANJE D.D. (18742666873) (1/1)
6.157 0,97

who dares, wins

9.
AGRAM LIFE OSIGURANJE D.D. (18742666873) (1/1)
6.157 0,97

najmanje 1% zarade koju su ostvarili pri tome je 615 dionica ili cca. 50.000 Kn.
Ni kopali, ni orali s rizikom 0 a kesha imaju na tone.
Pa jel moze bolje za 45 dana u situaciji kada banke daje 0.75% kamate na godinu!

New Report

Close